Sınırsız İnternet Nedir?

28 Eylül 2023

Sınırsız İnternet Nedir?

İnternet kullanımı, hemen herkes için gerekli. Verimli internet bağlantısı ile iş yapmak, çalışmak, eğlenmek, sosyalleşmek, öğrenmek de verimli oluyor. Kullanıcılar için internet kullanımı kadar, kullandıkları internet hizmetinin kalitesi de oldukça önemli. Özellikle de sabit internet türü olan ev interneti kullanıcıları, çok daha hızlı ve kullanım limiti olmayan internet hizmetlerini tercih ediyorlar. Sınırsız internet olarak da bilinen bu tür internetin özellikleri nelerdir gelin birlikte inceleyelim. Sınırsız internet kullanımı ve sunduğu avantajları detaylı olarak değerlendirelim.

 

Sınırsız İnternet Ne Demek?

 

İnternet ile ilgili tüm kavramlara hâkim olmak, internet kullanıcılarının daha kaliteli bir internet almasında onlara yardımcı olacak bir artıdır. Bu durumu bilen kullanıcılar, internet ile ilgili tüm kavramları derinlemesine araştırıyor ve bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Bu anlamda internet kullanıcılarının cevabını aradığı sorulardan biri de sınırsız internet nedir? Sınırsız internet, son yıllarda internet kullanıcıları arasında oldukça popüler olmuş bir kavramdır. Sınırsız internet hizmeti, kullanıcılarına herhangi bir veri sınırı ya da kullanım kotası olmadan internet kullanım imkânı sunar. Sınırsız internet hizmeti sayesinde kullanıcılar, internette gezinirken, video ya da dizi/ film izlerken ve diğer tüm çevrimiçi aktiviteleri gerçekleştirirken çok daha esnek ve özgür şekilde davranabilirler. Çünkü sınırsız internet hizmetlerinde herhangi bir kullanım limiti bulunmaz. Limitli internet hizmetlerinde belirli bir veri indirme kotası bulunur ve bu kota aşıldığında ek kullanım ücretleri faturaya yansıtılır. Ancak sınırsız internet hizmetinde böyle bir veri sınırlaması bulunmaz.

 

Sınırsız İnternet Kullanımının Avantajları Nelerdir?

 

Son yıllarda kullanıcılar tarafından çoğunlukla tercih edilen sınırsız internet kullanımının birçok avantajı bulunur. Bu avantajları şu şekilde açıklayabiliriz;

 

Sınırsız internet kullanımı özellikle ev ve iş yerleri için oldukça uygundur. Çünkü bu gibi mekanlarda yüksek miktarda veri indirme söz konusudur ve kotalı internet kullanımı bu gibi mekanlarda yetersiz kalabilir. Bu nedenle bu gibi ortamlarda kullanılabilecek en uygun internet hizmeti sınırsız internettir.

 

1. Sınırsız internet hizmeti daha ekonomiktir. Farklı internet servis sağlayıcılarının kullanıcılara sunduğu sınırsız internet paketleri bulunur. Bu paketler farklı fiyatlandırmalara tabi olsa da sınırsız internet paketleri çok daha ekonomiktir. Çünkü kotalı internet paketlerinde limit aşımı söz konusu olduğunda faturaya ek ücretlendirmeler yansır. Bu durumun her ay devam etmesi kullanıcılara ek maliyetler getirir. Bu nedenle yoğun bir internet kullanımınız varsa sınırsız paketleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

2. Eğer internet kullanımı gerçekleştirdiğiniz mekânda sizden başka çok sayıda kullanıcı varsa bu da yüksek veri kullanımı anlamına gelir. Aynı zamanda birden fazla kişinin aynı anda aynı ağa bağlandığı durumlar, internet hızının da düşmesine neden olur. Bu gibi durumlar için sınırsız internet oldukça iyi bir çözümdür. Sınırsız internetin kullanım avantajlarından biri de kalabalık alanlar için hem hızlı internet erişimi hem de yüksek veri indirme imkânı sunmasıdır.

Sınırsız İnternet Paketlerinin Herhangi Bir Limiti Bulunur mu?

 

Sınırsız internet kullanımı ile ilgili merak edilen konulardan biri de sınırsız internet hizmetlerinde herhangi bir limit olup olmadığıdır. Sınırsız internet adından da anlaşılacağı gibi kullanıcılar, sınırsız internet paketlerinin herhangi bir limiti olmamasını bekler. Ancak bu durum her zaman böyle olmayabilir. Sınırsız internet paketlerinde, herhangi bir veri sınırı bulunmaz. Bu nedenle dizi/film izlemek, müzik, video ya da yüklü dosyaları indirmek için en uygun internet hizmetleridir. Ancak bazı hizmet sağlayıcıları sınırsız internet paketlerine belli bir kullanım sınırı getirebilirler. Bu sınır genellikle belirli bir GB kullanımından sonra devreye girer. Ancak bu sınıra ulaşıldığında internet kesintisi yaşanmaz. Sadece internet bağlantı hızı düşer. Ancak bu durum sürekli olarak devam etmez. Hız düşürme uygulaması, belli bir GB sınırına ulaşıldıktan sonra genellikle yeni fatura döneminin başlangıcına kadar devam eder. Yine internet servis sağlayıcılarının başka bir hız düşürme uygulaması da günün belli saatlerinde gerçekleşir. Bu gibi kısıtlamalar ile karşılaşmak istemiyorsanız internet servis sağlayıcınız ile hizmet anlaşmanız sırasında bu konuları detaylı şekilde görüşmeniz gerekir. Bu şekilde herhangi bir limite ya da sınırlandırmaya maruz kalmadan sınırsız internet hizmeti satın alabilirsiniz.

 

Ev ve iş yeri için sınırsız internet hizmeti almak istiyorsanız öncelikle hangi tür bir bağlantıya sahip olacağınızı belirlemeniz gerekir. ADSL internet mi yoksa fiber internet mi kullanacağınıza karar verdikten sonra internet aboneliği başlatacağınız adreste hangi internet bağlantı türüne uygun altyapının olduğunu da öğrenmeniz gerekir. ADSL internet altyapısı ülkemizdeki en geniş altyapı ağıdır. Ancak fiber internet bağlantısı gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız öncelikle fiber altyapı sorgulama işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Eğer yeni bir abonelik başlatmak yerine mevcut internetinizden memnun değil ve bu nedenle yeni arayışlar içerisine girdiyseniz öncelikle mevcut internet hizmetinizle ilgili sorunları belirlemelisiniz. Hız ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız bu sorunun giderilmesi için teknik destek talebinde bulunabilirsiniz. Böyle bir durumda sizden ilk olarak hız testi gerçekleştirmeniz istenir. Aynı zamanda sonuçların değerlendirilmesi açısından ping testi sonuçları da önemlidir. Bu sonuçlara göre sorun belirlenir ve size en uygun çözümler sunulur. Bunun dışında internet kalitesi, fiyatlandırma ya da bağlantı türünüz ile ilgili bir memnuniyetsizlik varsa bununla ilgili de servis sağlayıcınızdan teknik destek talebinde bulunarak sorunları çözebilirsiniz.