Okula Dönüş Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

16 Ağustos 2023

Okula Dönüş Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Okula dönüş ya da back to school dönemi, kesinlikle hem öğrenciler hem de veliler için yılın en heyecanlı dönemlerinden biri. Back to school evresi, tatilden sonra yeniden belirli bir düzene ulaşmak, eğitimi güçlendirmek ve yeni bir dönemi başlatmak için adeta motive edicidir. Tatil sonrası başlayan hazırlıklar, yapılan okul alışverişi de bu heyecanın bir parçasıdır. Okulların açılmasına az bir süre kala başlayan hazırlıklar birçok ihtiyacı karşılamak için değerlendirilir. Alınacakların listesini yapmak, en kaliteli ve en uygununu almak için araştırma yapmak sürecin bir parçasıdır. Peki okula dönüş alışveriş listelerinin olmazsa olmazları nelerdir? Okul alışverişine başlamadan önce bu okul alışveriş rehberini mutlaka değerlendirin!

 

Okula Dönüş Hazırlıkları Neden Önemli?

 

Okula dönüş, yeni başlayan okul dönemine kalan süreyi ifade eder. Bu dönemde yapılan hazırlıklar başarılı bir okul döneminin de zeminini oluşturur. Öğrenciler ve öğretmenler okula dönüş zamanı geldiğinde kendi sınıflarına göre gerekli hazırlıkları yapar. Okula dönüş kavramının önemi öğrencinin hangi öğretim dönemine hazırlandığıyla oldukça fazla ilişkili. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için okula dönüş alışverişi farklı ihtiyaçlardan oluşabilir. Hazırlıkların zamanında ve eksiksiz yapılması da okul dönemine başlarken oldukça önemlidir. Okula dönüş hazırlıklarının özellikle üç noktada önemli olduğunu görüyoruz.

 

1) Motivasyon Sağlar!

 

Okula dönüş denilince anaokulundan üniversiteye hatta lisans üstüne uzanan geniş bir yaş grubu söz konusu. Kimileri için aileden ayrı saatler geçirmek büyük bir stres nedeni iken kimi gençler için tatilin bitmesi endişe verici olabilir. Yeni bir çalışma odası dekorasyonu, yeni bir çalışma masası düzeni, kendi seçtiği ürünlerden oluşan kırtasiye seti gibi detaylar; kaç yaşında olursa olsun tüm öğrencilere motivasyon sağlar. Bu nedenle okula dönüş hazırlıklarını önemsemek gerekir. 

 

2) Hazırlıklı Olma Hissi Verir!

 

Okullar açılmadan önce ihtiyaç duyulabilecek her şeyin hazır olması, kişide hazırlıklı olmanın verdiği güven duygusunu sağlar. Eksiksiz bir şekilde okula başlayacak olma bilincinin verdiği güvenle okulların açılışının verdiği stresi azaltmak mümkün olabilir.

 

3) Bütçe Dostudur!

 

Okula dönüş döneminde mağazaların ya da kırtasiyelerin sunduğu okula dönüş kampanyaları ile ihtiyaçları karşılamak bütçe dostu sonuçlar sunabilir. Bu şekilde zamana yayılan bir fiyat araştırması yapmak ve back to school kampanyalarından da yararlanarak ürün temin etmekle son anda ihtiyaçları telaş içinde tamamlamakla bir olmayacaktır. Özetle; okul kırtasiye malzemeleri fiyat gibi etkenler düşünüldüğünde bu dönemde sunulan kampanyalar oldukça caziptir.

 

Okul için alışveriş yapmak okul heyecanı ya da stresi yaşayanlar için rahatlatıcıdır. Özellikle yeni bir okula başlayan, ilk defa okul ortamına katılan öğrenciler için hazırlık süreci mutlaka önemsenmeli. Onlarla birlikte kendi beğendikleri ürünlerin sipariş edildiği bir hazırlık süreci sunularak okulu sevmeleri, okul için istekli olmaları sağlanabilir. İlk kez okula başlamasa bile çocuklar ve gençler için her okula dönüşte yeni kırtasiye malzemeleri, kıyafetler ya da teknolojik ürünler ilgi çekicidir.

 

Okula dönüş öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler için yeni ürünlerin ve kampanyaların takip edildiği bir dönemdir. Okulların açılmasına az bir zaman kaldığını hatırlatarak ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönlendirir. Siz de okula dönüş hazırlıkları yapıyorsanız bir okula dönüş alışveriş listesi hazırlayabilirsiniz. Peki, okul ihtiyaç listesi hazırlarken nelere dikkat etmek gerekir? Daha da önemlisi alışveriş listesindekileri tamamlarken nelere dikkat etmeli?

 

Okula Dönüş Alışveriş Listesi Nasıl Yapılır?

