WLAN Işığı Yanmıyor Ne Yapmam Lazım?

26 Ekim 2023

WLAN Işığı Yanmıyor Ne Yapmam Lazım?

Fiber ya da ADSL hızında internete bağlanmak için modeme ihtiyaç duyuyoruz. Modem olmadan internete bağlanmanın tek yolu ise taşınabilir internet. Modemlerde zaman zaman bazı arızalar meydana gelebilir. Bu arızalardan en sık karşılaşılanı WLAN ışığı ile ilgili yaşanan sorunlar oluyor. WLAN ışığı yanmıyor ya da yanıp sönüyor gibi sorunların nedenlerini ve çözümlerini sizler için araştırdık.

 

Modem Işıkları Nelerdir?

 

Modeminizde bazı ışıklar mevcuttur. Bu ışıkların her birinin bir anlamı vardır. Modem ışıkları genellikle yeşil, turuncu ve kırmızı olarak yanarlar. Bu ışıkları kısaca anlatacak olursak;

 

  • Power: Modeminizin güç ışığıdır. Sabit olarak yeşil yandığında modeminizin hazır olduğu anlamına gelir. eğer yanıp sönüyorsa modeminiz başlatılıyor demektir. Hiç yanmıyorsa modeminizde güç bağlantısı olmadığı anlamına gelir.
  • İnternet: İnternet ışığınız sabit olarak yeşil yanıyorsa modem ISS’den IP almış demektir. Eğer yeşil yanıp sönüyorsa internetten veri alışverişi yapıldığı anlamına gelir. Yanmıyorsa da internet bağlantısının olmadığı anlamına gelir.
  • DSL: DSL ışığınız yeşil olarak sabit şekilde yanıyorsa VDSL hattı oturmuş, yanıp sönüyor ise ADSL / VDSL hattı oturuyor, yanmıyorsa da DSL bağlantısı yapılmamış ya da etkin değil demektir.
  • Ethernet: Ethernet ışığınız sabit şekilde yeşil yanıyorsa ethernet bağlantısının kurulduğu, yanıp sönüyorsa veri alışverişi olduğu yanmıyorsa da ethernet kablosunun takılı olmadığı ya da bağlantının devre dışı olduğu anlamına gelmektedir.
  • WLAN: Wlan ışığınız sabit şekilde yeşil olarak yanıyorsa kablosuz bağlantı etkin demektir. Yanıp sönüyorsa kablosuz bağlantı üzerinden veri alışverişi sürüyordur. Eğer yanmıyorsa kablosuz bağlantı aktif değildir. WLAN ışığı turuncu olarak yanıyorsa da WPS bağlantısnın aktif olduğu anlaşılır.

 

WLAN Işığı Neden Yanmıyor?

 

Modem WLAN ışığı yanmıyor sorunu ile karşılaştığınızda modeminizin kablosuz özelliğinin devre dışı olduğunu anlamalısınız. Böyle bir durumda wlan nasıl aktif edilir diye merak ediyorsanız modeminizin yanında ya da arkasında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterli. Eğer bu tuşa basmanıza rağmen ışık yanmıyorsa modem arayüzüne girerek kablosuz özelliği aktifleştirebilirsiniz.

 

WLAN Işığı Neden Yanıp Söner?

 

Modem ışıklarınıza baktığınıza WLAN ışığı yanıp sönüyor olarak görülür. WLAN ışığı neden yanıp söner diye merak ediyorsanız bu durumun bir arıza olmadığını söyleyelim. WLAN yanıp sönüyor ise bu durum internetinizin sorunsuz ve düzenli bir şekilde veri akışı sağladığını gösterir. Modem WLAN ışığı yanıp sönüyor ise kablosuz bağlantınız sorunsuz şekilde çalışıyor demektir. Modemde sadece power ve WLAN ışığı yanıyor sorunu ile karşı karşıyaysanız bu durum modeminizin çalıştığını kablosuz özelliğinde bir sorun olmadığını ancak modeme gelen hatta bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu durumda internet hizmeti aldığınız servis sağlayıcınızı aramalı ve arıza kaydı oluşturmanız en hızlı çözüme ulaşmanızı sağlayacaktır. İnternet hızı ile ilgili yaşadığınız sorunlar ile ilgili de hız testi yapmanızı öneririz. Ek olarak ping testi ile de bağlantı kalitenizi ölçebilirsiniz.

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur