Wi-Fi Kapatınca Telefon Çekmiyor Hatası

02 Ağustos 2023

Wi-Fi Kapatınca Telefon Çekmiyor Hatası

Cep telefonu kullanıcıları, zaman zaman mobil telefonları ile ilgili bazı sistemsel sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Bu gibi sorunlar kimi zaman telefonun donanım ya da yazılım sorunlarından kimi zaman ise SIM kart ve mobil şebeke sorunlarından kaynaklanabiliyor. Bu gibi durumlarda kullanıcılar, cep telefonu kullanımlarına kesintisiz şekilde devam edebilmek için sorunu en kısa sürede çözmek istiyor. Son dönemlerde bazı kullanıcıların karşılaştığı popüler sorunlardan biri Wi-Fi kapatınca telefon çekmiyorhatası oluyor. Bu hatanın olası nedenleri ve çözümü ile ilgili merak ettiğiniz detaylar içeriğimizde.

 

Wi-Fi Kapatınca Telefon Çekmiyor Hatasının Nedenleri

 

Bir cep telefonu kullanıcısı olarak telefonunuzda Wi-Fi özelliği kapalıyken, telefonunuzun Wi-Fi ağına bağlanmaz. Bu gibi durumlarda telefonunuzun mobil veri sinyallerini kullanarak internet bağlantısı sağlaması beklenir. Aynı zamanda Wi-Fi kapalıyken arama yapmak ya da SMS göndermek gibi şebeke üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin de kesintisiz devam etmesi gerekir. Eğer Wi-Fi kapalıyken telefonunuz mobil veri sinyallerini kullanarak internet bağlantısı sağlamıyorsa ya da arama gerçekleştirmiyorsa bu durumda telefonunuz şebeke sinyalini bulmak konusunda bir sorun yaşıyor demektir. Eğer Wi-Fi kapalıyken telefon çekmiyor hatası ile karşılaşıyorsanız bu durumun olası nedenleri şunlardır;

 

Şebeke Sorunları

Telefonunuzun şebeke sinyallerini alabilmesi için yani arama yapmak, SMS göndermek ya da mobil ağa bağlanabilmek için mevcut operatörünüzün kapsama alanı içerisinde olmanız gerekir. Eğer Wi-Fi kapalıyken telefonunuz çekmiyorsa, kapsama alanı dışında bir bölgede yer alıyorsunuz demektir. Wi-Fi açıldığında telefonunuzun çekmesi ise, aramalarınızı ve SMS gönderimlerinizi Wi-Fi aracılığı ile gerçekleştirmenizde kaynaklanır.

 

Ağ Sorunları

Bu hatanın olası nedenlerinden biri de kapsama alanı içerisinde yer alıyor olsanız bile GSM operatörünüzün şebekesinde yaşanan anlık bir problem olabilir. Geçici bir arız, altyapı çalışması ya da benzer bir neden şebekelerde geçici erişim sorunlarına neden olabilir.

 

Cihaz Sorunları

Wi-Fi kapalıyken telefonunuz çekmiyorsa ve şebeke ile ilgili bir sorun olmadığını teyit ettiyseniz, bu sorun cihazınızın donanım veya yazılım ile ilgili bir sorunundan kaynaklanabilir.

 

SIM Kart Problemleri

Telefonunuzun yazılım ya da donanımında herhangi bir problem yoksa, telefonunuzun çekmeme sorunu SIM kartınızdan kaynaklanabilir. SIM kartınızın kırılmış ya da aşınmış olması telefonunuzun şebeke sinyallerini alamamasındaki önemli nedenlerden biridir.

 

Wi-Fi Kapatınca Telefon Çekmiyor Hatasının Çözümleri

 

Mobil sinyalin olmadığı ortamlarda Wi-Fi aracılığı ile şebekeye bağlanarak arama yapmanız mümkün hale gelir. Bodrum kat, asansör, otopark ya da şehirden uzak alanlar gibi kapsama alanı sorunu yaşanan bölgelerde Wi-Fi’ye bağlı olduğunuz sürece HD ses kalitesi ile konuşma yapmaya devam edebilirsiniz. Wi-Fi kapatıldığında telefonun çekmemesinin en önemli nedenlerinden biri şebeke kapsama alanı içerisinde olmamanızdır. Diğer nedenler ise telefonunuzun donanım ya da yazılımı ile ilgili sorunların var olmasından veya SIM kartınızın problemli olmasından kaynaklanır. Peki Wi-Fi kapatıldığında telefonun çekmeme sorununu nasıl çözebilirsiniz?

 

Kapsama Alanında Olduğunuzdan Emin Olun

Telefonunuz çekmediği anlarda ilk yapmanız gereken şey kapsama alanı içerisinde olup olmadığınızı kontrol etmektir. Kapsama alanı içerisinde olduğunuzdan eminseniz GSM operatörünüz ile iletişime geçerek yaşanan sorun hakkında operatörünüzü bilgilendirerek teknik destek isteyebilirsiniz. Bu sayede eğer bölgenizde herhangi bir şebeke sorunu yaşanıyorsa operatörünüz bölgedeki sorunu gidermek için çalışma başlatacak ve sorunu kısa süre içerisinde giderecektir. Eğer bu hata ile karşılaştığınız bölge kapsama alanı içerisine dahil değilse de GSM operatörünüzden bölgenin kapsama alanı içerisine alınması ile ilgili talepte bulunabilirsiniz.

 

Teknik Servis Desteği Alın

Wi-Fi kapatıldığında telefon çekmemesinin nedenlerinden bir diğeri de mobil cihazınızın yazılım ya da donanım sorunları olabilir. Böyle bir durumun olup olmadığını kontrol etmek için mobil cihazınızı teknik servise göstermeniz faydalı olabilir. Teknik servis, cihazınızda bu hataya neden olabilecek herhangi bir yazılım ya da donanım sorunu olup olmadığını belirleyerek, bir sorun olması durumunda bu sorunu gidermek için kolaylıkla müdahale edecektir.

 

SIM Kart Değişikliği

Telefonunuzun çekmeme nedenlerinden biri de SIM kartınızla ilgili herhangi bir arıza olabilir. Bu gibi bir durumda GSM operatörünüz ile iletişime geçerek yeni bir SIM kart talebinde bulunabilirsiniz. Böylece eğer SIM kartınızda herhangi bir arıza varsa, yeni SIM kartınız ile bu sorunu çözmüş olabilirsiniz. SIM kartınızda bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için öncelikle SIM kartınızı başka bir cihazda deneyebilirsiniz.

 

Wi-Fi kapalıyken telefon çekmiyor hatasının olası nedenleri ve çözüm yöntemlerinden bahsettik. Eğer böyle bir sorun yaşayan bir Vodafone’lu iseniz ve sorunun çözümü ile ilgili herhangi bir sonuca ulaşamadıysanız, destek almak için Vodafone Mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Mağazalarımızdaki müşteri temsilcilerimiz sorunun çözümü ile ilgili size destek verecek ve yapılması gerekenler konusunda sizi yönlendirecektir. Eğer mağazalara gitmek için vaktiniz yoksa Vodafone Müşteri Hizmetleri ya da Vodafone Online Kanalları aracılığı ile de yaşadığınız sorun için destek talep edebilirsiniz. Henüz Vodafone’lu değilseniz Vodafone Online Kanalları üzerinden numara taşıma fırsatlarını inceleyebilirsiniz. Faturalı hat ve faturasız hat abonelikleri için avantajlı tarife ve paket seçeneklerini değerlendirerek abonelik başvurusunda bulunabilirsiniz. Abonelik başvurusu sonrasında faturalı ya da faturasız hat aboneliği fark etmeden kısa süre içerisinde Vodafone dünyasına adım atabilirsiniz.

 

numara taşıma yeni hat