 

Okul eşyaları alışverişi, okula dönüş hazırlıklarına başlarken ilk akla gelendir. Burada ilk adım ise bir alışveriş listesi yapmak olmalıdır. Alışveriş listesiyle hem gerçek ihtiyaçlara öncelik verir hem de bütçenizi aşmadan alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Adım adım hazırlık aşamasını verimli bir hale getirelim:

Okula dönüş için hazırlık yaparken önceliğiniz bir liste hazırlamak olmalı. Listeyi kategorize etmek de önemli bir ayrıntı. Okul kıyafeti, spor gereksinimleri, kırtasiye malzemeleri, kitaplar, hobi ve kurslar için gereklilikler, teknoloji ürünleri gibi bir kategorizasyon işinizi kolaylaştırır. Sonra da bu kategori şemasını ihtiyaç olan ürünlerle doldurabilirsiniz. Üçüncü adımda ise ürünlerin niteliklerini yazarsınız. Örneğin giyim aksesuar kategorisine okul çantasını ekledikten sonra yanlarında suluk filesi olan kırmızı renkte sırt çantası şeklinde tanımlama yapabilirsiniz. Benzer şekilde teknoloji ürünleri kategorisine tableti ekleyip 120 GB Android küçük ekran gibi bir tanımlama yapabilirsiniz. Son adımda ise fiyat araştırması başlamalı. Detayları net olan ihtiyaç listesindeki ürünleri iyi fiyatlardan satın almak üzere online fiyat araştırması yapabilirsiniz.

 

Okula Dönüş Alışveriş Listesi

 

Back to school alışveriş listesi, kapsamı çok geniş bir ihtiyaç listesidir. Çünkü eğitimde olan öğrencilerin yaş aralığı en erken 3 yaş ile başlar ve yetişkinliğe kadar gider. Ancak genel bir yaklaşımla okul çağındaki çocuk ve gençlerin ihtiyaç duyacağı ürünleri aşağıdaki gibi kategorize edebiliriz. Siz de ihtiyaçları tamamlarken bu kategoride yer alanlar için kendi listenizi oluşturabilirsiniz.

 

1) Okul Ders Kitapları

 

Okula dönüş malzemeleri arasında ders kitapları olmazsa olmaz araçlardır. Okuldan temin edilebilen kitapların yanı sıra öğretmenler tarafından ek kaynak talep edilebilir. Test kitapları, konu anlatımlı ek kaynaklar, yıl içinde okunmasına öncelik verilen roman, hikaye ya da şiir kitapları ders kitapları kapsamında değerlendirilebilir. Okul alışverişi lise için yapılıyorsa sınava hazırlığı amaçlayan kaynaklar da okula dönüş hazırlıklarında önemli bir yer tutar. Okul ders kitapları yıl içerisinde de oldukça sık alışveriş yapılan okul malzemeleri arasında yer almaktadır.

 

2) Kırtasiye Malzemeleri

 

Okul kırtasiye malzemeleri fiyat okula dönüş alışverişlerinde en çok merak edilenlerden biridir. Çünkü öğrenci ve öğretmenler için kırtasiye malzemeleri çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Olmazsa olmazlar listesinin başında yer alır. Defter, kalem, silgi, resim dersi için resim malzemeleri listenin başındadır. Renkli ya da fosforlu işaret kalemleri, post it, ataş ya da iğne, raptiye gibi malzemeler de ihtiyaç göre temin edilir. Matematik dersi için olmazsa olmaz pergel, cetvel, gönye ya da okula yeni başlayan minikler için abaküs gibi ek araçlar da listeye dahil edilir.

 

3) Okul Kıyafetleri

 

Bir öğrenci için hem zorunlu hem de zor alışveriş yapılan kategorilerden biri okul kıyafetleridir. Okula dönüş zamanında son ana bırakılmaması gereken okul kıyafeti alışverişi çok önemlidir. Öncelikle kıyafet alışverişini eksiksiz ve doğru yapabilmek için çocuğunuzla birlikte yapmanız önerilir. Kıyafetin denenerek alınması, uzun vadede giyileceği düşünülerek beden seçimi okula kıyafetleri alışverişinde büyük önem taşır. Okul kıyafetlerini online alışveriş ile temin etmek isteyenler daha önce mağazada deneyerek ya da beden tablosu kullanarak alışveriş yapabilir. Okul kıyafetleri sık yıkanan ve değiştirilen kıyafet grubu olarak yedeğiyle birlikte alınabilir. Çocuğunuzun yaşı ve kullanımına bağlı olarak karar verebilirsiniz. Okul için ayrı bir ayakkabı kullanmak isteyenler kıyafetle birlikte ayakkabıyı da listeye dahil edebilir. Ayrıca okuldaki ders planına göre spor aktiviteleri için eşofman ve spor ayakkabı gibi ürünler de okula dönüş alışveriş listesinde yer alabilir.

 

4) Okul Çantası

 

Okul eşyaları alışverişi için olmazsa olmaz bir ürün de okul çantasıdır. Okul çantası bir dönemden fazla kullanılabilen malzemelerden biridir. Kumaş kalitesi, dayanıklılığı okul çantası seçiminde önemlidir. Ayrıca öğrencinin yaşı, ders sayısı gibi etkenler de çanta büyüklüğünde belirleyicidir. Anaokulu için okula dönüş hazırlığı yapanlar küçük kreş çantaları kullanır. Yaşça büyük öğrenciler için birden fazla bölmeli çantalar idealdir. Renk ve model açısından geniş bir ürün yelpazesi olan çantalar için karar vermek zordur. Okula dönüş zamanı geldiğinde nasıl bir çanta istediğinize karar vermek alışverişi hızlandırmak için önemlidir.

 

5) Beslenme İçin Gerekli Malzemeler

 

Okula dönüş seti birçok okul malzemesi için hazırlanabilir. Özellikle ilköğretim öğrencileri için beslenme çantası, matara ve beslenme kabı şeklinde setler görmek mümkündür. Beslenme çantasının malzeme kalitesi önemlidir. Sıcak ve soğuğu tutan iç malzemesi, dökülmelere karşı sızdırmaz yapısı, ayarlanabilir askı gibi detaylar beslenme çantası için önemlidir. Gıda malzemesi saklamak için kullanılan ürünlerin de sağlığa zararsız malzemeden üretilmiş olması öncelik taşır. Çünkü kırılma riskine karşı cam olmayan ürünler tercih edilir. Ürün özellikleri kontrol edilerek temin edilmesi öneriler arasındadır.

 

6) Teknolojik Ürünler

 

Günümüzde neredeyse anaokulu evresinde çocukların teknolojik ürünleri kullanmalarını gerektiren çalışmalar eğitimin bir parçası. Özellikle ilk okulun ilerleyen dönemlerinden itibaren tablet, laptop, akıllı saat gibi teknoloji ürünlerine ihtiyaç duyuluyor. Bu ürünleri ve onların aksesuarlarını çocuğun ihtiyacına uygun şekilde temin etmek de önem kazanıyor.

 

7) İnternet Paketi ve Ev İnterneti

 

Okula dönüş ürünleri her yıl güncellenirken en hızlı gelişen kategori de teknolojik ürünlerdir. Küresel salgın dönemiyle beraber internet ve teknoloji ürünleri eğitim hayatının bir parçası haline geldi. Bilgisayar, notebook, tablet online ders, ödev ya da araştırmalar için ihtiyaç duyulan teknolojik ürünler arasında ilk sırada yer alıyor. Evde ve okulda kullanılan bu araçlar sayesinde internet okula dönüş listesinde de öncelikli. Özellikle ev interneti alırken öğrencilerin gereksinimleri de dikkate alınmalı. Öncelikle bir altyapı sorgulaması gerekir. ADSL ya da fiber internet altyapı uygunluğuna bağlı olarak doğru internet paketini seçmek önemlidir.

 

Vodafone ile Okula Dönüş Fırsatları

 

Öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler için okula dönüş hazırlıkları birçok detay içerir. Günümüzde teknolojinin hayatımızda yer almasıyla beraber kesintisiz ve hızlı bir internet olmazsa olmazlar listesinde yer almaktadır. Ev internetinde en avantajlı hangisi, merak ediyorsanız Vodafone okula dönüş fırsatları size göre. Modem kurulum tek fiyat avantajlarının yanı sıra online olarak ücretsiz altyapı sorgulaması yapabilirsiniz. İhtiyacınıza göre size en uygun ev interneti paketine Vodafone rehberliğinde karar vermek mümkün. Müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek siz de Vodafone ailesine katılabilir, hızlı bir şekilde ev internetine sahip olabilirsiniz. Ayrıca Vodafone rehberliğinde tablet, akıllı telefon, akıllı saat, laptop, bluetooth kulaklık gibi pek çok teknoloji ürününü de detaylı olarak inceleyebilir ve faturaya ek ödeme kolaylığı ile sipariş edebilirsiniz.

Uygun fiyatlı okula dönüş alışverişi yapmak ve ihtiyaç olabilecek hemen her şeyi temin ederek hazırlıklı olmak önemli, dedik. Elbette her bir ürün için ihtiyaca cevap veren kaliteli seçeneği iyi fiyattan sipariş edebilmek de dikkate alınması gereken bir detay. Ama okula dönüş hazırlıklarının giyim alışverişi, kırtasiye alışverişi ve teknolojik ürün alışverişi ile sınırlı olmadığını da eklemek gerek. Özellikle küçük yaştaki çocuklar için okula hazırlığın en önemli parçası eğlenceli bir tatil geçirmiş olmaktır. Ayrıca okul öncesinde yeni eğitim dönemi hakkında bilgilendirilmeleri de belirsizliği gidererek stresle başa çıkmalarına yardım eder. Keyifli bir okul dönemi olsun :)