Çıkış Yap
Vodafone Yanımda İnternet sayfasından çıkmak üzeresiniz. Oturumunuzu sonlandırmak istediğinize emin misiniz?
Yapay zekâ teknolojisi filo yönetimini dönüştürüyor. Daha güvenli, daha yeşil ve daha uygun maliyetli filo yönetimi için bu teknolojinin sunduğu olanakları keşfedin!
Siber Güvenlik Operasyon Merkezinde işletmenize karşı siber güvenlik olaylarını 7/24 izleyin, atakları tespit edin ve olası tehditlere karşı müdahale edin. İhtiyaç duyduğunuz güvenlik kurallarını oluşturun, güvenlik prosedürlerini sıkılaştırın.
Filo yöneticileri için en önemli konu güvenliktir. Riskli araç kullanımı onarımlar, yüksek primler, tıbbi harcamalar ve trafik ihlalleri nedeniyle yüksek maliyetlere, daha da kötüsü kazalara, yaralanmalara hatta yaşam kaybına bile yol açabilir. Çalışanların güvenliğini sağlamak, etik bir yükümlülük olmakla birlikte bu konuda yeterli önlemi almamanın sonuçları şirketin itibarına ve müşteri güvenine gölge düşürebilir. Bu nedenle giderek daha fazla filo yöneticisi daha güvenli, daha yeşil ve daha uygun maliyetli filo yönetimi için yapay zekâ teknolojisini kullanıyor. Teknolojiler geliştikçe, filo verilerini gerçek zamanlı olarak analiz etmek için akıllı algoritmaların kullanılması, güvenli sürüş uygulamalarında daha önce görülmemiş bir devrim yaratma potansiyeli taşıyor.
DDOS koruması ile sisteminize belirli kapasite sınırlarının üstünde veriye maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırılara karşı ağ düzeyinde koruma sağlayın.
Telematik: Bu teknoloji, aracın performansı ve sürücünün davranışı hakkında bilgi vermek için konum (GPS aracılığıyla), hız (ivme ölçer) ve araç sağlığı (motor sensörleri) gibi araçlardaki farklı sensörlerden gerçek zamanlı veriler toplar. Yapay zekâ, bu büyük veri kümelerini eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürür ve filo yöneticisini potansiyel sorunlar konusunda uyarır; böylece telematik sistemleri, filo güvenliğini, verimliliğini ve üretkenliğini artırmak için her işletme için iyi bir başlangıç noktası haline gelir. Bir araştırma, telematik sistemlerinin filo kazalarını yüzde 30’a kadar azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Makine Öğrenimi: Bu teknoloji, veri analitiği sistemlerinin büyük miktarlarda bilgiyi işlemesine ve bilinen olayları programlanmaya gerek kalmadan analiz ederek henüz gerçekleşmemiş olayların sonuçlarını tahmin etmesine olanak tanır.
Bilgisayarla Görme: Genel filo güvenliğini artırmak amacıyla yol koşullarını, aracı çevreleyen nesneleri ve sürücü uyanıklığı gibi görsel bilgileri izlemek ve analiz etmek için kameralar, sensörler, LiDAR (Işık Algılama ve Uzaklık Belirleme) ve görüntü işleme algoritmalarını kullanır.
Doğal Dil İşleme: Sürücüler ve filo yöneticileri arasındaki ses tabanlı iletişimin analiz edilmesine yardımcı olur. İlgili komutlar arasında telefon görüşmeleri yapmak, trafik bilgilerini değerlendirmek veya alternatif rotalar önermek yer alır. Alternatif olarak filo yöneticileri, riskli sürüşün tespit edilmesi durumunda sürücülere doğrudan geri bildirimde bulunabilir. Sonuçta yapay zekânın sağladığı etkileşim, sürücülerin yola odaklanmasına ve kazaların azaltılmasına yardımcı oluyor.
Bulut Bilişim: Milyonlarca filo veri noktasını anlamlandırmak, büyük miktarlarda veriyi gerçek zamanlı olarak işleyebilen bilgi işlem gücü ve depolama kapasitesi gerektirir; bu, yapay zekâ destekli herhangi bir filo güvenlik sisteminin etkili bir şekilde çalışması için gereklidir. Bulut bilişim ayrıca bilinçli kararlar vermek, riskleri gerçek zamanlı olarak belirlemek ve kazaları veya arızaları meydana gelmeden önce önlemek için geçmiş veri kümelerinden yararlanarak tahmine dayalı analitiği mümkün kılar.
Vodafone Business tarafından saha ekiplerine özel çözümlerden Araç Takip Sistemi ile filo verimliliğinizi ve tasarrufu kayda değer ölçüde artırabilirsiniz. Bunun için sahadaki araçlarınıza yerleştirilen IoT (Nesnelerin İnterneti) araç takip cihazları, size filolarınızı anlık olarak uzaktan izleyebilme ve tek ekrandan kontrol edebilme olanağı veriyor.
Kullandığı ürünler
Diğer haberler