İnternet Bağlanma Sorunlarının Çözümleri

28 Eylül 2023

İnternet Bağlanma Sorunlarının Çözümleri

Günümüzde evlerimizde, işyerlerimizde ya da bulunduğumuz herhangi bir ortamda ihtiyacımız olan en önemli şeylerin başında internete bağlanmak geliyor. ADSL modem ya da mobil internet ile ev ve işyerlerimizde internete bağlanabiliyoruz. Altyapı olmayan yerlerde ise taşınabilir internetseçeneği ile internet erişimi sağlıyoruz. Ancak dönem dönem internete bağlanırken bazı sorunlar ile karşılaşıyor ve internet erişiminde kesintiler yaşayabiliyoruz. Peki bu sorunlar nedir ve nasıl çözülebilir sizin için araştırdık.

 

Wi-Fi Bağlantı Sorunları

 

Özellikle evde internet kullanıcıları sık sık Wi-Fi bağlantı sorunları ile karşılaşabiliyor. Bu sorunlar ise genellikle basit çözümler ile ortadan kaldırılabiliyor. Örneğin wifi bağlı internet yok sorunu en sık rastlanan bağlantı problemlerinden biri. Eğer siz de internet var ama bağlanmıyor gibi bir sorunla karşı karşıya kaldıysanız bunu çözmek için yapmanız gereken basit işlemler var. Bu işlemlerin neler olduğuna gelin birlikte bakalım.

 

Modeminizi Yeniden Başlatın

 

Öncelikle yapmanız gereken ilk şey klasik ama en etkili çözümlerden biri olan modeminizi yeniden başlatmak olacaktır. Bu sayede cihazınızın bellek içeriğini temizlemiş ve arka plandaki sorunların giderilmesine yardımcı olmuş olursunuz.

 

Doğru Ağa Bağlı Olduğunuzdan Emin Olun

 

Eğer modeminizi yeniden başlatmanıza rağmen internet bağlanma sorunu devam ediyorsa doğru ağa bağlı olup olmadığınızı kontrol etmenizi öneririz. Çünkü bazı durumlarda farkında olmadan çevrenizde bulunan farklı bir Wi-Fi adresine bağlanmaya çalışıyor olabilirsiniz.

 

Yönlendiricinin IP Adresi Aldığından Emin Olun

 

Doğru adrese bağlı olduğunuzdan emin oldunuz ancak hala wifi internet kullanılamıyor ise yönlendiricinizin internet bağlantısı olmaması nedeni ile internete bağlanamıyor olabilirsiniz. Bu adımda wifi internet kullanılamıyor sorununu çözmek için bilgisayar ya da mobil cihazınızın tarayıcısından “192.168.1.1” veya “192.168.2.1” adreslerine bağlanarak bu modeminizin arayüzüne bağlanarak IP adresini kontrol edebilirsiniz. Arayüz açıldığında bir karşınıza çıkan kullanıcı adı ve parola ekranındaki bilgileri girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra “Durum” ya da “Ağ Durumu” başlıkları altından modeminizin IP durumunu görebilirsiniz. Eğer modeminiz IP almamış ise “yenile” düğmesi ile IP adresini yenileyebilirsiniz. Bu adımdan sonra wifi bağlı ama internet yok sorununu çözebilirsiniz.

 

Farklı Bir DNS Sunucusu Deneyin

 

Wifi internet kullanılamıyor sorununu çözmek için bir diğer yöntem de DNS adresini değiştirmek olabilir. Bilgisayarınızın ya da mobil cihazınızın DNS adresi kısmındaki IP adresini değiştirerek wi fi internet kullanılamıyor sorununu çözebilirsiniz. Wifi var ama internet yok sorunu tüm bu işlemlere rağmen devam ediyorsa altyapınızda herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenmek için servis sağlayıcınızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. Wifi internet yok sorunu genellikle bu adımlardan birini uyguladığınızda düzelmektedir. Eğer telefondan internete bağlanamıyorum sorunu yaşıyorsanız mobil cihazınızdan da bu adımları uygulayarak sorun giderebilirsiniz. Eğer internet hızıya da ping ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız çözüm basit. Bu durumda hız testi  yaparak internet hızınızı ölçebilirsiniz. Mevcut internet hızınız yeterli değilse, fiber internet gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur