iPhone 14 Hakkında Her Şey

15 Aralık 2023

iPhone 14 Hakkında Her Şey

iPhone 14 Ne Zaman Çıkacak?

 

iPhone 14 ne zaman çıkar ya da ne zaman Türkiye’ye gelir, soruları markanın hayranları için yanıtı önemli sorular. Apple, ürettiği tüm ürünlerle teknoloji meraklılarının ilk tercihleri arasında yer alıyor. Farklı sebeplerle dünya genelinde pek çok insan yeni bir telefon, yeni bir tablet ya da bilgisayar alırken Apple markasının teknolojisini referans kabul ediyor. Bir marka için çok değerli olan bu algı, uzun yıllar süregelen yenilikçi olma, teknolojiyi estetikle sunma ve fark yaratma misyonunun bir sonucu. İşte tam da bu sebeplerle yeni iPhone modelleri daha çıkmadan aylar önce heyecanla beklenmeye başlanır. Peki, Apple iPhone 14 ne zaman çıkacak?

 

iPhone 14’ün Piyasaya Çıkışı Bekleniyor!

 

iPhone 13 henüz çıkmış olsa da iPhone meraklıları, iPhone 14’ün ne zaman çıkacağını merak etmeye başladılar bile. Apple henüz resmi bir açıklama yapmış olmasa da iPhone 14’ün ne zaman çıkacağı, hangi özelliklere sahip olacağı ve fiyatının ne olacağı gibi konular merak ediliyor. Akıllı telefon pazarı için bu kadar belirleyici olan bir markanın her modelinin heyecanla beklenmesi de çok normal. Zira, markanın pazara sürülen her bir modeli, sektörün dinamiklerini ve trendlerini de etkiliyor. Bakalım iPhone geçmiş yıllarda akıllı telefonu pazarını nasıl etkilemiş.

 

Kendine Özgü İşletim Sistemi

 

Bilindiği üzere ilk iPhone modeli 2007 yılında tanıtılmıştı. O muhteşem tanıtımda ise  "Apple telefonu yeniden icat ediyor” denilmişti. Gerçekten de o zamana kadar üretilen cep telefonlarına bambaşka bir soluk getirmişti ilk iPhone modeli. Öncelikle bu ilk cihaz, iPhone OS adı verilen kendine özel işletim sistemi ile büyük bir etki yaratmıştı.

 

Tamamen Ekrandan Oluşan Gövde Tasarımı

 

Tamamen bir ekrandan oluşan ve tuşları olmayan bir tasarım ise dönemi için büyük farklılıktı. iPhone, daha sonra uzun yıllar sürecek olan tuşsuz kullanımı başlattı. Dokunmatik ekrandan yönetilen bir cep telefonu trendi için ilk adımı attı.

 

Yüksek Ekran Çözünürlüğü

 

Ekran çözünürlüğüne odaklanmak, o zaman kadar çok önemsenmemişti. Ancak ilk iPhone (320 x 480 çözünürlüğe sahipti) ve sonraki modeller, bu konuya fena halde kafayı takmış bir mühendisliğin ürünü oldu. Bundan sonra diğer markalar da ürettikleri akıllı telefon modellerinde ekran çözünürlüğü konusunu hep bir adım öteye taşımaya çalıştılar. Bu sayede de günümüzde neredeyse mükemmel çözünürlük ve gerçek renk kalitesi elde edilebiliyor.

 

İnce ve Zarif Tasarım

 

iPhone modelleri pazara sunulana dek cep telefonları oldukça kalın ve ağırdı. Bunda tuşlu kasa yapısının büyük bir etkisi vardı. Ancak ilk iPhone modeli ile birlikte sektörde bu konuda da büyük bir yenilik söz konusu oldu. İnce tasarımlı cep telefonları yarışı başladı.

 

Telefonu Kamera Olarak Kullanmak

 

İphone, ürettiği ilk modelde bugün için pek de beğenmeyeceğimiz bir kamera teknolojisine sahipti. Ancak o zaman için çok ileride hatta ‘bir telefon için fazla özellikli’ bir kamera sundu. Bu da cep telefonu sektöründe kameraların yarışını başlattı. Öyle ki kısa bir süre sonra zaten çoğu insan hatta profesyonel bile ekstra bir kamera veya fotoğraf makinesine ihtiyaç duymamaya başlayacaktı. Bu yönüyle de iPhone modellerinin sektöre büyük bir ivme kattığını görmek gerek.

