Türkiye'de Denize Girilebilecek En Güzel Sahiller ve Plajlar

27 Haziran 2024

Türkiye'de Denize Girilebilecek En Güzel Sahiller ve Plajlar

Deniz tatili ya da yaz tatili yapmak için dünyanın en güzel destinasyonlarından çoğu Türkiye’dedir. Yaz boyunca süren sıcak iklim, bereketli ve çok çeşitli yaz mahsülleri, özgün mutfak kültürü, gelişmiş turizm potansiyeli ile Türkiye, keyifli bir yaz tatili vadeder. Akdeniz sahilleri başta olmak üzere, Ege sahilleri, Marmara kıyıları, Karadeniz sahilleri deniz tatili için harika seçenekler sunar. Peki, Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? Türkiye denize girilecek yerleri için bir araştırma yapınca en güzel sahiller ve plajlar da ortaya çıkıyor.

 

Türkiye’de Denize Girilebilecek Yerler Listesi

 

Türkiye’nin en iyi plajları ve denize girilecek en güzel yerleri denince uzun bir liste elde ediyoruz. Ama en popüler sahiller, en dikkat çekici sahiller için öne çıkan gözde yerler var. İşte Türkiye’de denize girilecek yerler listesinde en üstte yer alan o sahiller.

 

●      ​​Kaputaş Plajı - Kaş

 

Kaş, cam gibi denizi ve biyoçeşitliliği ile çok değerli bir sahil alanına sahiptir. Dalış yapmak, yüzmek, tekne turuna çıkmak için az bulunur bir cennet gibidir. Diğer yandan Kaş’ta su sporları, yamaç paraşütü gibi aktiviteler için de çok zengin çeşitlilik söz konusudur. Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulur. Bir kanyon ağzı plajıdır. Bu doğal oluşum ise bölgeyi eşsiz kılar. Yeraltından akmakta olan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu çok değerli ve mineral içerikli bir deniz suyu ortaya çıkmış. Elbette bu verimli sularda binlerce farklı çeşitte deniz canlısı ortaya çıkmıştır. Kaputaş plajının deniz suyu genel olarak serindir. Bu nedenle Temmuz ya da Ağustos gibi çok sıcak dönemlerde de keyifle denize girebileceğiniz bir sahil sunar. Deniz, turkuaz rengindedir. Çevredeki yeşil alanlarla birlikte inanılmaz bir güzellik sunar. Karayolundan plaja inmek isteyenler için de şu bilgi önemli; 187 basamak inilerek plaja ulaşılır.

 

●      Ilıca Plajı - Çeşme

 

Çeşme, özellikle gelişmiş turizm potansiyeliyle çok değerli bir tatil destinasyonudur. İzmir Adnan Menderes havalimanından yaklaşık 45 dakikalık bir araba yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Çeşme, muhteşem plajları ile denize girilecek en güzel sahillere sahiptir. Çeşme Ilıca plajı ise bölgenin en popüler plajlarından biridir. Geniş kıyı şeridi ve çocuklara uygun sığ denizi ile ailece tatil yapmak için idealdir. Ayrıca plaj hattı geniştir. Çeşme merkeze 3 km uzakta olan Ilıca plajına merkezden dolmuşlarla da ulaşım var. Ilıca plajı yakınlarında yiyecek içecek konusunda da çok zengin çeşitlilik söz konusudur.

 

●      Kelebekler Vadisi - Fethiye

 

Kelebekler Vadisi, cennetten bir köşe gibidir. Derin bir vadinin dünyanın en fazla çeşitliliğe sahip kelebekleri ile bezendiği ve vadinin sonunda da muhteşem bir sahilin olduğu Kelebekler Vadisinde denize girmek harikadır. Muğla’nın Fethiye ilçesindeki vadi, Ölüdeniz beldesi içinde yer alır. Babadağ’da yürüyüşe çıkabilir, Kelebekler vadisinde fotoğraf çekebilir, sahilde güneşlenip denize girebilirsiniz. Bu vadideki kaplan kelebeği ise koruma altında olan çok özel bir türdür. Vadideki şelale ise inanılmaz bir görüntü sunar. Türkiye’de denize girmek için Kelebekler Vadisini mutlaka deneyimlemelisiniz.

 

●      Ovabükü Plajı - Datça

 

Cam gibi sular ve taş ya da beyaz kum plajlarla Datça, Türkiye’de denize girilecek en güzel yerlerden biridir. Bademi, çam balı ve güzel orman örtüsü ile ünlü olan Datça’da hem doğayla iç içe dinlenmek hem de deniz tatili yapmak mümkün. Çok kompleks oteller yerine butik otellerin ve pansiyon konaklama seçeneklerinin yoğun olduğu bölge, genel olarak sürdürülebilir turizm konusunda da öncü sayılır. Datça Ovabükü plajı ise Türkiye’nin en güzel plajlarından biridir. Datça ve çevresinde güzel bir tatil planlayabilirsiniz.

