Verimli İş Takibi Çözümü Nedir?

Verimli İş Takibi Çözümü Nedir?

Verimli İş Takibi Çözümü Nedir?

Dijitalleşme ve endüstri 4.0 ile birlikte şirketlerin iş yapış biçiminde de köklü değişikler yaşandı. İş süreçleri tamamen dijital ortam yönetilebilir hale geldi. Nesnelerin interneti cihazlarının, üretim süreçlerinde kullanımının yaygınlaşmasıyla mevcut fabrikalar, akıllı fabrikalara evrimleşti. Üretim gerçekleştirilen ortama ve kullanılan makinelere yerleştirilen akıllı cihazlar tüm süreçlerin uzaktan denetlenmesine olanak sağlar. Kameralar ve sensörler aracılığı ile veri toplayan yeni nesil çözümler, iş süreçlerinin maksimum verimlilik ile gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

Tüm iş süreçleri dijital olarak takip edilebilir hale gelmesiyle iş takibi süreci buna uyum sağlayarak değişim gösterdi. İş takibi için geliştirilen yazılım ve donanımların bir arada kullanıldığı iş takibi çözümleri, şirketler için vazgeçilmez hale geldi. Verimli iş takibi çözümlerinden söz etmeden önce iş takibi nedir, nasıl yapılır ve işletmelere sağladığı avantajlar nelerdir beraber göz atalım.

İş Takibi Nedir?

İş takibi, iş süreçlerinin oluşturulması ve süreçlerin gerçekleştirilmesini kapsar. Gerçekleştirilmek istenen bir iş için planlama, görev dağılımı ve bu görevlerin takibi yapılır. İş takibi hem iş süreçlerini hem de çalışanların denetlenmesini gerektirir. Şirketlerin sahip olduğu kaynaklar ile en yüksek katma değeri üretmesine yardımcı olur.

İş Takibi Nasıl Yapılır?

İş süreçleri her şirket için farklılık gösteren, özel yapıdadır. Şirketler üretimlerini en verimli hale getirmek için kaynakları doğrultusunda kendi iş süreçlerini oluşturur. İş takibi ise söz konusu bu süreçlerin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

İş takibi gerçekleştirmek için günümüzde yeni nesil otomasyon ve bulut teknolojilerinden yararlanılan çözümler kullanılır. Büyük ölçekli ve standartlaşmış üretim gerçekleştirmek isteyen şirketler için iş akışları son derece önemlidir. Bir işin her seferinde aynı sürede ve kalitede gerçekleştirilmesini oluşturulan iş akışları sağlar. Ancak bunun uygulama geçirilebilmesi için iş akışlarının sürekli olarak takip edilmesi gerekir.

İş takibi süreçleri, gerçekleştirilen işe göre farklılık gösterse bile temel olarak yapılan işin ve çalışanların uzaktan takip edilmesini ve bu takibin veriler aracılığı ile yapılmasına dayanır. İş süreçlerini takip eden donanımlar ve yazılımlar ile iş takibi gerçekleştirilir.

İş takibi gerçekleştirilirken bu amaca hizmet eden akıllı ekip takip ve akıllı süreç yönetimi çözümleri sıklıkla kullanılır. Bu çözümlerle birlikte özel iş takip yazılımları, üretim takip sistemleri, personel takip sistemi gibi farklı yazılımlar da iş takibi sürecini desteklemek için tercih edilir.

İş Takibi Programı Nedir?

İş takibini gerçekleştirmek için uzun yıllardır kâğıt üzerinde bulunan çeşitli çizelgeler ve tablolardan faydalanılmaktadır. Günümüzde bu hala geçerli bir yöntem olsa da iş takibi için özelleşmiş yazılımlar giderek daha yaygın bir şekilde tercih edilmektedir.

Özellikle küçük ve orta ölçekli İşletmelerin büyük bir çoğunluğu Microsoft 365 iş paketleri gibi ofis programlarını içerisinde barındıran çözümleri iş takibi için tercih eder. Pek çok işletme için ofis yazılımları geçerli bir çözüm olsa da sensör ve karmaşık iş süreçlerine sahip şirketlerin ihtiyaçları daha farklı olacaktır. Sensör ve kameralar yardımıyla iş süreçleri ve çalışanların takip edilmesini sağlayan IoT cihazlarının kullanımı iş takibi için özel çözümlere ihtiyaç duyulmasına yol açar. Bu gibi durumlarda şirketler iş takibi için özel olarak geliştirilmiş programları kullanmayı seçebilir veya kendi çözümlerini geliştirme yoluna gidebilir.

İş Takibi Programı Kullanımının Faydaları Nelerdir?

İş takibi programlarının şirketler tarafından aktif olarak kullanılmasında sağladığı faydaların önemi son derece fazladır. İş süreçlerinin daha verimli, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olan iş takibi programlarının kullanımının sağladığı faydalardan bazıları şöyledir:

  • İş süreçlerinin yeni nesil bulut teknolojileri sayesinde uzaktan kontrol edilmesini sağlar.
  • Akıllı sistemler ile üretim süreçlerinin otomasyonu sağlanarak iş yükü azaltılır.
  • Yürütülen iş süreçlerinde ortaya çıkan hataların kolay bir şekilde tespit edilmesine ve kısa sürede müdahale edilmesine katkı sağlar.
  • İnsan kaynaklı hataların azaltılmasına yardımcı olur.
  • İş süreçlerinde elde edilen verilerin ışığını daha verimli üretim için düzenlemeler yapılmasına imkân verir.

Kimler İş Takip Programı Kullanmalı?

İş takip programı, her ölçekteki şirket tarafından ve hatta bireysel olarak da kullanılabilen yazılımlardır. Ancak iş takip programlarının asıl faydaları aynı proje üzerinde çalışan birden fazla kişinin veya ekibin bulunduğu durumlarda ortaya çıkar.

İş takip yazılımları ile üretim süreçlerinin ve çalışanların yakından takibi mümkün hale gelir. İş planlamasının, zaman yönetiminin ve görev dağılımının önem kazandığı süreçlerde iş takip programı kullanılmalıdır.

Vodafone Business Red Kontrol Çözümleri İle İş Takibi

Vodafone Business olarak işletmelere sunduğumuz Red Kontrol Çözümleri ile iş süreçlerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz. İşletmenizde gerçekleşen tüm süreçleri uzaktan takip etmenizi sağlayan Red Kontrol, çalışan verimliliğinden enerji tüketimine kadar pek çok veriyi toplamanızı ve analiz etmenizi mümkün kılar. İş takibinin sistemli ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan Vodafone Business Red çözümlerini gelin yakından inceleyelim.

Verimli İş Takibi

Kaynak yönetimini doğru bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olan Red Kontrol Verimli İş Takibi, maliyetlerinizi düşürmenize ve verimliliğinizi artırmanızı sağlamak amacıyla geliştirildi. İç mekân konum takibi ile, çalışanlarınızı aktif bir biçimde takip ederken iş kazalarının önlenmesi ve olası kazalara erken müdahale edilebilmesini sağlar. Çalışanlarınızın konumlarını takip edebilir, kişi sayısını öğrenebilir, takip edilen alanlara yetkisiz bir şekilde erişim sağlandığında bildirim alma özelliğini kullanabilirsiniz ya da olası sağlık sorunlarına karşı kontrol gerçekleştirebilirsiniz.

Envanter takip sistemi ve sayımı için de çözümler sunan Vodafone Business Verimli İş Takibi ile stok ve üretim çıktılarını aynı platformda takip edebilirsiniz. Envanter takip sistemi ile envanter sayımı ve takibi kolaylaşır. Eğer forkliftlerin sıklıkla kullanıldığı, depo ve nakliye süreçlerine sahipseniz, işletmenizde kullanılan forkliftleri takip edebilirsiniz. Verimli iş takibi çözümleri arasında yer alan acil durum butonu ise işletmenizdeki iş kazalarına hızlı müdahale etmenizi sağlar. Kablosuz bir şekilde çalışan ve kolayca monte edilebilen acil durum butonu, kullanıldığında ilgili tüm birimlerin bilgilendirilmesinde görev alır.

Makine ve Üretim Takibi

Üretim süreçlerinizi ve kullanılan makineleri takip etmeyi sağlayan makine ve üretim takip sistemi ile işletmenizin verimliliğini üst seviyelere çıkarabilirsiniz. Makine verimlilik takibi ile üretimde kullanılan cihazların enerji tüketimlerini ve performanslarını takip edebilirsiniz. Ayrıca makine ve üretim takibi, düzgün çalışmayan makinelerin bildirim sistemi ile hızlı bir şekilde fark edilmesini sağlar.

Üretim takibi yapmanızı sağlayarak üretim performansınızı geliştirmenizi sağlar ve kayıpların önüne geçmenizde size yardımcı olur. Adet bazlı üretim raporu ve makinelerin karşılaştırmalı verimlilik raporu gibi veriye dayalı değerlendirmeler sunar.

Enerji Takibi

İşletmelerde verimlilik artışı elde edebilmek için enerji tüketiminin denetim altında tutulması büyük önem taşır. Enerji takip sistemi ile elektrik panolarına ve işletmenizde kullanılan makinelere sensörler yerleştirilir. Böylelikle enerji tüketiminizi anlık olarak takip edebilir ve toplanan veriler ile ileriye dönük çıkarımlar hazırlayabilirsiniz.

Ortam Koşulları Takibi

Üretim süreçlerinin belirli ortam koşullarında gerçekleştirilmesi gerekebilir. Makine ve çalışanlarınız için uygun ortamı sağlamanın yanı sıra süreçlerinizde de belirli sıcaklık ve nem değerlerinin sağlanması gerekebilir. Bu gibi durumlar için ortam koşulları takibi çözümü ile ısı ve nem kontrolünü uzaktan izleyerek kontrol altında tutabilirsiniz.

Isı takibi söz konusu olduğunda sıcaklık takip sistemi, -80 ile +70 C aralığındaki değerleri ölçebilen sensörler, 24 saat boyunca kesintisiz bir şekilde çalışır. Sürecin gerekli sıcaklıklarda gerçekleşmesi sağlanırken aynı zaman olası değişimlerin erken fark edilerek hızlı bir şekilde müdahale edilmesine yardımcı olur. Böylelikle gerçekleşebilecek kayıpların önüne geçilerek üretimin belirli bir kalitede standartlarını karşılaması sağlanır.

Üretimde dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda nem oranıdır. Isı takibinde olduğu gibi nem değerlerini ölçmek için de çeşitli sensörler kullanılır. Nem hassasiyetine sahip ürün ve ekipmanların korunmasına katkı sağlar.

Elektrik panolarının takibi ise işletmenin güvenliği için gerçekleştirilmesi gereken bir diğer önemli görevdir. Elektrik panosundan kaynaklı elektrik kaçağı ve yangınların önlenmesinde ve izinsiz bir şekilde erişim sağlanmasının önlenmesinde kullanılır.

Vodafone, işletmeler için sunduğu teknoloji çözümleri ile işinizi geleceğe hazırlamanıza yardımcı olur. İşinizi daha ileriye taşımak için hemen Vodafone Business Red Bulut Çözümleri ile tanışın.

Vodafone Business ile işletmeniz geleceğin dünyasına hazırlansın!