Türkiye Gezileriniz için En Güzel Tatil Beldeleri ve Yerleri

27 Haziran 2024

Türkiye Gezileriniz için En Güzel Tatil Beldeleri ve Yerleri

Yazın Türkiye’de güzel bir tatil yapmak isteyenler için ülkemiz güzelliklerle dolu. Türkiye tatil yerleri konusunda çok zengin. en güzel tatil yerleri arayışında olanlar için hemen her kentimiz cennetten bir köşe gibi. Türkiye gezileri için en güzel tatil beldeleri arayışında çok sayıda seçenek var. Türkiye hem iklimi hem doğal güzellikleri hem binlerce yıllık tarihi mirası hem de sunduğu onlarca farklı aktivite seçeneği ile çok zengin bir tatil ve seyahat destinasyonu. Türkiye’de keyifli bir tatil için güzel bir plan yapmak üzere çok sayıda alternatifi bir arada değerlendirmek mümkün. Türkiye’de yapacağınız tatilde mutlaka planlarınıza almanız önerilen lokasyonlarda harika anılar biriktirebilirsiniz.

 

Türkiye’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Tatil Yerleri Listesi

 

Türkiye, öyle bir coğrafi konuma sahip ki, onu çok özel kılan bu konum sayesinde zengin bir tarihi miras, derin bir kültürel doku, incelikli bir mutfak ve inanılmaz bir doğal çeşitlilik sunuyor. Türkiye tatilinde alışverişten, gurme gezisine, tarihi keşiflerden doğa turlarına, deniz tatilinden en dinlendirici tatillere kadar her seçenek var. Türkiye’de tatil planlarken bu saydıklarımızın hepsini bir arada üstelik de tek bir tatil beldesinde bulma lüksüne de sahipsiniz. Peki, Türkiye tatili için nereleri öncelikli olarak gezmeli ya da Türkiye gezisine nereden başlamalı? İşte bu soruya cevap olacak nitelikte bir tatil rehberi olması için mutlaka gezilip görülmesi gereken Türkiye tatil beldeleri ile bir gezi rehberi hazırladık.

 

İzmir ve Çevresi

 

En çok tercih edilen tatil yerleri içinde İzmir ve çevresi dikkat çekicidir. İzmir, tek başına çok zengin bir tatil lokasyonu sunar. Kentin tatil beldeleri oldukça fazla. İzmir’in merkezinden başlayan bir tatil planına sırasıyla Çeşme, Foça, Seferihisar, Karaburun, Urla gibi harika sahil kasabaları ile devam edebilir. İzmir merkezde tarihi Kemeraltı çarşısında alışveriş yapabilir, Alsancak’ta balık restoranlarında lezzetli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Alsancak ve Bornova, dünya mutfağından menüler bulabileceğiniz restoranlarla çok zengin bir yeme içme seçenekliliğine sahiptir. İnciraltı, Güzelbahçe çevresinde de çok sayıda kahvaltıcı ve restoran bulabilirsiniz. Denize sıfır konumdaki restoranlarda keyifli akşam yemekleri tadabilirsiniz. İzmir özel bir hamur işi olan boyöz, İzmir’e özel tatlılardan İzmir bombası ve torpil de mutlaka denemeniz gerekenler arasında. İzmir sokaklarında gezerken kumru yiyebilir, midye ve balık ekmekle aperatif lezzetler deneyebilirsiniz. İzmir’de Seferihisar pazarı, Urla pazarı, Bostanlı pazarı gibi çok sayıda güzel semt pazarı da var. Bu pazarlardan giyim ve taze sebze meyve alışverişi yapabilir, yöresel zeytinleri ve zeytin yağlarını tadabilirsiniz. İzmir’de Efes Antik Kenti, yakınlardaki Sardes Antik Kenti gibi muhteşem tarihi yapıları da gezebilirsiniz. Özellikle gece ışıklandırması ile muhteşeme olan ve akşam ziyaretlerine de açılan Efes Antik Kentini mutlaka görmelisiniz. Efes’e kadar gitmişken Şirince’yi gezebilir, seviyorsanız köy şaraplarını deneyebilirsiniz. Ilıca plajı, Karaburun plajı, Eski Foça plajları da denize girmek için harika seçenekler. İzmir’e gelmişken Kemalpaşa Nazar Köy ve Ödemiş Birgi’yi de görmelisiniz.

 

Marmaris ve Bodrum

 

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris, bin bir çeşit güzellikle öne çıkıyor. Türkiye tatil yerleri içinde Marmaris çok özeldir. Kelebekler Vadisi, Ölü Deniz, Bodrum ve plajları bunlardan sadece birkaçı. Marmaris çarşısında gezinmek, Bodrum’da Zeki Müren Müzesi, Halikarnas Müzesi, Sualtı Müzesi gibi özel müzeleri gezmek de çok keyifli olacaktır. Marmaris’te elbette hemen her bir köşe denize girmek için harikadır. Marmaris’te Turunç bölgesi ve yakınlardaki Kalkan ya da Kaş da dalış yapmak üzere muhteşem lokasyonlardır. Beyaz evler, yeşil ormanlar, turkuaz deniz ile Marmaris, Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler listesindedir. Ayrıca harika bir tatil destinasyonu sunar. Gitmişken cam gibi sularda yüzmek üzere tekne turlarını da denemenizi öneririz.

