Modem Nedir ve Modem Sinyali Nasıl Güçlendirilir?

28 Eylül 2023

Modem Nedir ve Modem Sinyali Nasıl Güçlendirilir?

 

Modem, internete bağlanmak için kullandığımız cihazdır. Ev interneti veya işyeri interneti kullanırken modem olmadan internet hizmeti almamız mümkün değildir. Ancak internet altyapısı olmayan yerlerde de modem olmadan taşınabilir internet kullanarak internete bağlanılabilir. Modem nedir ve nasıl çalışır konusu ile ilgili merak ettiğiniz her şey içeriğimizde.

 

Modem Nedir?

 

Modem terimi “modülatör” ve “demodülatör” terimlerinin birleşimi ile ortaya çıkmıştır. Modemler kısaca internete bağlanmak ve bir bilgisayarı uzaktan kontrol etmek için kullanılır. Modemler Harici modemler, Çevirmeli ağ modemleri ve Dahili modemler olmak üzere üçe ayrılırlar. Bu modemleri detaylandıracak olursak;

 

  • • Harici Modemler: Bu tür modemler hemen herkesin bildiği ve evlerinde kullandığı modemlerdir. Bilgisayar kasasından ayrı bir yere konularak bir kablo aracılığı ile modemden bilgisayarın ağ kartına aktarılır. Harici modemlerinADSL, VDSL ve kablosuz modem gibi çeşitleri bulunmaktadır. Kablosuz modem nedir diye merak edenler için, standart modem özelliklerini herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan kullanıcıya sunan modemler olduğunu söyleyebiliriz. Kablosuz modem ne işe yarar diye merak edenler için ise bu modemlerin kablolara ihtiyaç duymadan Wi-Fi ile internet bağlantısı sağladığını söyleyelim. ADSL modemler sabit telefon hattından gelen verileri bilgisayarlara aktarır ancak yüksek internet hızı için uygun değildir. VDSL modemler ise yüksek hızlı fiber internet gibi kullanımları destekleyen modemlerdir.
  • • Çevirmeli Ağ Modemler: Günümüzde çok sık kullanılmayan modemler olan bu tür modemler ISS’ler tarafından belirlenmiş numaraları çevirerek internet bağlantısını gerçekleştirir. Bu modemlerin en büyük dezavantajı kullanıldıkları süre boyunca bağlı oldukları telefon hattını meşgul etmeleridir. Bu nedenle internet hattı sabit telefon hattına bağlı ise ev telefonu dışarıdan arandığında meşgul çalacaktır.
  • • Dahili Modemler: Yine çok sık kullanılmayan modemlerden biri olan dahili modemler bilgisayar kasaları içinde yer alan modemlerdir. Bu modemlerin oldukça fazla ısınma sorunu vardır ve güçlerini bilgisayarın ana kartından alırlar.

 

Kablosuz Modem Nasıl Kullanılır?

 

Kablosuz modem günümüzde en sık kullanılan modem türüdür. Kablosuz modem nasıl kullanılır sorusu kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biridir. Bu tür modemler hem yönlendirici hem de erişim noktası işlevini gerçekleştirirler. İnternetten gelen verileri alarak radyo sinyaline dönüştürürler ve antenler aracılığı ile bulundukları ortama yayarlar. Kablosuz modemler ile yüksek hızlı internet kullanımı mümkündür. Kablosuz modemler bazı durumlarda bulundukları ortama yeteri kadar sinyal aktaramayabilirler. Bu durumlarda modem sinyalini güçlendirme işlemi yapmak gerekir. Peki modem sinyali nasıl güçlendirilir diye merak ediyorsanız Wi-Fi menzil geliştiriciler ya da Wi-Fi mesh cihazları ile modeminizin sinyal gücünü ve arttırmanız mümkün. Kablosuz ağ güçlendirme için bu cihazları kurduktan sonra hız ve ping testi yaparak modeminizi internet kalitenizi ölçümlemiş olabilirsiniz. Böylece kullandığınız internet paketinden yeterli verim alıp almadığınızı değerlendirmiş olursunuz. 

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur