Okula Dönüş Alışveriş Listelerinin Olmazsa Olmazları

28 Eylül 2023

Okula Dönüş Alışveriş Listelerinin Olmazsa Olmazları

Sömestr tatili ya da yaz tatili, öğretime ara verilen keyifli bir mola. Tatil süresi boyunca enerji depolayan ve tatilin keyfini çıkaran öğrenciler için okula dönüş zamanı heyecanla beklenir. Peki okula dönüş için ne gibi hazırlıklar yapılması gerekir? Hem yıl içinde hem yıl ortasında hoş bir heyecana neden olan okula dönüş ile ilgili hem öğrencilerin hem de velilerin merak ettiği tüm detaylar içeriğimizde.

 

Okula Dönüş (Back to School) Nedir?

 

Back to school, okula dönüş anlamına gelen ve yeni okul döneminin başladığını ifade eden bir slogan olarak tanımlanabilir. Genellikle eğitim kurumlarının açılması ile birlikte öğrencilerin okula dönüş zamanının yaklaştığını anlatan bir ifadedir. Yaz tatili, sömestr tatili ve ara tatillerin bitmesine yakın dönemlerde sık sık back to school ya da okula dönüş kavramı ile karşılaşırız. Bu kavramın amacı öğrenci, öğretmen ve velileri yeni okul döneminin başlamasına az bir zaman kaldığını hatırlatmak ve bu sayede yeni eğitim dönemi için gereken hazırlıkları tamamlamaları için harekete geçmelerini sağlamaktır. Bu dönemde, öğrenci, öğretmen ve veliler yeni eğitim döneminde ihtiyaç duyabilecekleri materyallerden eksik olanları tamamlamak için okula dönüş alışverişi yapabilirler. Bu alışverişe başlamadan önce öğrenci ve veliler okullarının verdiği listelere bakabilir ve öğretmenlerinden destek alabilir ve bu listeyi kendi ihtiyaçlarına göre de geliştirebilirler. Peki okula dönüş alışveriş listesinde neler olmalı?

 

Okula Dönüş Listesinde Neler Olmalı?

 

Yeni eğitim dönemine hazır bir şekilde başlamak ve derslere en iyi şekilde konsantre olabilmek için yardımcı materyallerin eksiksiz olması önemlidir. Bu nedenle okula dönüş alışverişi yaparken eksiksiz bir liste hazırlamak ve bu listeye göre alışveriş yapmak iyi bir seçenek olacaktır. Peki okula dönüş alışveriş listesinde neler olmalı? Gelin sizin için hazırladığımız bu detaylı listeyi birlikte inceleyelim.

 

1.    Kitaplar:

Okula dönüş malzemeleri listesinde ilk sıra elbette ki kitaplara ait. Yeni eğitim dönemi boyunca eğitimini alacağınız derslerle ilgili okuldan ve öğretmenlerden alınması gereken kitapların listesini almalısınız. Bunun dışında eğitim seviyesine göre ihtiyacınız olabilecek yardımcı kaynak kitapların listesini de oluşturmalısınız. Özellikle sınav hazırlık yılında olan öğrenciler için ders kitapları kadar sınav hazırlık kitapları da oldukça önemlidir. Yardımcı kaynak kitaplar konusunda da öğretmenlerinizden tavsiye alabilirsiniz.

 

2.    Defterler:

Eğitim dönemi boyunca en çok ihtiyaç duyulan materyallerden biri de defterler. Ne tür defterlere ihtiyacınız olduğu konusunda öğretmenleriniz sizi yönlendirebilir. Bunun dışında kendi kullanım alışkanlıklarınıza göre ve derslerinize uygun şekilde defterleri listenize ekleyebilirsiniz. Sayfa yapısı, sayfa sayısı, spiralli ya da ciltli defterlerden kaç adet ihtiyacınız olduğunu listeye ekleyerek alışverişinizde herhangi bir eksik bırakmamış olursunuz. Ders defterlerine ek olarak ihtiyaç duyulabilecek resim defteri, müzik defteri ya da güzel yazı defteri gibi diğer defter ihtiyaçlarını da unutmayın.

 

3.    Kalemler ve Silgiler:

Eğer yeni eğitim dönemi için yazı yazma materyallerinden eksikleriniz varsa bunları da mutlaka tamamlamalısınız. En rahat kullandığınız ve yazı yazmaktan keyif aldığınız kalemleri de listeye eklemeyi unutmayın. İlkokul öğrencileri için ise veliler, çocuklarının rahat kullanabileceği kalemleri seçebilirler. Kalem dışında silgi, kalemtraş, kalem ucu, renkli kalem gibi ihtiyaçları da unutmayın.

 

4.    Renkli Kalemler ve Boya Kalemleri:

Resim derslerinde ihtiyaç duyulabilecek boya kalemleri de okula geri dönüş alışveriş listesinde mutlaka yer alması gereken ürünlerden biri. Ayrıca, not almak ve ders çalışmayı kolaylaştıracak renkli kalemler de bu listeye eklenebilir. Yine renkli not kağıtları da ders çalışmayı keyifli hale getirebilecek ürünlerden biri olarak alışveriş listesine dahil edilebilir.

 

5.    Çanta ve Kalemlikler:

Okula dönüş alışverişinde en önemli materyallerden biri de okul çantası, kalemlik, beslenme çantası ve resim dosyası gibi taşıma ürünleri. Yeni eğitim döneminde bir çanta ihtiyacınız varsa okula dönüş indirimleri kapsamında eğitim döneminize göre en uygun olan çantayı alabilirsiniz. Yine kalemlerinizi koymak için bir kalemlik, ilkokul öğrencileri için beslenme çantası ya da resim derslerinde resim malzemelerini koyabileceğiniz bir resim dosyası da alışveriş listesinde yerini alabilir. Ek olarak beden eğitimi gibi derslerde ihtiyaç duyulabilecek spor çantası da ihtiyaç halinde okula dönüş alışverişinde satın alınacak ürünler arasına eklenebilir.

 

6.    Okul Üniforması ve Diğer Kıyafetler:

Yeni eğitim dönemi için okul üniformasının yenilenmesi gerekiyorsa, alışveriş listesinde mutlaka bu ürünler de yer almalı. Okulun önerdiği üniforma içerisindeki parçalardan; etek/pantolon, gömlek, hırka, kazak, sweatshirt, t-shirt, eşofman vb. ürünlerden yenilemeye ihtiyaç duyduklarınızı da okula dönüş fırsatları kapsamında yenileyebilirsiniz.

 

7.    Elektronik Ürünler:

Okula dönüş ürünleri içerisinde sayılabilecek ürünler arasında laptop ve tablet gibi elektronik cihazlar da yer alır. Eğitim dönemine göre özelliklerini belirleyebileceğiniz bu cihazları okuldan ya da öğretmenlerden de destek alarak seçebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte laptop veya tablet gibi cihazlar da eğitim sürecinde öğrencilerin sık sık ihtiyaç duyabileceği ürünler arasında yer alıyor. Özellikle internet üzerinden ulaşılabilen kaynakların giderek artması ve online derslerin yaygınlaşması ile bu cihazlar eğitim için elzem materyaller haline geldi. Eğer yeni eğitim döneminde bu cihazlardan birine ihtiyaç duyuyorsanız okula dönüş alışverişinde bu ürünleri de satın alabilirsiniz.

 

8.    Kişisel Materyaller ve Diğer Ekipmanlar:

Yeni eğitim dönemi için ihtiyaç duyulabilecek farklı ürünler de bulunur. Bunlar öğrencilerin kişisel hijyenini sağlamaları için ihtiyaç duyabilecekleri; dezenfektan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kolonya, peçete gibi ürünler olabilir. Ayrıca yine okul döneminde ihtiyaç duyulabilecek; yapıştırıcı, makas, hesap makinesi, renkli kağıt, cetvel, pergel, gönye, ataç gibi kırtasiye malzemeleri içerisinden eksiklerinizi belirleyerek listenize ekleyebilirsiniz.

 

9.    Ev İnterneti:

Öğrencilerin en rahat ders çalışabildikleri ortam genellikle evleridir. Bu nedenle okul sonrasında ders çalışabilmek için evde uygun ortamın olması gerekir. Bu uygun ortamı oluşturmak için sessiz bir oda, rahat bir sandalye ve kullanışlı bir masa oldukça işlevsel olabilir. Bu eşyaların dışında uygun ders çalışma ortamı için gereken en önemli ögelerden biri de ev interneti. Eğer evinizde henüz ev interneti yoksa okula dönüş kampanyası gibi imkanlardan yararlanarak ev interneti abonesi olabilirsiniz. Ev interneti sayesinde öğrenciler online derslere rahatlıkla katılabilir, farklı ders içeriklerine internet üzerinden erişebilir ve herhangi bir konuda çok daha rahat şekilde araştırma yapabilirler.

 

Eğitim dönemi boyunca ev interneti olan öğrenciler için hem ders çalışmak hem de ders içerikleri ile ilgili farklı kaynaklara ulaşmak çok daha kolay. Bu nedenlerle ev interneti ders başarısını artırmada önemli bir faktör. Ev interneti için okula dönüş paketi gibi seçenekleri inceleyebilirsiniz. Vodafone, kullanıcılarına birçok farklı ev internet paketi sunuyor. Vodafone Net’li olmak isterseniz Vodafone online kanalları üzerinden form doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Fiber ya da DSL internet paketlerinden hangisinin adresinize uygun olduğunu öğrenmek için altyapı sorgulaması yapabilirsiniz. Altyapı sorgulamasının ardından fiber ya da DSL paket seçenekleri içerisinden en uygun ev internetini seçmek için yine Vodafone Online kanalları üzerinden paket fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Size en uygun tarifeyi seçtikten sonra aboneliğinizi başlatarak ev interneti kullanmanın keyfini çıkarabilirsiniz.