 

Antalya ve Alanya

 

Türkiye tatil beldeleri denince ilk akla gelen lokasyon tabi ki Akdeniz bölgesidir. Birbirine çok yakın konumda olan bu lokasyonda da keyifli bir tatil planı yapabilirsiniz. Aslında Antalya’da yakınlardaki Aspendos, Side gibi antik kentlerle ve çok sayıda arkeoloji, sanat, etnografya müzesi ile gerçek bir gezi zenginliğine sahiptir. Tahinle yapılan mezeleri, Akdeniz’den çıkan enfes deniz ürünleri, Antakya mutfağından esinlenen baharatlı etleri ile de zengin bir yemek kültürü vardır. Diğer yandan Antalya’yı harika bir tatil destinasyonu haline getiren kapsamlı otelcilik hizmetidir. Antalya, dünya genelinde eşine az rastlanır bir otelcilik hizmet kalitesi ile misafirlerini karşılar. Golf otellerinden dünya standartlarında tenis kortları olan otellere, çocuklara özel konseptleri olan otellerden zengin yemek çeşitliliği olanlara kadar çok sayıda otel kompleksi bulunmaktadır. Bu zengin konaklama çeşitliliği içinde dinlendiren veya eğlendiren harika bir tatil planı yapabilirsiniz.

 

İstanbul

 

Türkiyedeki tatil yerleri denince akla sahil kasabaları geliyor ama İstanbul’da mutlaka gezilmeli. İstanbul, Türkiye’de gezilip görülecek yerlerin başında gelir. Bu kocaman kent, içerdiği kültürel mirasla, dünyanın en meşhur mutfaklarına ve yerel lezzetlerine ev sahipliği etmesiyle, dünyanın en büyük alışveriş merkezlerine ve tarihi pazarlarına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Öyle bir zenginliği var ki İstanbul’un tam olarak hakkını verip de gezmek isterseniz aylar sürebilir. Ancak temel noktalarını keşfetmek üzere bir gezi planı yapacak olursanız Tarihi yarımada, adalar, Boğaz turu öncelikli olmalı. Pier Lotti, Mısır Çarşısı, Cevahir AVM gibi lokasyonlar da görülmeye değer. Bu büyük şehre tepeden bakmak için Safir binasının terasına çıkabilir, geçmişin izlerini sürmek için Beyoğlunda gezebilirsiniz. Nişantaşı ve Harbiye’de de tiyatro ya da konser gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Caddebostan'a da birkaç saat ayırmanızı öneririz. İstanbul’a yakın denize girilecek yerler arayışında ise Şile güzel bir seçim olabilir. Ayrıca birkaç saat uzaklıktaki Ağva’ya da gidebilirsiniz.

 

Çanakkale Bursa Balıkesir Çevresi

 

Türkiye tatili planlarken Behramkale, Assos, Ayvalık, Erdek, Cunda, Mudanya gibi lokasyonlar da değerlendirilebilir. Çanakkale’de çok sayıda muhteşem koy var. Bu koylarda çok keyifli bir deniz tatili yapabilirsiniz. Yakınlardaki pansiyonlarda konaklayabilir ve kentin ya da çevresindeki güzelliklerin keyfini sürebilirsiniz. Balıkesir’e bağlı Ayvalık da güzel bir tatil destinasyonudur. Kendi has mimarisi, mezeleri, deniz ürünleri, muhteşem plajları ile en iyi tatil yerleri arasında olan Ayvalık’ta harika bir tatil geçirebilirsiniz.

 

Tatilde gidilecek yerler denince sadece deniz, kum, güneş düşünülmemeli. Deniz tatili değil de doğa ve kültür tarihi planlıyorsanız Kapadokya, Kayseri, Amasya, Amasra ve Konya’da harika tatil destinasyonları sunar. Kış tatili için Türkiye’de Palandöken ve Erciyes ya da Uludağ tercih edilebilir. Gurme tatili için Gaziantep ve çevre illeri mutlaka görülmeli.

 

Vodafone’la Türkiye Gezisinde Kolay İletişim Kurabilirsiniz

 

Türkiye tatilinde belirli süre kullanabileceğiniz taahhüt şartı olmayan faturasız bir  hatta sahip olmak için Vodafone rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Vodafone tarife ve paketleriyle Türkiye ziyaretlerinizde yurt içinde ihtiyacınız olan GB, dakika ve SMS kullanımını rahatlıkla yapabilirsiniz. Türkiye ziyaretleriniz için faturasız Türkiye SIM Kartı hakkında bilgi edinmek için ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’de tatil yaparken Vodafone’un Hoşgeldin paketleriyle tanışın! Hoşgeldin Kolay paketle 28 gün boyunca 20GB internet, 750 dakika, 250 SMS ve WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger uygulamalarında ücretsiz kullanım hakkı sizi bekliyor. Hoşgeldin Bol Kolay paketle 50GB internet, 750 dakika, 250 SMS ve yine WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger uygulamalarında ücretsiz kullanım hakkına sahip olabilirsiniz. Eğer daha fazlasını isterseniz, Hoşgeldin Avantaj Kolay paketle 100GB internet, 5.000 dakika, 1.000 SMS ve aynı uygulamalarda ücretsiz kullanım hakkı sizleri bekliyor.

Yurtiçi ve yurtdışında hat kullanımında Vodafone avantajlarından yararlanmak için hemen şimdi göz atın.

 

 

 

Faturasız Türkiye SIM kartla memlekette olmanın keyfini Vodafone’la çıkar!

İncele