Mesh Wifi ve Range Extender Nedir? Farkları Nelerdir?

28 Eylül 2023

Mesh Wifi ve Range Extender Nedir?  Farkları Nelerdir?

 

Günümüzde hemen hemen tüm işyeri ve evlerde internet kullanılıyor. Kablosuz internet de bu iki alanda en sık tercih edilen seçenek. İnsanlar bir yandan her an online oyunlara erişmek isterken, bir yandan da herhangi bir yerde sevdiği diziyi izlemek isteyebiliyor. Bu noktada kablosuz internet kurtarıcı oluyor. Peki internet ağının kaliteli ve kesintisiz olması nasıl sağlanıyor? Mesh wifi ve range extender kavramları, kesintisiz internet isteyenlerin en çok karşılaştığı alternatifler. Yazının devamını okuyarak, range extender ne işe yarar öğrenebilir ve mesh wifi ve range extender arasındaki farklar neler görebilirsiniz.

 

 

Range Extender Ne İşe Yarar?

 

Kimi zaman evin en merkezi noktasına modemi yerleştirseniz dahi, internet bağlantısından istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu durumda “İnternet ağını evin her yerine nasıl eşit yayabilirim?” sorusu akla geliyor. Range extender; interneti evin her alanında verimli şekilde kullanmak için ideal bir yardımcı.

Peki range extender nedir? Türkçe karşılığı menzil genişletici olan rande extender, kablosuz ağı kaynağından alıyor ve sinyali artırarak ulaşmayan noktalara götürüyor. Menzil genişleticiler özellikle mesh sistemlerin üretilmesinden önce sıklıkla tercih ediliyordu. Ancak zaman içinde yapılan hız testleri gösterdi ki extender wifi hızlı bir internet deneyimi için yetersiz kalıyor. Kaliteli, hızlı ve kesintisiz internet bağlantısı için ise mesh networking ön plana çıkıyor.

 

 

Mesh Network Nedir?

 

Wifi mesh nedir?” sorusu, son dönemin yanıtı en çok merak edilen soruları arasında yer alıyor. Mesh, kelime olarak nod ve cihaz arasında bağlantı kurmak anlamına geliyor.

Mesh network nedir?” sorusu ise “örgü ağ iletişimi” olarak karşılık buluyor. Mesh wifi; internet sağlayıcı olan ana modemin ulaşamadığı kör noktalarda internet sağlıyor. Wifi kapsamını genişletmek istiyorsanız, mesh network kurulumu ile sinyal zayıflaması ve kapsama alanı kısıtlamalarının önüne geçebilirsiniz. Bu sistemde birden fazla donanım cihazı, tek bir ağ altında çalıştırılıyor. Bu bilgiler dahilinde iyi bir internet bağlantısı için hangisine ihtiyacınız olduğunu, mesh wifi vs extender karşılaştırması ile görebilirsiniz.

 

 

Mesh Wifi ile Range Extender Karşılaştırması

 

Wifi mesh sistemi nedir sorusunu ve extender wifi hakkında merak edilenleri yanıtladıktan sonra, şimdi de iki sistemi karşılaştıralım. İşte mesh wifi ve range extender arasındaki farklar:

  • Maliyet; mesh vs extender arasında ön plana çıkan ilk fark. Mesh ürünleri ve range extender aynı çalışma mantığına sahip olsa da mesh wifi yüksek fiyatlı olması ile dikkat çekiyor.
  • Menzil genişleticiler; ana ev ağından farklı bir ağa aynı şifre ile bağlanmayı mümkün kılıyor. Ancak bunun bir dezavantajı da var. Kablosuz cihaz sürekli zayıf sinyale doğru bağlanabiliyor. Mesh wifi sisteminde ise evin içindeki herhangi bir yerde en güçlü sinyali veren cihaz, otomatik olarak seçiliyor.
  • Mesh wifi, menzil genişleticiler gibi modemden gelen ağ sinyalini kullanıyor; ancak genişleticilere göre daha güçlü bir performans sunuyor.
  • Mesh sistemleri ekstra özellikleriyle de dikkat çekiyor. Akıllı ev cihazları kullanıyorsanız mesh network kolayca bu cihazlara entegre edilebiliyor.

Bu iki alternatifin yanı sıra yüksek hızda bir internet teknolojisi arıyorsanız, Vodafone ev interneti sizinle! Vodafone’un sunduğu tarife seçenekleri arasından beklentinize uygun olanı tercih edebilir, üstelik sinyal arttırıcı Vodafone Evde Plus+ ürünümüzü inceleyerek, evinizin her odasında kesintisiz internet deneyimini yaşayabilirsiniz.

 

 

Sinyal güçlendiricili Vodafone Evde Plus+ ile kesintisiz internet için hemen başvurun. 

Başvur