Çıkış Yap
Vodafone Yanımda İnternet sayfasından çıkmak üzeresiniz. Oturumunuzu sonlandırmak istediğinize emin misiniz?
Muhasebecilerin günümüzde giderek artan talepleri karsılamak için etkili çözümlere ihtiyacı var. Muhasebe operasyonlarında daha fazla kontrol, kolaylık ve verimlilik için Vodafone Akıllı Süreç Yönetimi Çözümü’nden faydalanabilirsiniz.
7/24 ulaşabileceğiniz size özel müşteri danışmanı ve özel DDOS koruması içeren metro ethernet ile şirketinizin en yoğun olduğu saatlerde bile eşit indirme yükleme hızı ile çalışma motivasyonunu koruyun!
Cihazlarınızın arasındaki bağlantıyı data hattı (M2M) Paketleri ile kolayca sağlayın!
Muhasebecilik, işletmelerin ve bireylerin finansal sağlığı için hayati bir işlev üstleniyor. Muhasebeciler, müşterilerinin veya şirketlerinin finans durumunu takip etmek, raporlamak ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmek gibi hassas görevleri yürütmenin yanı sıra, kritik kararları yönlendiren veriler sağlayarak bir işletmenin ya da bireysel müşterilerinin hedeflerine ulaşmasında da en önemli rollerden birini oynuyor.
Ancak, bunun için gerekli tüm iş süreçlerinin manuel yönetimi çoğunlukla zaman alıcı, karmaşık ve hataya açık olduğundan muhasebecilerin işini önemli ölçüde zorlaştırıyor. Muhasebecilerin yoğun ve dikkat gerektiren iş süreçlerini, kendilerine gelen ve giderek artan talepleri ayrıca değişiklik veya güncellemeler nedeniyle takip gerektiren yasal gereklilikleri günümüzün hız ve değişim ivmesine yanıt vererek karşılayabilmesi gerekiyor. Örneğin, Accounting Today Araştırması, muhasebe firmalarının yüzde 51'i için en önemli zorluğun mevzuat değişikliklerine uyum sağlamak olduğunu gösteriyor.Bir başka araştırmaya göre de müşterilerin yüzde 87'si, muhasebecilerden daha fazla esneklik ve daha iyi hizmet bekliyor.
Bu tür beklentiler ve gereklilikler muhasebede otomasyona olan ihtiyacı ön plana çıkarıyor. Thomson Reuterstarafından yayınlanan raporun da dikkat çektiği gibi profesyonellerinin yüzde 78'i gelecekteki tüm muhasebe yöntemlerinin otomatikleştirileceğini öngörüyor. Muhasebe sürecinde tekrarlanan veri yoğunluklu görevleri hızlandırmak ve verimli bir şekilde tamamlamak muhasebecilere zaman tasarrufundan güvenliğe kadar çok önemli faydalar sunuyor. Bu konudaki bazı raporlardan gelen verilere göre manuel olarak tekrarlanan görevleri otomatikleştirilmesi muhasebeciler için verimliliği yüzde 44 artırıyor. Muhasebe yöneticilerinin yüzde 50'sinden fazlası, otomatik ve akıllı muhasebe sistemlerinin geliştirilmesinin önümüzdeki 30 yıl içinde muhasebe işletmeleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olmasını bekliyor.
Manuel muhasebenin dezavantajları
1. Hataya açık olması
Muhasebe gibi verilerin yogun oldugu bir süreç manuel olarak yönetildiginde dogruluk ve tutarlılık saglamak oldukça zorlasabilir. Örnegin, defter ve kayıt tutma, yüksek derecede dogruluk gerektirdigi için manuel muhasebe ile gerçeklestirilmesi neredeyse imkânsız olabilir. Dahası, muhasebecilerin verileri manuel olarak tarayarak en küçük hataları bile tespit etmek için önemli bir çaba ve zaman harcamaları gerekir.
2. Zaman alması
Geleneksel muhasebe görevleri, yetkili personelin onayını gerektiren süreçler, iş takibi ve rutin uygulamalar muhasebeciler için oldukça zaman alıcı ve yüksek bir iş yükü yaratıyor. Manuel muhasebe süreçleri şeffaflığı sağlama konusunda yetersiz olduğundan süreçteki darboğazların tespit edilmesini de zorlaştırıyor.
3. Uyumu güçleştirmesi
Veri toplama ve belgeleme, manuel olarak yapıldığında standardizasyon sağlanamıyor. Muhasebe sisteminde verilerin toplanma ve güncellenme şekli tutarlı olmadığından bu durum denetim takibini etkiliyor. Manuel muhasebe sistemlerinde standardizasyon eksikliği, mali düzenlemelere ve politikalara uyumsuzluğa da yol açabiliyor.
4. Raporlamayı zorlaştırması
Muhasebe verileri için bütünsel bir görünürlük sunamaması, manuel sistemlerin en önemli dezavantajlarından biri. Farklı manuel sistemler muhasebe bilgilerinin kapsamlı bir görünümünü sağlama konusunda yetersiz kaldığı için muhasebe raporlarını oluşturmayı ve sunmayı güçleştirebiliyor.
5. Güvenlik riski
Hassasmuhasebe verileri yüksek düzeyde güvenlik gerektiriyor. Manuel muhasebe sistemleri, hayati önem taşıyan finansal verilerin güvenliğini riske attığı için çok ciddi sonuçlara yola açabilir.
Muhasebe sürecinden beklenen doğruluk ve hızı sağlayamayan manuel muhasebe sistemlerinin dezavantajlarının üstesinden gelmek için iş akışının otomatikleştirilmesini sağlayan yazılım çözümlerinden destek alınabilir.
Akıllı Süreç Yönetimi’nin
Muhasebeciler İçin Avantajları
Muhasebede is yükünü azaltmak ve ölçümlenebilir veriler ile verimliligi artırmak, iş takibini kolaylaştırmak, hataları ve riskleri kayda deger ölçüde düsürmek için öne çıkan çözümlerden Vodafone Business Akıllı Süreç Yönetimi, muhasebecilerin islerini daha verimli bir sekilde yapmalarına yardımcı oluyor. 10 farklı modülden olusan ve is ihtiyaçlarınıza uygun esneklikte
faydalanabileceginiz Akıllı Süreç Yönetimi’nin size kazandıracagı avantajlardan bazıları söyle:
Otomasyon ve Verimlilik
Vodafone Akıllı Süreç Yönetimi, muhasebecilerin rutin görevlerini otomatikleştirerek zamanlarını daha stratejik görevlere ayırabilmelerini sağlıyor. Faturalandırma, ödeme işlemleri ve belge yönetimi gibi işlemler, otomatikleştirilmiş süreçlerle kolaylaştırılıyor. Modern muhasebe görevlerinin yüzde 75'i otomasyon yoluyla gerçekleştirilebiliyor. Sage istatistiklerine göre hâlihazırda otomasyon kullanan muhasebe profesyonellerinin yüzde 41’i bu sayede çalışanlarının daha yetkin hale geldiklerini ve daha bilinçli kararlar verdiklerini ifade ediyor.
Veri Analizi ve Raporlama
Akıllı Süreç Yönetimi Çözümü, muhasebecilere finansal verileri derinlemesine analiz etme ve anlamlı raporlar olusturma imkânı sunuyor. Gelir-gider analizi, trend belirleme ve gelecege dönük tahminler yapma gibi islevler, karar alma süreçlerini destekliyor. Akıllı Süreç Yönetimi’nin dijital veri kütüphanesiyle istediginiz bilgiye saniyeler içinde ulasabilir, otomasyonel raporlama ve ölçümlenebilir verilerle iş takibini kolaylastırırken zamandan tasarruf edebilir ve süreç planlamanızı iyilestirebilirsiniz.
Güvenlik ve Müşteri İlişkileri Yönetimi
CPA şirketlerinden ayrılan müşterilerin yüzde 30’unun bu kararlarının arkasında aldıkları müşteri hizmetinin yetersiz veya kötü olması bulunuyor. Vodafone Akıllı Süreç Yönetimi, güvenli iletişim araçları ve müşteri ilişkileri yönetimi özellikleri sunarak muhasebecilerin işlerini daha iyi organize etmelerine yardımcı oluyor.
Mobil Uygulama Desteği
Muhasebe firmalarının, özellikle pandemi sonrasında başlayan artış ivmesiyle giderek daha sanal bir çalışma modeline geçtikleri görülüyor. Bu gelişen trendle ilgili bazı istatistiklerin de işaret ettiği üzere son dönemde vergi beyannamelerinin çoğunluğu vergi mükellefleriyle ofis içi temas kurulmadan hazırlandı ve denetim tarafında müşterilerle yüz yüze etkileşimde önemli bir azalma yaşandı. Firmaların yüzde 43'ü, fiziksel varlıklarını aktif olarak küçültüyor, ya daha küçük çalışma alanlarına geçiyor ya da tamamen sanal iş modelini benimsiyor. Bu eğilimin arkasında sanal çalışmanın, verimliliği ve çalışan memnuniyetini artırması, bununla birlikte işletme maliyetlerini düşürmesi gibi sunduğu çok sayıda fayda bulunuyor.
Akıllı Süreç Yönetimi, muhasebecilere her zaman ve her yerden işlerini yönetme imkanı sunuyor. Mobil uygulama desteği sayesinde, finansal verilere kolayca erişebilir ve işlemleri mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İşinizi tamamen sanal ortama taşımasanız bile ofiste olmadığınız zamanlarda veya farklı lokasyonlardaki kişilerle birlikte çalışmanız gerektiğinde akıllı cihazınız üzerinden güvenli bir şekilde iş birliği yapabilirsiniz.
Organizasyon yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, ön muhasebe, görev yönetimi gibi farklı modülleriyle muhasebe süreçlerinizi daha hızlı, daha verimli ve daha güvenli bir şekilde yürütmenize yardımcı olacak.
Küçük ölçekli bir muhasebe firması yönetiyorsanız Vodafone Business tarafından esnaflar için özel olarak geliştirilen ve büyümenize katkıda bulunacak diğer çözümleri ise buradan inceleyebilirsiniz.
Kullandığı ürünler
Diğer haberler