Çıkış Yap
Vodafone Yanımda İnternet sayfasından çıkmak üzeresiniz. Oturumunuzu sonlandırmak istediğinize emin misiniz?
Günümüzde işletmelerin, müşteri ilişkilerinden tedarik zincirlerine kadar tüm süreçlerinin temelinde güvenli iletişim ve verilerin güvenli paylaşımı var. Fakat bu hassas yeteneklerin korunması, yaşamın her alanını etkileyen yıkıcı değişiklikler nedeniyle artık pek kolay değil. Giderek daha fazla veri ve yazılımın buluta taşınması, bilgi güvenliği konusunda benzersiz sorunlara yol açıyor. Peki, bulut güvenliğinde bu risklerin üstesinden nasıl gelinebilir?
Araç takip sistemi ile filo optimizasyonu yaparak ve rölanti sürelerini kısarak %15'e varan yakıt tasarrufu sağlayın!
Güvenli Erişim Yönetimi (PAM) ile İşletmenize ayrıcalıklı hesapları kullanarak gelebilecek atakları, veri sızıntılarını engelleyin, yetkili hesapları güvende tutun.
Bulut, şirketlerde verilerin, iş yüklerinin ve yazılımların depolanma, kullanılma ve paylaşılma yöntemlerine büyük bir dönüşüm getirdi. Bu dönüşüm gelişmeye devam ederken, bulut kullanımı dünya çapında olduğu gibi Türkiye’de de giderek büyüyor.
Bulutun giderek daha fazla şirket için cazip hale gelen hız, çeviklik, maliyet tasarrufu, esneklik gibi birçok artısı var. Ancak bu önemli artılarıyla birlikte yeni veri güvenliği riskleri de… Giderek daha fazla veri ve yazılımın buluta taşınması, bilgi güvenliği konusunda benzersiz sorunlara yol açıyor. Hassas verilerin kaybı veya çalınması, uyumluluk ihlalleri, kötü amaçlı yazılım saldırıları bulut güvenliğindeki önemli risklerden bazıları. Bunun sonucunda şirketler fikri mülkiyetlerinin çalınmasından kimlik avına, verilere paylaşım ve erişimin gerekli şekilde sınırlandırılamadığı durumlarda gizlilik sözleşmelerinin ihlaline kadar birçok ciddi sorunla karşı karşıya kalıyor.
Örneğin, bugün milyonlarca çalışan artık evlerinden, yani şirketlerinin güvenlik sistemlerinin dışında çalışıyor. Esnek çalışma, gig ekonomisi ve sayısız sosyal medya kanalının, işletmelere getirdiği sonuçlardan biri de karmaşık, güvenlik açıkları olan savunmasız ağlar oldu. Ayrıca teknoloji dünyası bir yandan dijitalleşme, yapay zeka, birbirine bağlı sistemler ve hibrit bulut çözümlerinin hızlı gelişimi ve benimsenmesiyle genişlerken diğer yandan eski sistemleri de barındırmaya devam ediyor. Düzenleyici kurumlar ve işletmeler, güvenliğin kontrollerinde olduklarının göstergesi olarak kurallara, düzenlemelere ve uyumluluğa giderek daha fazla güveniyor. Bu faktörlerle birlikte artan güvenlik açığı ve karmaşıklık, bir işletmenin tedarikçileri, müşterileri ve itibarı için önemli riskler yaratıyor. Dolayısıyla, bu görünümde konu bir siber saldırının ya da riskin olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı.
Bulut Güvenliğini Sağlamak için…
Bulut Güvenlik Yönetiminin Faydaları
Etkili bir bulut güvenliği sayesinde uzaktan izleme yetenekleri kazanarak güvenlik uygulamalarınızın etkinliğini değerlendirebilirsiniz. Çalışanlarınızın uzaktan veya kendi cihazlarından çalışmasının yol açtığı riskler karşısında BT ekibiniz, uygulamalarınızı ve verilerinizi buluta koyarak cihazları ve kullanıcıları güvenli bir şekilde yönetebilir. Bulut güvenlik yönetimi uygulamalarının bir parçası olan erişim kontrolü ve tehdit tespiti gibi önlemlerin tümü, verilerinizi güvenlik tehditlerine karşı korurken iç ve dış güvenlik politikalarının ve standartlarının uygulanmasını sağlarsınız.
Genel bulut güvenliği ciddi bir konudur. Bu nedenle hizmet alacağınız sağlayıcının güvenlik standartlarınızı karşıladığından emin olmanız çok önemli. Bir bulut hizmeti sağlayıcısı seçerken güvenlik politikalarının ve prosedürlerinin, hassas verilerinizi ağınızın içinde ve dışında veya aktarılırken korumaya yeterli olup olmadığını inceleyin. Veri ihlalleri itibarınızı zedeleyebileceğinden, bilgilerinizin gizliliğini korumaya ilişkin mevcut politikaları gözden geçirin. Operasyonlarınızın kesintisiz devam etmesi gerektiğinden bulut tabanlı uygulamalarınızın güvenliğini sağlamak için süreçleri değerlendirin. Örneğin, DDoS saldırılarından korumak için uygulanan prosedürlere bakın. Fiziksel altyapısındaki güvenlik kontrollerinin dış ve çevresel tehditlere karşı yeterli koruma sağladığını kontrol edin. Sağlayıcının operasyonel ve iş süreçlerini kendi güvenlik standartlarınıza uygunluk açısından dikkate alın.
Vodafone Bulut Platform Çözümleri ile Verilerinizi Güvenle Saklayın
Vodafone Business, uluslararası standartlardaki veri merkezilerinde sunduğu bulut çözümleri ile farklı sektörlerin ihtiyaçlarına uygun çözümler sağlıyor. Türkiye’de dört farklı lokasyondaki veri merkezleri, kullandığın kadar öde modeli, 7/24 destek ve uzman bulut danışmanları, son teknolojinin kullanıldığı uluslararası standartlardaki altyapı ve terzi usulü projelendirme yetkinliği ile bulut güvenliğiniz için Vodafone Business uzmanlığına ve deneyimine güvenebilirsiniz.
Vodafone Veri Merkezi Hizmetleri; Barındırma, Sanal İş Yükleri, Veri Kurtarma Hizmetleri ve Yönetilen Hizmetlerden oluşuyor. Barındırma ile verileriniz son teknolojiye sahip veri merkezlerinde korunurken yedekli altyapı iş sürekliliğinizi destekliyor. Sanal İş Yükleri, işletmenize paylaşımlı ve dedike bulut hizmetleri sunuyor. Bu sayede Türkiye’nin en büyük paylaşımlı altyapılarından birini kullanarak kendi yönetebileceğiniz yazılım tabanlı arayüzlerinden faydalanabiliyorsunuz.
Veri Kurtarma Hizmetleri ile RPO/RTO ihtiyaçlarınıza özel çözümler sunan Vodafone Business Veri Merkezleri, Veeam, Zerto, Vmware çözümleri ile zengin ürün yelpazesi, veri yedekleme hizmetleri ve felaket kurtarma merkezleri aracılığıyla her zaman kesintisiz hizmetten yararlanmanızı mümkün kılıyor. Yönetilen Hizmetler ise tüm güvenlik ve barındırma ihtiyaçlarınıza zengin ürün ve servisler portföyü ile yanıt vererek Vodafone sorumluluğunda uçtan uca yönetim sağlıyor.
Kullandığı ürünler
Diğer haberler