Çıkış Yap
Vodafone Yanımda İnternet sayfasından çıkmak üzeresiniz. Oturumunuzu sonlandırmak istediğinize emin misiniz?
Vodafone'da “herkes için dahiliyet” diyoruz.
Vodafone’da biz kendimizi «olduğumuz gibi» hissediyoruz. Neden mi? Irkın, ulusun, kültürel geçmişin, cinsiyetin, yaşın,medeni durumun ne olursa olsun, herkese eşit fırsatlar sunmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür bir çeşitlilik, ancak herkesin saygı gördüğü, kendileri gibi davranabildiği ve ait olduklarını hissettikleri türden dahil edici bir kültürün olduğu yerde sağlanabilir. Ancak o zaman çalışma arkadaşlarımız, iş ortaklarımız, çalıştığımız topluluklar ve müşterilerimiz için daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz.
Vodafone olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin istihdam oranlarına yansımalarını önemsiyoruz. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde çalışma arkadaşlarımızın 50%’sini kadınların oluşturmasını hedefliyoruz, bu hedefimize ulaşmak adına özel projelerle süreci destekliyoruz.
Gençlik programlarımızda da hedeflerimizin yansımalarını görmek mümkün. Uzun dönem staj programımız dahilinde kadın çalışan oranının görece daha az olduğu teknoloji ve satış departmanları için, teknolojide kadın ve satışta kadın staj programlarını tasarladık. Bu programlarla ilgili alanlarda kariyer hedefleyen ve kendini gerçekleştirmek isteyen kadın öğrencileri destekliyoruz.
Vodafone bünyesinde ev içi şiddete karşı sıfır toleransımız var, bu anlamda çeşitli paydaşlık ilişkileri ile sürecimizi tasarladık. Bu konuda yazdığımız politikamız ile çalışma arkadaşlarımızı destekliyoruz
Sadece çalışma arkadaşlarımız için değil, içinde bulunduğumuz toplum için de çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı tarafından geliştirilen Kırmızı Işık aplikasyonumuz sayesinde Vodafone olarak şiddete karşı biz varız diyoruz.
Toplumsal cinsiyet eşitliği anlamında farkındalığımızı en üst seviyede tutmak önceliklerimiz arasında bulunuyor, buna hizmet etmesi için geliştirdiğimiz Kırmızı Çizgi uygulamamız günlük dilimizde dönüşümü sağlıyor. Bu uygulamamız ile kullandığımız dilde cinsiyet eşit kavramları tercih etmeye özen gösteriyoruz.
Vodafone olarak herkesin hem iş süreçlerinde hem de gündelik hayatlarında dijital ve fiziksel olarak olanaklara erişim sağlamasına, alanlarımızı ve çalışma yöntemlerimizi mümkün olduğunca erişilebilir hale getirmeye ve çalışanlarımızın gelişmelerine yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları düzenlemeleri yapmaya önem veriyoruz.
Bu alanda çalışmalarımızı yaparken içinde bulunduğumuz toplum, çalışma arkadaşlarımız ve paydaşlık ilişkisi kurduğumuz organizasyonlardan aldığımız iç görülerle çalışmalarımızı sürekli bir adım öteye götürmeyi hedefliyoruz.
Vodafone bünyesinde kültürel çeşitliliğin yarattığı artı değerin ortaya konduğu, iş gücünün çeşitlenmesinin üretimimize yapacağı olumlu katkının fark edildiği ve fırsat eşitliğinin yaratıldığı bir ekosistem sağlamayı amaçlıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın ve müşterilerimizin farklılıklarını artı değer olarak görüyoruz.
Vodafone bünyesinde çalışma arkadaşlarımız ailelerine ve sevdiklerine daha fazla vakit ayırsın istiyoruz. Kurumsal hayatın trafiğinde kimse sevdiklerinin özel anlarını kaçırmasın diye bu konuyu pratiklerimizle destekliyoruz.
Babalara 16 haftalık ücretli babalık iznini vererek, hem yeni aile üyelerinin ilk anlarına şahit olsunlar hem de ebeveynlik rollerini eşit bir şekilde paylaşabilmelerini sağladık.Her anne ve baba için çocuklarının başarılarını kutlamak ve eğitim hayatlarında onlara destek olmanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Vodafone’lu anne babalar çocuklarının her sene ilk okul günlerinde ve karne günlerinde yanlarında olurlar, bu özel anları karne günü izni ve ilk okul günü izni sayesinde hiç kaçırmazlar.