Modem Kurulumu Nasıl Yapılır?

28 Eylül 2023

Modem Kurulumu Nasıl Yapılır?

 

Günümüzde altyapısız internet veya mobil internet kullanmadığınız sürece evlerinizde veya işyerlerinizde internete bağlanmak için bir modeme ihtiyaç duyarsınız. Modemler genellikle internet servis sağlayıcınız tarafından, yaptığınız hizmet sözleşmesine dahil olacak şekilde kullanıcılara sağlanır. Aynı şekilde teknik ekip tarafından kurulumu gerçekleştirilerek hizmete açılır. Ancak bazı istisnai durumlarda kurulum gerçekleşmeyebilir ya da kullanıcılar servis sağlayıcı tarafından verilen bu modemi kullanmak yerine kendilerinin tedarik ettikleri modemi kullanmak isteyebilirler. Ayrıca internetinizi başka bir adrese taşıdığınızda da kurulumu kendiniz gerçekleştirmeniz gerekebilir. Bu gibi durumlarda modem kurulumunu kişinin kendisinin gerçekleştirmesi gerekir. Kullanıcıların bir çoğu kablosuz modem nasıl kurulur konusunu merak ediyor. Siz de modem kurulumu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu konu ile ilgili tüm detaylar içeriğimizde.

 

Modem Nasıl Kurulur?

 

Yeni bir modem aldınız ve kutusundan çıkarttınız. Bu noktadan sonra aklınıza gelen ilk soru yeni modem nasıl kurulur olacaktır. Modem kurulumu oldukça dikkatli yapılması gereken bir işlemdir. Modem nasıl kurulur diye merak ediyorsanız şu adımları izlemeniz gerekmektedir;

 

  • • Modemi güç adaptörüne takın.
  • • Eğer modemin yanında splitter verilmişse splitter bağlantısını da yapmanız gerekir. Splitter bağlantısı yapmak için tek girişi olan kısma telefon hattı, çift girişi olan kısma ise phone yazan yere sabit telefon kablosu modem yazan yere ise modem kablosu takılır. Eğer modemin arka kısmında telefon ve internet girişleri varsa splitter kullanmaya gerek yoktur.
  • • Modeminize ethernet kablosu ya da Wi-Fi ile bağlandıktan sonra modem arayüzüne giriş yapmalısınız. Kullanıcı adı ve şifreniz modeminiz ile birlikte size verilecektir.
  • • Arayüze giriş yaptıktan sonra WAN Ayarları, Kurulum, Hızlı Kurulum ya da ADSL ayarları seçeneklerinden birini tıklayarak protokol seçimini yapın.
  • • Son olarak Wi-Fi şifrenizi girerek ayarları kaydetmelisiniz. Bu şifre modemlerin arkasında yazmaktadır ancak bu şifre sonradan değiştirilebilir. Güvenliğiniz açısından yeni bir şifre belirlemeniz önemlidir.

 

Bu aşamaları tamamlamanızın ardından modeminiz kullanıma hazır hale gelir ve internet bağlantınız aktif olur. İnternet kurulumu nasıl yapılır konusunu merak eden kullanıcılar için en hızlı ve basit şekilde izleyeceğiniz yönergeler bunlar. Eğer bu aşamaları doğru şekilde tamamlamış olmanıza rağmen internete bağlanmakta sorun yaşıyorsanız izlediğiniz adımları tekrar gözden geçirmeniz gerekir. Kurulum sırasında başka bir sorun ile karşılaşmanız halinde modemi satın aldığınız marka ile iletişime geçebilir ve teknik destek talep edebilirsiniz. Modeminiz ile internete bağlandıktan sonra hem modeminizin hem de internet bağlantınızın performansını ölçmek için hız ve ping testi yaparak bu değerleri kontrol edebilirsiniz. Böylece hızölçümünü yaparak olası bir soruna hızlı şekilde müdahale edebilirsiniz. Modem bağlantısı nasıl yapılır konusunda merak edilen bir diğer konu ise ADSL modemler ile fiber modemler arasında kurulum açısından bir fark olup olmadığıdır. Bu konu ile ilgili ise ADSL ve fibermodemlerin kurulumunun benzer şekilde olduğunu ve aralarında büyük farklar olmadığını söyleyelim. 

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur