Fiber İnternet Nedir?

28 Eylül 2023

Fiber İnternet Nedir?

 

Evde, işte, okulda, hastanede yani neredeyse artık her yerde internete ihtiyaç duyuluyor. Hatta bazı işlemler, yalnızca internet aracılığı ile yapılabiliyor. İnternetin nerede kullanıldığına bakılmaksızın, önem kazanan bir konu da var ki, o da hız. Yerine çabuk şekilde ulaştırılacak dosyalar, indirilip kullanılması gereken programlar ve daha nicesi, yüksek hızda internetle mümkün. İşte tam da bu noktada devreye, güncel bir teknoloji giriyor; ’’Fiber İnternet’’. Peki, yüksek bant genişliği ve hızlı internet bağlantı alternatifleri ile dikkat çeken fiber internet ne demek?

 

Fiber internet, sahip olduğu özellikler ve sunduğu avantajlar sayesinde dünyanın bir numaralı internet altyapısı olarak ön çıkıyor. Bu tanımlamayı ise fiber internete kazandıran özelliği, hızı! Yazımızda, fiber internet nedir ve neden önemlidir gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz.

 

 

Fiber İnternet Nedir, Nasıl Çalışır?

 

Fiber internet kısaca ‘’Fiber’’ olarak da anılıyor. Hızlı ve kesintisiz internet hizmetinden yararlanmak isteyen geniş kitleler; ‘’Fiber internet nedir?’’ sorusunun yanıtını arıyor.

 

Fiber internet, aslında geniş bantlı bir bağlantı teknolojisi. Oldukça hızlı oluşu ile tercih edilirliği artan fiber internet, bu işlemi oldukça düşük gecikme süresiyle tamamlayabiliyor. Fiber internet kullanıcılarının veri ve hız kaybı yaşamaması için sunulan bu hizmet, özel üretilmiş kablolar ile kişilere ulaştırılıyor. Fiber optik kablolar, tasarımları ile sinyal kaybını minimuma indirebiliyor. Bu aşamada fiber internetin çalışma prensibi de kişilere en yüksek hızla internet sunmak olarak açıklanabilir. Işık hızındaki internet olarak da anılan fiber internetin, bu şekilde anılmasının sebebi aslında oldukça gerçekçi. Çünkü fiber internet, fiber optik kablolar sayesinde veriyi, elektrik formunda iletmiyor. Fiber internet, gönderilip alınmak istenen verileri ışık formunda iletiyor. Tek seferde birden fazla veriyi taşıyabilen fiber internet, pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. 

 

 

Fiber İnternet Avantajları

 

Fiber internet, özellikleri sayesinde farklı avantajlar sunuyor. Hızlı ve kesintisiz internete erişilmesini sağlayan fiber, sunduğu bu hızı da asla düşürmüyor. Geniş bant aralığı, fiber internete birden fazla cihaz bağlansa ve işlem yapsa da hız düşmesini engelliyor. Aşırı yüklenme durumunda dahi özellikleri sayesinde yavaşlamıyor. Fiber internetin sağladığı diğer kazanımlar ise aşağıdaki gibi listelenebilir;

  1. Fiber, hızlı ve kesintisiz internetin yanı sıra güvenli bağlantı da sunuyor. Fiber internetin sunduğu bu hizmet, fiber kablo altyapısı sayesinde mümkün hale getiriliyor.
  2. Bazı internet bağlantıları, çalışmak için sabit telefon hattına ihtiyaç duyuyor. Fiber internet, sabit telefon hattı olmaksızın çalışabiliyor.
  3. Fiber optik kablolar, yapıları gereği çevreye daha duyarlı kabul ediliyor. Çünkü mevcut altyapılarda kullanılan kablolar, düzgün şekilde çalışmak için farklı sistemlere ihtiyaç duyuyor.
  4. Fiber internet, geleceğin teknolojisi olarak adlandırılıyor. Fiber internete olan ilgi her geçen gün artıyor. Fiber internetin yaygınlaşmasının temelinde, sunulan kesintisiz, güvenli ve hızlı internet yatıyor. Bu da fiber internetin gün geçtikçe daha yaygın bir hale geleceğinin mesajını veriyor.

 

Vodafone’un ev interneti tarifeleri oldukça dikkat çekiyor. Dilediğiniz fiber internet paketini seçerek, farklı avantajlara sahip olabilirsiniz. Fiber internetin yüksek yükleme veindirme hızısunduğu biliniyor. Vodafone üzerinden yükleme ve indirme hızları ile ilgili daha detaylı bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Edindiğiniz bilgiler ışığında kendi bilgisayarınızdan hız testi yaparak internetinizden ne kadar verim aldığınızı ölçebilirsiniz.

 

 

 

Vodafone Ev İnterneti'nde limitsiz fiber fırsatlarından faydalanmak için hemen başvurun.

Başvur