 

Yüksek Depolama Alanı

 

iPhone akıllı telefonların sektöre kattığı bir yenilik de yüksek depolama alanı beklentisi oldu. İlk iPhone, dönemi için devrim niteliğinde 16 GB depolama alanı ile piyasaya çıkmıştı. Bundan sonra hem yeni gelecek iPhone modelleri hem de diğer markaların akıllı telefon modelleri için yüksek depolama alanı sunabilme yarışı da başladı.

 

Mobil İşlemci Teknolojisi Hızlandı!

 

Apple tarafından geliştirilerek 2007 yılında cep telefonu pazarına sunulan ilk iPhone ile güçlü mobil işlemci kavramı da ortaya çıkmış oldu. Bir akıllı telefonun selefinden iyi olmasını sağlayan şey de mobil işlemcisinin gelişmişliği. Mobil işlemcilerden beklenen şey ise yüksek performans ve en iyi enerji verimliliği optimizasyonu şeklinde özetlenebilir. iPhone, bu konuda da sektörüne öncülük etti, dersek yanlış olmaz.

 

iPhone telefon modelleri, genel olarak cep telefonu sektörünün gelişimi açısından önemliler. Farklı noktalarda sektörün gelişmesine öncülük ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Bir cep telefonunu birden fazla amaç için pratik bir şekilde kullanmak ve adeta şık bir aksesuar gibi taşımak amacıyla başlayan bu gelişim serüveni, heyecan verici. Tam da bu nedenle yeni çıkacak iPhone modellerini merakla beklemek çok doğal :) Peki, gerçekten de iPhone 14 ne zaman piyasaya çıkacak?

 

Apple’ın her yıl aynı zamanda yeni iPhone’ları piyasaya sürmesi nedeniyle “iPhone 14 ne zaman çıkacak?” sorusuna 2022 Eylül ayı cevabını verebiliriz. Heyecanla beklenen iPhone 14 hakkında bildiklerimiz henüz çok sınırlı olduğu için kullanıcıların aklında “iPhone 14 alınır mı?” sorusu da oluşuyor. Bu sorulara cevap olabilecek ve iPhone 14 hakkında diğer tüm merak edilenleri sizin için derledik.

 

Eylül’de 4 Yeni iPhone Aramızda Olacak!

 

Her sonbaharda Apple, iPhone kullanıcıları için yeni ürünleri piyasaya sunuyor. Bu da demek oluyor ki iPhone 14 ne zaman tanıtılacak diye merak eden kullanıcılara Eylül ayını işaret edebiliriz. Bu yıl 4 yeni iPhone karşımıza çıkacak. iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olarak çıkması beklenen bu yeni ürünler kullanıcıları şimdiden heyecanlandırdı. Evet yanlış okumadınız, bu yıl aramıza katılacak yeni iPhone’lar içerisinde yüksek bir ihtimalle Mini seçeneği olmayacak. Bunun nedeni olarak da iPhone 12 ile hayatımıza giren ve iPhone 13 ile de devam iPhone Mini serisinin beklenen satış rakamlarına ulaşamaması gösteriliyor. Oysa Mini serisi iPhone kullanıcılarının Apple’dan üretmesini sıklıkla istediği ve güncel iPhone modeline sahip ve avuç içerisine sığabilir bir iPhone modeliydi. Görünen o ki Mini serisinde istediği başarıyı yakalayamayan Apple, iPhone 14 serisinde Mini model üretmeyecek. Peki, yeni iPhone’un yani iPhone 14’ün özellikleri içinde neler öne çıkıyor ya da bizi neler bekliyor?

 

iPhone 14 Özellikleri

 

iPhone 14 özellikleri konusunda markanın paylaştığı detaylar önemli. Bunları aşağıda tek tek açıkladık ama özetlemek gerekirse daha iyi bir iPhone ile karşı karşıya kalacağız. Yeni iPhone modeli; daha fazla renk seçeneği, daha güçlü bir hafıza, daha fazla dayanıklılık ve daha etkileyici bir tasarım sunacak. Kullanıcı beklentisini karşılamanın ötesine geçeceği düşünülen cihaz, markanın özenle yürüttüğü bir çalışmanın ürünü. Şimdi, detaylara bakalım.

