Mobil Veri Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?

02 Ağustos 2023

Mobil Veri Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?

Mobil Veri Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?

WiFi ağının olmadığı alanlarda internet bağlantımızı mobil veri üzerinden sağlıyoruz. Kullanıcıların mobil veri ile ilgili en sık “mobil veri açılmıyor” sorunu ile karşılaşıyorlar. Peki mobil veri açılmama sorunuyla karşılaşıldığında neler yapmak gerekir? Konu ile ilgili tüm detaylar içeriğimizde.

 

Telefonun Mobil Verisinin Açılmamasının Sebebi Nedir?

Telefon mobil veri açılmıyor sorununun en temel nedeni bulunulan alanda telefonun çekmemesi olabilir. Bunun dışında operatör kaynaklı geçici arızalar da mobil verinin çalışmamasına neden olabilir. Ayrıca fiziki olarak cihazınızda yaşanan bir arıza ya da çoğunlukla basit bir neden olan SIM kartın yuvasına tam oturmaması da mobil veri ile internete bağlanmanıza engel olabilecek sorunlardandır. En yaygın karşılaşılan sorun ise Erişim Noktası adı olarak bilinen APN ile ilgili yaşanan problemlerdir.

 

Mobil Verinin Açılmaması Durumunda Yapılabilecekler Nelerdir?

Mobil cihazınız ile internete bağlanmak istediğinizde “telefonumun mobil verisi açılmıyor” diyorsanız sorunu gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

●     SIM Kart Kontrolü

SIM kart mobil veri açılmıyor sorununda kontrol edilmesi gereken ilk noktadır. SIM kartınızın yuvasına tam olarak oturduğundan emin olmalısınız. Eğer SIM kartınızda herhangi bir arıza varsa operatörünüzden yeni bir sim kart talep etmelisiniz.

●     SIM Kartı Farklı Cihazda Kontrol Etmek

SIM kartınızı kontrol etmek için çıkarıp tekrar takmak dışında başka bir cihaza takarak da düzgün çalışıp çalışmadığını denemelisiniz. Eğer taktığınız diğer cihazda bir problem olmadan mobil veriye bağlanabiliyorsanız, sorunun cihazınızda olduğunu düşünebilirsiniz.

●     Bağlantı Teknolojisini Araştırmak

Eğer bulunduğunuz ortamın çevresinde 3G ya da 4.5G destekleyecek bir baz istasyonu yoksa ve bağlantı tercihiniz 3G ya da 4.5G üzerine ayarlanmışsa bu da mobil bağlantıya erişmenizi engeller. Bu durumda cihazınızın bağlantı türünü 2G’ye alarak internete bağlanabilirsiniz.

●     APN Kontrolü

APN ile ilgili bir sorun olduğundan şüpheleniyorsanız, cihazınızın ayarlar menüsünden ağ ayarları kısmına gelerek ağ ayarlarınızı sıfırlayarak APN sorununu da çözebilirsiniz.

 

Tüm bu işlemleri denemenize rağmen hala telefon mobil veri açılmıyor ise operatörünüzle iletişime geçerek sorunu aktarmalı ve sorunun çözümünü talep etmelisiniz.

 

Mobil Verinin Açılmaması Durumunda Operatör İle Nasıl İletişim Kurulmalıdır?

Hücresel veri açılmıyor sorunu için yapılabilecek tüm çözüm adımlarını uygulamanıza rağmen hala mobil veriye bağlanmak konusunda sorun yaşıyorsanız hızlı şekilde operatörünüzle iletişime geçmelisiniz. Operatörünüzün müşteri hizmetlerini arayarak mobil veri kontrolünü sağlayabilir ve herhangi bir arıza olması ihtimalinde operatörünüze bu arızayı bildirerek çözülmesini talep edebilirsiniz.

 

Mobil Veri Açılmadığında Veri Ayarları Manuel Olarak Nasıl Yapılır?

Mobil veri açılmadığı durumlarda manuel olarak veri ayarınızı yaparak internete bağlanmayı deneyebilirsiniz. iOS ve Android cihazlar için farklı şekilde ayar yapılmaktadır.

 

●     Android Cihazlar

Ayarlar menüsünden Daha Fazla seçeneğine tıklayın. Mobil Şebekeler sekmesinden Erişim Noktası Adları kısmına gelerek Yeni APN Kur adımlarını takip edin ve APN seçeneğini İnternet olarak değiştirin.

●     iOS Cihazlar

Ayarlar menüsüne gelerek Hücresel sekmesine tıklayın. Açılan menüden Hücresel Veri Ağı adımlarını takip ettikten sonra APN yazan alanı İnternet olarak değiştirmelisiniz.

 

Her iki cihaz için de manuel ayarları yaptıktan sonra telefonunuzu yeniden başlatmanız gerektiğini unutmayalım.

 

Vodafone’un faturalı hat ve faturasız hat tarifeleri ile mobil veri ihtiyacınızı karşılayın! Online’a özel avantajlı fiyatlarla numaranızı Vodafone’a taşımak veya yeni bir hat almak için hemen linke tıklayın.

 

numara taşıma yeni hat