Wi-Fi Sinyal Geliştirici Önerileri

28 Eylül 2023

Wi-Fi Sinyal Geliştirici Önerileri

Özellikle ev interneti kullanıcıları için evlerinin konforunda interneti en verimli şekilde kullanmak da oldukça önemli. Bu nedenle kablolara ihtiyaç duymadan kullanılan Wi-Fi modemler tercih edilir. Ancak bazı zamanlarda modemin teknik özellikleri ya da mekanın büyüklüğüne göre Wi-Fi sinyalleri her noktada eşit şekilde çekmeyebilir. Bu gibi durumlarda kullanıcıların aklına gelen ilk şey Wi-Fi güçlendirici kullanmak oluyor. Eğer siz de Wi-Fi sinyal güçlendirici almayı düşünüyorsanız, hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili tüm detaylar içeriğimizde. Wi-Fi sinyal güçlendirici tavsiye içeriğimizi okumadan karar vermemenizi öneririz.

 

Wi-Fi Sinyal Geliştirici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Altyapısız internet kullanmadığınız sürece internete bağlanmak için modem kullanmanız gerekir. ADSL internet kullanımında Wi-Fi sinyallerinin yetersiz geldiği durumlar olabilir ve bir sinyal güçlendiriciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Aynı şekilde fiber internet kullanırken de sinyal geliştiriciye ihtiyacınız olabilir. Alacağınız sinyal geliştiriciden en yüksek verimi almak için şu noktalara dikkat etmelisiniz;

 

  • • Wi-Fi çoğaltıcı satın almadan önce cihazı kullanacağınız mekanın büyüklüğünü göz önüne almalısınız. Sinyal sorununu ortadan kaldırmak için aldığınız ürünün menzili ne kadar arttıracağı ve ne kadar alanda size yeteceğini bilmek önemlidir.
  • • Modem sinyal güçlendirici alırken dikkat etmeniz gereken ikinci konu ise cihazın çift bant desteğine sahip olup olmadığıdır. Çift bant destekli bir sinyal arttırıcı hem 2.4 GHz hem de 5 GHz bandında bağlantı imkanı sunar böylelikle daha yüksek kalitede bir bağlantı elde edersiniz.
  • • İnternet güçlendirici alırken dikkat edilecek bir diğer konu da bağlantı hızınız. Seçim yaparken mutlaka bağlantı hızınızı da göz önüne almalı hız ve ping testi yapmalısınız. İnternet sinyal güçlendirici cihazların başlangıç seviyesi 300 Mbps’dir ancak daha yüksek hız seviyeleri de mevcuttur.

 

Wi-Fi Sinyal Geliştirici Önerileri

 

İnternet kullanımı sırasındaki veriminizi artıracak en iyi Wi-Fi sinyal güçlendirici önerilerini sizin için araştırdık. Kullanıcılar özellikle Xiaomi sinyal güçlendirici ürünlerini oldukça merak ediyor. Güçlendirici satın almadan önce Wi-Fi sinyal güçlendirici tavsiye listemizi incelemenizi öneririz.

 

  1. 1. Listemizin ilk sırasında kullanıcılar tarafından sıkça araştırılan TP link Wi-Fi güçlendirici ürünlerinden biri olan “TP Link Deco M4 Mesh Wi-Fi 2li Set” yer alıyor. Ürün 260 metrekareye kadarlık alanda etkili.
  2. 2. İkinci sırada ise Xiaomi Wi-Fi güçlendirici ürünlerinden biri olan “Xiaomi Mi WiFi Pro Sinyal Güçlendirici” var. Ürün 2.4GHz bant genişliğinde ve 300 Mbps hızında. Bu ürün aynı zamanda Xiaomi Wi-Fi sinyal güçlendirici ürünleri içerisinde fiyat performans açısından en göze çarpan ürünlerden biri.
  3. 3. TP Link sinyal güçlendirici ürünlerinden bir diğeri “TP Link AV600 Powerline Wifi 2’li Kit” Bu ürün 600 Mbps yüksek veri hızı sunuyor.
  4. 4. Xiaomi Wi-Fi güçlendirici ürünleri içerisinde en çok tercih edilenlerden biri de 1200 Mbps’ye kadar hız sunan ve çift bant destekli olan “Xiaomi Wifi Extender AC1200” Bu ürün Mi sinyal güçlendirici ailesi içerisinde en beğenilen ve en yüksek verim sunan cihaz olarak biliniyor.
  5. 5. Son olarak 220 metrekarelik bir alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz “TP Link Deco E3 Mesh Wi-Fi 2li SetWi-Fi güçlendirici tavsiye listemizde yüksek verim alabileceğiniz ürünlerden biri.

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur