Menzil Genişletici Nedir?

28 Eylül 2023

Menzil Genişletici Nedir?

 

İnternet kullanımı, son yıllarda her bir birey için lüksten çok elzem bir ihtiyaç haline gelmiştir. Gerek iş yaşamı gerekse sosyal hayattaki hemen her şeyin daha hızlı ulaşılabilir olmasını sağlayan internet kullanımının da daha kolay olmasına yardımcı olan bazı aygıtlar bulunmaktadır. Bu aygıtlardan biri de son dönemde sık sık kullanılan menzil genişletici adı verilen cihazlardır. Peki menzil genişletici nedir ve ne işe yarar diye merak ediyorsanız tüm sorularınızın cevabı bu içerikte.

 

Menzil Genişletici Ne İşe Yarar?

 

Özellikle ev interneti kullanıcıları dönem dönem evin modemden uzak kalan bazı bölümlerinde Wi-Fi sinyalinin yeteri kadar güçlü olmadığından şikayet ederler. Modemin kurulu olduğu alandan uzaklaştıkça veri hızında yavaşlama, internette donma veya kopma gibi sorunlar yaşanabilir. Bu gibi durumlarda modemi taşıma imkanı da olmadığından, internet kullanımından yeteri kadar verim alabilmek için genellikle modeme yakın olan alanlarda internete bağlanmak tercih edilir. Oysa ki konfor alanı olan evlerde en çok ihtiyaç duyulan şey evin dilediğimiz bölgesinde interneti en verimli şekilde kullanmaktır. Ev interneti kullanımında yeterli verimi alamayan kullanıcılar internet hızı konusunda endişe ederler. Hız ve ping testi gibi testler yaparak internet hızlarını kontrol ederler. Bu testlerin sonucunda hız ile ilgili bir sorun olmadığı görüldüğünde ise müşteri hizmetlerinden destek talep edilerek sorunun kaynağı bulunmaya çalışılır. Bu adımlarda herhangi bir sorun olmadığı görüldüğünde ise Wi-Fi sinyalinin yeterli olmadığı sonucuna varırlar. Bu sorun yalnızca evlerde değil işyerlerinde de görülebilir ve ADSL ya da fiber internet kullanılması ile de ilgili değildir. Modemin konumu ve teknik özellikleri sinyalin bazı odalara zayıf olarak ulaşmasına neden olur. Böyle bir durumun en pratik çözümü ADSL modeme ek olarak menzil genişletici kullanarak sinyali güçlendirmektir.

 

Sinyal güçlendirici veya Wi-Fi genişletici olarak da bilinen menzil genişleticiler, Wi-Fi sinyallerinin kapsama alanını genişletmek için modemden gelen sinyali tekrarlayan cihazlardır. Wi-Fi modemden gelen sinyaller bu cihaz aracılığı ile çoğaltılarak Wi-Fi sinyalinin zayıf olduğu alanlara eşit şekilde dağıtılmaktadır. Menzil genişleticiler sinyal tekrarlama özelliği ile ön plana çıkarlar. Yeni teknolojiye sahip menzil genişleticiler içerisinde Wi-Fi ağına daha hızlı erişim sağlamanıza yardımcı olan donanımlar da mevcuttur. Kullandığınız internet ağına bir menzil genişletici ekleyerek yeni bir modeme ihtiyaç duymadan bağlantınızı daha güçlü ve kesintisiz hale getirmeniz mümkün. Menzil genişletici cihazların kurulumu da oldukça kolaydır. Cihazı fişe taktıktan sonra genellikle tek tuş ile kurulumu gerçekleştirebilir ve mevcut modeminiz ile entegre ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Menzil genişleticiler mevcut modeminizden daha yüksek bir verim almanızı sağlarlar. Elbette menzil genişletici kullanmak için internet altyapınızın ve bir modeminizin olması gerekir. İnternet altyapısı olmayan yerlerde internet erişimi sağlamak için ise altyapısız internet gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur