Mesh Wi-Fi Nedir?

28 Eylül 2023

Mesh Wi-Fi Nedir?

 

Bulunduğunuz mekana ADSL ya da fiber internet bağlattığınızda hizmet aldığınız servis sağlayıcınızın teknik ekibi gelip kurulum yapar ve modeminizi size teslim eder. Ancak genellikle ADSL modemler mekanın her noktasına eşit derecede Wi-Fi sinyali gönderemez ve kör noktalar bırakabilir. Bu durumun çözümü olarak kullanıcılar genellikle sinyal güçlendiriciler kullanarak sorunu ortadan kaldırma yoluna giderler. Ancak sinyal güçlendiricilerin de belli sınırları vardır ve bazı durumlarda sorunu çözmek için yeterli gelemeybilirler. İşte bu gibi durumlarda kör noktaları ortadan kaldıran mesh Wi-Fi oldukça etkili bir çözüm olabilir. Peki mesh Wi-Fi nedir ve kullanıcılara sağladığı avantajlar nelerdir birlikte bakalım.

 

Wi-Fi Mesh Sistemi Nedir?

 

İnternet bağlantı kalitesini ve yükseltmek isteyen kullanıcılar modeme ek donanımları da araştırıyor ve bu donanımlardan biri olan Wi-Fi mesh nedir konusunu merak ediyor. Çok merak edilen Wi-Fi mesh sistemi nedir ve avantajları nelerdir sizin için araştırdık. En kısa şekliyle anlatacak olursak mesh Wi-Fi kullandığınız ana modemin ulaşamadığı kör noktalarda internete bağlanmanızı sağlayan bir sistemdir. Özellikle birden çok katlı mekanlarda modem ile diğer odalar arasında birden fazla duvar olan alanlarda kullanılır. Var olan internet sinyallerinin sınırlarını genişleterek kesintisiz ve kaliteli bir internet deneyimi sunar.

 

Wi-Fi Mesh ile Sinyal Güçlendirici Arasındaki Fark Nedir?

 

Wi-Fi mesh sistemi herhangi bir sinyal güçlendirici gibi görünüyor olsa da aslında oldukça farklı işlevleri vardır. Sinyal güçlendiriciler kablosuz yönlendirici sinyallerini tekrarlayarak bu bağlantı üzerinden yeni bir ağ oluşturur. Ancak Wi-Fi mesh internet bağlantınız üzerinden yeni bir ağ oluşturmadan yalnızca aynı ağın sınırlarını genişleterek kör nokta olmadan her yerde eşit bir internet deneyimi sunar.

 

Mesh Wi-Fi Avantajları Nelerdir?

 

Hemen her internet kullanıcısı kullanım süresi boyunca en az bir kere internet hızında yavaşlama ve internet kesintisi gibi sorunlarla karşılaşır ve ilk önce hıztesti yaparak sorunun kaynağını bulmaya çalışır. Ardından ping testi yapar ve çıkan sonuçla modeminin yetersiz olduğunu anlayarak ek donanımlara ihtiyaç duyar. Bu ek donanımlardan biri olan mesh Wi-Fi kullanıcılara şu avantajları sunar;

  • • Tüm alanda tek bir ağ kullanırsınız,
  • • Ağ genişleticilerin sınırlarından kurtulursunuz,
  • • Ağlar arasında sürekli geçiş yapmanıza gerek kalmaz,
  • • Sinyalin ulaşmadığı hiçbir kör nokta kalmaz,
  • • Tüm akıllı cihazlarınızı aynı ağ üzerinden kontrol edebilirsiniz.

 

Mesh Wi-Fi Önerileri

 

Eğer altyapısız internet kullanmıyorsanız internet kullanım kalitenizi artırmanız için Wi-Fi mesh kullanabilirsiniz. Birçok avantajı olan Wi-Fi mesh almak için kullanıcılar en iyi cihazın ne olduğunu araştırıyor. Kullanım açısından en avantajlı ve verimli Wi-Fi mesh ürünlerinden biri, “TP-Link Deco M4 (2’li Paket), AC1200 Tüm Ev Mesh Wi-Fi Sistemi” olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürün 260 metrekareye kadar olan alanlarda kesintisiz bir internet deneyimi sunuyor. Daha büyük alanlar için paketinize daha fazla Deco ekleme imkanı sunar. 1167 Mbps hıza kadar istikrarlı bağlantı sunar. Kurulumu ise oldukça basittir.

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur