Ethernet Splitter

28 Eylül 2023

Ethernet Splitter

İnternet kullanımı hepimizin hayatının en önemli konularından biri. Bugün herkes günlük hayatında dilediği her noktada internete erişmeyi oldukça önemsemektedir. Bu durumda da internet hızı ve kalitesini arttıracak ek donanımlara olan ilgi de gittikçe artıyor. Bu ek donanımlardan biri de Ethernet Splitter adı verilen ürünler. Ethernet splitter nedir ve nasıl kullanılır konusundaki tüm detaylar içeriğimizde.

 

Splitter Nedir?

 

İnternet hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri. Bu nedenle internet bağlantı kalitesi herkes için oldukça önemli. İnternet bağlantı kalitesinin bu kadar önemli olması nedeniyle de teknoloji, internet kullanıcılarına birçok kolaylaştırıcı seçenek sunuyor. Bu seçeneklerden biri de Splitterlar. En kısa tanımı ile splitter veri ve ses akışının gerçekleşmesinde filtre görevi gören mekanizmaya sahip frekans ayırıcılardır. Telefon görüşmeleri ve internet bağlantı sinyallerinin birbirini etkilememesi amacıyla kullanılırlar. Analog ve elektronik olarak iki gruba ayrılmaktadırlar. Elektronik splitterlar çok daha gelişmiş bir mekanizmaya sahip olduklarından kusursuz bir frekans ayırma işlevi görürler. Analog splitterlar ise, elektronik olanlara oranla sadece filtre görevi görürler ve bu nedenle telefon görüşmeleri sırasında parazitlerle karşılaşmanıza neden olabilirler. Splitterlar ile benzer mekanizma ile çalışan ancak farklı bir göreve sahip olan Ethernet Splitter en kısa tanımı ile ethernet kablo çoğaltıcı olarak bilinmektedir. Peki ethernet splitter nedir ve ne işe yarar diyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

 

Ethernet Splitter Nedir?

 

Özellikle evde internet kullanan kişiler genellikle WiFi ya da ethernet kablosu ile internete bağlanmaktadır. Daha hızlı bir internet kullanmak isteyen kişiler WiFi modemleri olsa bile ethernet kablosu aracılığı ile internete bağlanmayı tercih ediyorlar. Genellikle ADSL modemlerde en fazla dört adet ethernet kablo girişi bulunmaktadır. Daha fazla cihazı modeme kablo ile bağlamak için gerekli olan cihaz ise ethernet splitter yani kablo çoğaltıcılardır. Ethernet çoklayıcı olarak da tanımlayabileceğimiz bu cihazlar daha fazla cihazın bir modeme bağlanmasını sağlamak için ucuz ve iyi bir çözüm sunuyor gibi gözükseler de internet hızının yavaşlamasına neden olurlar. Ethernet kablo çoğaltıcı üç ethernet bağlantı noktasına sahiptir. Kablo başına maksimum iki cihaz ile sınırlıdır. Daha fazla cihaz ile ethernet kablosu kullanmak için ise farklı modem port çoğaltıcı seçenekleri mevcut. Ethernet anahtarı ve ethernet hub isimleri verilen bu farklı modem ethernet çoğaltıcı seçenekleri ile daha fazla cihazı kablolu internet ile kullanmak mümkün. Burada önemli olan nokta internet bağlantısı için tam olarak neye ihtiyacınız olduğunuzu doğru şekilde tespit etmeniz. Modeminize kaç cihaz bağlamak istediğiniz konusunda ping hızınız önem kazanır. Ayrıca sahip olduğunuz internetin fiber ya da ADSL olup olmadığı gibi kriterleri belirleyerek nasıl bir çoğaltıcıya ihtiyacınız olduğunu daha doğru şekilde belirleyebilirsiniz. Böylece daha ekonomik seçenekler ile daha yüksek verim elde edebilirsiniz.

 

İnternet altyapısının olmadığı mekanlarda ise kablolu ya da kablosuz ağ kullanmanız mümkün değil. Bu gibi ortamlarda ise internete bağlanmak için en uygun seçenek taşınabilir internet aboneliği sağlamak olacaktır.

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur