Access Point Nedir?

28 Eylül 2023

Access Point Nedir?

 

Günümüzde hemen herkes ev interneti kullanıyor. Sadece bilgisayarlarımız ve cep telefonlarımız değil evlerimizde bulunan birçok cihaz da internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Ev internetini kablolu ya da kablosuz olarak kullanmak mümkün. Ancak kablolu ev internetlerinde cep telefonlarının, smart TV’lerin ya da diğer WiFi ile çalışan cihazların internet bağlantısından faydalanması mümkün değil. Bazı durumlarda ise ev içerisinde kablosuz sinyaller zayıf olabiliyor ve tüm odalarda eşit şekilde çekmeyebiliyor. Bu gibi durumlarda Access Point bir hayat kurtarıcı olarak yardıma yetişiyor. Access Point nedir ve ne işe yarar gibi soruları merak edenler için konu ile ilgili tüm detayları sizin için araştırdık.

Access Point Nedir?

 

Türkçe karşılığını erişim noktası olarak çevirebileceğimiz Access Point’ler mevcut kablosuz ağ yapısının sinyal gücünü arttırarak erişim potansiyelini yükselten ya da kablolu olan internet erişimini kablosuz şekilde erişime açmak için kullanılan cihazlardır. Çoğunlukla kablosuz modemlere benzer prensip ile çalışırlar ancak tek başlarına kablosuz modem olarak kullanılamazlar. Access Point’ler kullanıldıkları alana göre 2 farklı şekilde üretilmişlerdir. Hem ev gibi daha dar alanlarda hem de hastane, iş yeri, kampüs ve kütüphane gibi daha geniş alanlarda kullanılabilirler.

Access Point Ne İşe Yarar?

 

Evlerde ve işyerlerinde genellikle kablosuz internet kullanılıyor. İnternet hızı ve kalitesi bu anlamda kullanıcılar için oldukça önemli. İster ADSL internet ister fiber internet kullanıcısı olun bazı durumlarda WiFi sinyallerini yeteri kadar verimli kullanılamadığı durumlar olabilir. Access Point’ler tam da bu noktada devreye girerler. Peki Access Point ne işe yarar gelin birlikte bakalım. Access Point’ler birçok işlevi gerçekleştirirler. Öncelikle modem üzerinden aldığı kablolu internet bağlantısını kablosuz internet bağlantısına dönüştürüler. Doğru şekilde ayarlandıklarında da var olan kablosuz ağ sinyallerini güçlendirerek mekan içerisinde sinyallerin yeterli şekilde ulaşmadığı yerlere sinyalin ulaşmasını sağlarlar. Access Point kullanmadan önce internet kalitesini ölçmek için ping testi ve hız testi gibi adımları uygulamanızı öneririz.

Access Point Nasıl Bağlanır?

 

Access Point modeme nasıl bağlanır sorusu kullanıcıların çok merak ettiği konulardan biri. Access Point’lerin kurulum mantığı modemlere oldukça benzer. Öncelikle modeminiz ile Access Point cihazınızı ethernet kablosu ile birbirine bağlamanız gerekmektedir. Daha sonra Access Point cihazınız fişe takarak güç düğmesini açarak cihazı çalıştırabilirsiniz. Access Point cihazınızın sağladığı bağlantının güvenliği açısından şifrelemenin son derece önemli olduğunu unutmamalısınız. Access Point’ler modem yerinde kullanılamazlar. Access Point kullanabilmek için mutlaka kablolu ya da kablosuz bir internet bağlantısına sahip olmalısınız. Access Point’leri kablolu internetinizi kablosuz bağlantıya dönüştürmek veya kablosuz internetinizin sinyalini güçlendirmek için kullanabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz bölgede bu iki seçenek de yoksa, yani bölgenizde bir internet altyapısı mevcut değilse, internete bağlanmak için altyapısız internet seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur