Sim Kart Nasıl Takılır ve Nasıl Çıkarılır?

02 Ağustos 2023

Sim Kart Nasıl Takılır ve Nasıl Çıkarılır?

Sim Kart Nasıl Takılır ve Nasıl Çıkarılır?

 

SIM kartlar, GSM operatörleri tarafından numara tanımlı şekilde kullanıcıya veriliyor. İletişim için kullanılan bu mikroçipler, telefonlar üzerinden kullanım sağlıyor. SIM kartlar farklı boyutları ve tasarımları ile seçeneklere ayrılıyor. Cep telefonları, farklı SIM kart boyutlarını destekliyor. Bu nedenle SIM kart alırken telefon tarafından desteklenen boyutun dikkate alınması önemli. Cep telefonu modelleri, tasarımları ve teknik donanımlarına göre farklı seçeneklere ayrılıyor. Cep telefonlarının SIM kart kullanım alanları da farklı tasarıma sahip. Telefon modellerinin tasarımlarına göre “SIM kart nasıl takılır” sorusunun yanıtı da değişiyor. Farklı tasarımlara sahip cep telefonu modellerinde SIM kart takma ve çıkarma yöntemlerini öğrenmek üzere okumaya devam edin. Edindiğiniz bilgiler ile pratik bir kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

 

iPhone SIM Kart Nasıl Takılır?

 

Apple markası tarafından tasarlanan cep telefonu modellerinin SIM kart yuvası telefonun yan çerçevesi üzerinde yer alıyor. iPhone cep telefonlarında SIM kart çıkarma ya da takma işlemlerinden önce telefonun kapatılması gerekiyor. Telefonun kapatılması, kart çıkarma ve takma işlemleri sırasında sistemsel bir program yaşanmaması için önemli kabul ediliyor. iPhone cep telefonların kapatma işlemi yan çerçeve üzerinde yer alan güç tuşu ile gerçekleşiyor. Güç tuşuna basılı tutulduğunda ekran üzerinde kapatma işareti çıkıyor. Böylece telefon kapatılıyor. iPhone telefon kapandıktan sonra yan çerçeve üzerindeki SIM kart yuvasının bulunması gerekiyor. Kart yuvası bulunduktan sonra;

  1. Kart yuvası genellikle iPhone cep telefonlarında sağ çerçeve üzerinde ve orta kısma yakın konumlandırılır.
  2. Telefon yanında gelen ince uçlu metal parça, SIM kart yuvasının açılmasında kullanılıyor. Bu metal çubuğun ince kısmı SIM kart yuvası dışındaki kavisli alana yerleştiriliyor.
  3. Telefonun metal aparatı bulunamadığında ataç düzleştirilerek kullanılabilir.
  4. Yuva kavis kısmında içeri doğru hafif bir kuvvet uygulandığında kart yuvası kendini dışarı doğru atacaktır.
  5. SIM kart tepsisi hafif ve kırılgan bir yapıya sahip. Bu nedenle SIM kart takma ve çıkarma işlemlerinde dikkatli hareket edilmesi gerekiyor.
  6. SIM kart tepsisinin iç boyutuna göre SIM kart seçeneği tercih ediliyor. SIM kart boyutları, standart SIM, micro SIM, mini SIM ve nano SIM olarak seçeneklere ayrılıyor. Telefon sim kart yuvasına göre bir tercih yapılıyor.
  7. SIM kart tepsisi üzerinde girintili çıkıntılı alanlar bulunuyor. Bu tasarımı ile SIM kart, tek bir yönde yerleştirilebiliyor. Tepsinin girinti çıkıntı alanları dikkate alınarak SIM kart yerleştirmesi yapılıyor. Bu noktada kolaylık sağlamak için kartın mikroçip alanı aşağı bakacak şekilde yerleştirme yapabilirsiniz.
  8. SIM kart doğru yerleştirildikten sonra tepsi telefon içerisine itiliyor. Böylece iPhone SIM kart takma işlemi tamamlanmış oluyor.
  9. SIM kart takıldıktan sonra telefon tekrar güç düğmesine basılarak açılıyor. Ekran açıldığında SIM kart pin ekranı gelmiyorsa SIM kart yanlış takılmış demektir.

Samsung SIM Kart Takma

 

Samsung markası cep telefonu kategorisinde uzun yıllardır aktif faaliyet gösteriyor. Markanın bu alanda farklı tasarım ve özelliklere sahip birçok cihaz seçeneği bulunuyor. Samsung markasına ait cep telefonu modellerinde SIM kart takma işlemi, modele göre değişiklik gösteriyor. Samsung SIM kart takma işlemleri için telefon modeline göre bir yol izleyebilirsiniz. Telefon modeline göre;

  1. Samsung marka telefon bataryası çıkarılabilir özelliğe sahip bir modelse batarya alanında SIM kartı yuvası bulunmaktadır. SIM kart yuvasına ulaşmak için ilk olarak telefonun arka kapağı çıkarılır.
  2. Kapağın alt kısmında batarya yer alır. Telefon modeline göre SIM kart yuvası ya batarya üst tarafında ya da alt tarafında bulunur. Batarya çıkarıldıktan sonra SIM kart yuvasına erişim gerçekleşir. SIM kart yuvasının boyutuna göre uygun bir SIM kart formu belirlenir.
  3. SIM kart yuvaya doğru bir şekilde yerleştirildiğinde batarya takılır ve telefon açılır. Telefon açıldığında SIM kart şifre ekranı gelirse SIM kart doğru takılmış demektir.
  4. Samsung markasının yeni tasarlamış olduğu cep telefonu modellerinde arka kapak sabit oluyor. Sabit kapak ve bataryaya sahip telefon modellerinin SIM kart yuvası genellikle yan çerçeve üzerinde yer alıyor.
  5. SIM kart yuvası üzerinde küçük bir delik bulunuyor. Telefon yanında gelen küçük metal aparatın sivri ucu ile ittirilerek SIM kart yuvası açılıyor.
  6. Yuva içerisine SIM kart doğru bir şekilde yerleştirildiğinde telefona takılıyor.