 

●      Amos Koyu - Bozburun

 

Ege bölgesinde denize girmek için en güzel yerlerden biri Bozburun’daki Amos koyudur. Marmaris’in en güzel sahillerinden birine sahip olan Amos koyu, keyifli bir tatil için gerçekten çok güzeldir. Temiz sularda yüzmek, zengin deniz canlıları çeşitliliği içinde dalış yapmak, plajda güneşlenmek ve çocuklarla güzel bir gün deneyimlemek için de en güzel seçeneklerden biri. Tam on tane antik kente ev sahipliği yapan Amos’un binlerce yıldır bir yaşam alanı olarak tercih edildiğini de ekleyelim.

 

●      İztuzu Plajı – Dalyan

 

İztuzu Plajı, doğal güzellikleri ve kaplumbağalarıyla ünlü bir destinasyondur. Tatil planlarınızda ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, doğal yaşamı ve temiz plajıyla sakin bir ortam sunmaktadır. İztuzu Plajı, Türkiye'nin Muğla iline bağlı Dalyan ilçesinde yer alan ünlü bir plajdır. Türkiye’de denize girilebilecek en güzel sahiller içinde yer alan bu plaj, Dalyan Nehri ile Akdeniz'in birleştiği noktada konumlanır. İşte bu muhteşem konumu onun eşsiz olmasının nedenidir. İztuzu Plajı, 4.5 kilometre uzunluğundaki kumsalı ile dikkat çeker. Temiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunar. En önemlisi de Caretta Caretta kaplumbağaları ile ünlü olan plaj koruma altındadır. İztuzu Plajı ve çevresi, doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği korumak amacıyla doğa koruma alanı ilan edilmiştir. Elbette temiz suyu ve çevre düzenlemesi nedeniyle Mavi Bayrak ödülü almıştır. Önemli yürüyüş yolları üzerinde yer alması da bu alanda tatil yapmayı keyifli bir hale getirir.

 

●      Sarımsaklı Plajı - Ayvalık

 

Ayvalık, plajları ile ünlüdür. Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olan dev sahil şeridi ile Sarımsaklı plajı da Ayvalık’ta bulunur. Bu geniş plajda güneşlenmek, uzun süre boyunca dinlenmek, denize girip serinlemek ve ince kumlarla oyun oynamak çok keyiflidir. Sarımsaklı Plajı, destinasyon olarak da özel bir konumdadır. Kolayca Ayvalık merkezi gezebilir, akşam keyifli balık restoranlarında lezzetli Akdeniz menüleri tadabilirsiniz.

 

●      Kefalos Plajı - Gökçeada

 

Gökçeada Türkiye’de denize girmek için çok güzel bir lokasyondur. Gökçeada’nın en güzel plajı ise tartışmasız Kefalos plajıdır. Çanakkale bölgesinin berrak sularında yüzmek de çok keyiflidir. Ayrıca güney sahillerine göre daha serindir. Eğer aşırı sıcak sevmiyorsanız bu iklim size daha iyi gelebilir.

 

Ege mi Akdeniz mi?

 

Türkiye’nin en güzel plajları Akdeniz bölgesinde yer alır. Ege’liler kızmasın ama Akdeniz plajları dağların denize paralel uzanmasıyla da ilgili olarak daha geniş ve uzundur. Ama Türkiye’nin en güzel denizi denince Ege sahilleri bi’ başkadır. Ege Denizi kıyılarında deniz çok daha berraktır. Özellikle dalış için çok daha keyifli koylar bulabilirsiniz. Bu arada denize girilecek yer denince Ege ve Akdeniz sahilleri geliyor akıllara. Diğer yandan Türkiye’de Karadeniz ve Marmara’da çok güzel plajlar var.

 

Türkiye’de Deniz Tatilinde İletişimi Kesintisiz Sürdürün!

 

Türkiye deniz tatili için bulunduğunuz süre boyunca taahhüt şartı olmayan faturasız bir  hatta sahip olabilirsiniz. Vodafone tarife ve paketleriyle Türkiye ziyaretlerinizde yurt içinde ihtiyacınız olan GB, dakika ve SMS kullanımını rahatlıkla yapabilirsiniz. Türkiye ziyaretleriniz içinfaturasız Türkiye SIM Kartıhakkında bilgi edinmek için ziyaret edebilirsiniz. Zengin faturasız paket içerikleriyle Vodafone’un sunduğu özel paketleri inceleyerek size uygun olan seçeneği kolayca bulabilirsiniz. Türkiye’de tatil yaparken Vodafone’un Hoşgeldin paketleriyle tanışın! Hoşgeldin Kolay paketle 28 gün boyunca 20GB internet, 750 dakika, 250 SMS ve WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger uygulamalarında ücretsiz kullanım hakkı sizi bekliyor. Hoşgeldin Bol Kolay paketle 50GB internet, 750 dakika, 250 SMS ve yine WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger uygulamalarında ücretsiz kullanım hakkına sahip olabilirsiniz. Eğer daha fazlasını isterseniz, Hoşgeldin Avantaj Kolay paketle 100GB internet, 5.000 dakika, 1.000 SMS ve aynı uygulamalarda ücretsiz kullanım hakkı sizleri bekliyor.

 

 

 

Faturasız Türkiye SIM kartla memlekette olmanın keyfini Vodafone’la çıkar!

İncele