Huawei SIM Kart Takma

 

Huawei markası tarafından tasarlanan cep telefonu modelleri, farklı tasarımları ve özellikleri ile geniş bir tercih alanı sunuyor. Huawei SIM kart takma işlemleri telefon modeline göre değişkenlik gösteriyor. Huawei marka cep telefonu modellerinin çoğunda tepsili SIM kart yuvası kullanılıyor. Telefon yan çerçevesi üzerinde yer alan sim kart yuvası dışarı alınarak SIM kart takma işlemi gerçekleşiyor. Tepsi üzerindeki girintili çıkıntılı tasarım nedeniyle SIM kart sadece tek bir yöne doğru takılıyor. Bunun için takma işlemi sırasında dikkatli bakılması tavsiye ediliyor.

 

Xiaomi SIM Kart Takma

 

Xiaomi marka cep telefonu modelleri, kompakt tasarımı ile portatif bir kullanım avantajı sergiliyor. Xiaomi marka cep telefonu modellerinin SIM kart takma alanları yan çerçevesi üzerinde yer alıyor. Eski teknolojilerde SIM kart yuvası batarya yanında bulunuyordu. Ancak yeni nesil teknolojiler ile bataryalar sabit şekilde tasarlanıyor. Bu nedenle SIM kart yuvasına erişim telefonun yan çerçevesi üzerinden gerçekleşiyor. Xiaomi SIM kart takma işlemlerinde özel tasarlanan metal aparat kullanılıyor. Bu aparat telefon ile geliyor. Sivri uçlu metal aparat SIM kart yuvasının anahtarı olarak adlandırılıyor. SIM kart takma işlemi sonunda telefon açıldığında SIM kart şifresi ekranı gelmesi gerekmektedir. SIM kart şifre ekranı gelmediği durumlarda SIM kart yuvasının çıkarılıp tekrar kontrol edilmesi gerekir.

 

Çok tercih edilen bazı markalarda SIM kartın nasıl takılıp nasıl çıkarıldığını anlattık. Aslında genel olarak telefonların özellikleri ekseninde işlem, benzerdir.

 

SIM Kart Kullanım Alanları

 

GSM numaralarının tanımlandığı mikroçipler olarak tanımlanan SIM kartların tasarımları ve özellikleri birbirinden ayrılıyor. SIM kart kullanımı sadece telefon üzerinden şeklinde kabul ediliyordu. Ancak gelişen teknoloji ile farklı birçok elektronik cihazda da SIM kart yuvası yer alıyor. SIM kart yuvası bulunan farklı cihazlar arasında akıllı saatler yer alıyor. Akıllı saat modellerinde de SIM kart yuvası bulunuyor. Bu donanımı sayesinde telefon işlevselliği kazanılıyor. Akıllı saat modellerinde genellikle Nano SIM kartı kullanımı gerçekleşiyor. Aynı zamanda tablet bilgisayar modellerinde de SIM kart yuvası özelliği ön plana çıkıyor. Tablet bilgisayarların SIM kart yuvası donanımı sayesinde bilgisayar üzerinden telefon görüşmesi yapmak mümkün hale geliyor. Tablet bilgisayar modellerinde genellikle mikro SIM ve nano SIM kart formu tercih ediliyor.

  • SIM kart takma ve çıkarma işlemleri cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. SIM kart nasıl çıkarılır sorusuna telefon modeli üzerinden yanıt veriliyor. Telefondan SIM kart çıkarırken ilk olarak kapatma işleminin yapılması öneriliyor. Telefon iç sisteminde bir hasar oluşmaması için ilk olarak cihazın kapatılması tavsiye ediliyor.
  • Cep telefonu değişikliği yaparken rehberin yeni telefona otomatik olarak aktarılması için SIM kart yedekleme hafızası kullanılıyor. SIM kartlarda belli bir kapasiteye kadar rehber yedekleme hafızası bulunuyor. SIM kart ile rehber taşıma yapılabilmesi için telefona kişi kaydederken SIM’e kaydet seçeneğinin işaretlenmesi gerekiyor. Böylece rehberin kaybolması gibi problemlerin yaşanması engelleniyor.

Vodafone’lu olduğunuzda SIM kartınızın adresinize teslim edildiğini biliyor muydunuz? Vodafone’lu olmak için Vodafone Online Kanalları aracılığı ile numara taşıma başvurusunda bulunabilir ve kısa sürede Vodafone’lu olabilirsiniz. Vodafone’un faturalı hattarifeleri içerisinden kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Eğer faturalı hat kullanmak istemiyorsanız yine Vodafone’un faturasız hat paketlerini değerlendirebilirsiniz. Vodafone’un avantajlı dünyasına adım atmak için vakit kaybetmeden online kanallarımız üzerinden ya da Vodafone Mağazaları aracılığı ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 

numara taşıma yeni hat