 

Yeni iPhone 14: Daha Farklı Bir Tasarım

 

Kullanıcıların en çok sorduğu sorulardan biri de; “iPhone 14 tasarımı nasıl olacak?” Bu konuda Apple’ın iPhone 14 ailesi ile tıpkı iPhone X gibi yeni bir dönem başlatmayı planladığını söylemek mümkün. iPhone 14 ve iPhone 14 Max modelleri, iPhone 13’lerde görmeye alışık olduğumuz ekrandaki çentiği barındırmaya devam edecek. Ancak iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde bu çentik yer almayacak. Bunun yerine ekran üzerinde bir ekran deliği yer alacak ve Selfie kamerası bu deliğin içerisinde yer alacak. Aynı zamanda Face ID’nin temelinde yer alan TrueDepth’in diğer donanımları ise ekran altında yer alacak. Ayrıca Pro modellerdeki kameralar daha büyük lenslere sahip olacak.

 

Yeni iPhone 14 ailesinin ekran boyutları ise merak edilen bir diğer konu.  iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için 6.1 inç; iPhone 14 Max ve iPhone 14 Pro Mac için ise 6.7 inç ekran boyutlarına sahip olacak.

 

Şimdiye Kadarki En Güçlü iPhone

 

iPhone 14 ailesinin şimdiye kadarki en güçlü ve en hızlı iPhone modelleri olması bekleniyor. Buna göre iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri önceki serilerin aksine daha hızlı ve daha etkin bir bellek türü olan LPDDR5 RAM içerecek. Bu sayede iPhone 14 Pro modelleri daha yüksek bir performans sergileyecek ve aynı zamanda enerji verimliliğiyle daha uzun pil ömrüne sahip olacak. Bu özelliği “diğer serilere göre iPhone 14 ne farkı var?” sorusuna verebileceğimiz cevaplardan biri olarak verebiliriz.

 

iPhone 14 ve 14 Max modellerinde ise bir önceki seride olduğu gibi LPDDRX4X bellek kullanılmaya devam edilecek. Böylece iPhone 14’ün temel modelleri daha uygun fiyatlı olarak kullanıcılara sunulmuş olacak.

 

Mükemmel Fotoğraflar Kusursuz Videolar

 

Biliyorsunuz ki iPhone kamerası ile çekilmiş birçok film var. Öyle ki bunların içerisinde Oscar Ödülü kazanan bile var. durum bu kadar iddialı olunca iPhone 14 ailesinin kamerası için de beklenti oldukça yüksek. Apple iPhone 14 ailesi ile bu beklentileri fazlasıyla karşılayacak. Peki iPhone 14 kamera özellikleri nelerdir? iPhone 14’ün ana kamera sensörü 12 yerine 48 megapiksel olarak kullanılacak. Bu durum kamera çıkıntısının daha geniş bir alanda kullanılması demek. Tahminlere göre iPhone 14 Pro ailesinde kamera çıkıntısı 4,17 mm olacak bu da kameranın bir önceki seriden 0,57mm daha fazla yer kaplayacağını gösteriyor. Daha önceki modellerde olduğu gibi geniş açılı kamera kullanılmaya devam edilecek. Burada önemli olan kameranın kaplayacağı yerden ziyada Apple’ın iPhone 6S’ten beri kullandığı 12 megapiksellik kamera sensörünün 48 megapiksele yükseltilecek olması. Bu haberler doğrultusunda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’ler 48 MP + 12 MP + 12 MP olmak üzere üç kamera ile kutudan çıkacak. iPhone 14 ve iPhone 14 max modellerinde ise yine 12 megapiksellik geniş açılı kameralar kullanılmaya devam edilecek.

 

Pro modellerde yükselen megapiksel ile birlikte fotoğraf kalitelerinin artması bekleniyor. Aynı zamanda 48 MP kamera ile daha önceki modellerde 4K olan video kalitesi de 8K’ya yükselmiş olacak.

 

Aynı zamanda dört iPhone 14 modelinin ön kamerası da otomatik odaklamaya sahip olacak şekilde geliştirildi. Apple yeni ön kamerasındaki ƒ/1.9 diyafram açıklığı ile önemli bir atılım yapmış oluyor. Geniş diyafram açıklığı sayesinde lensten daha fazla ışık geçirerek karanlık ortamlarda hem daha aydınlık hem de yüksek kaliteli fotoğraflar elde edilebilecek. 

 

Yeni iPhone 14 Renklerine Yer Açın

 

iPhone’ların belki de son dönemde en çok sevilen özelliklerinden biri de farklı renk seçeneklerine sahip olması. Bir ürünü kişiselleştirmenin anahtarı da aslında bu seçeneklilik. Her seride yeni bir rengi piyasaya çıkaran Apple’ın en son serisi iPhone 13’te yeşil, pembe, mavi, gece yarısı, yıldız ışığı ve red seçenekleri bulunuyordu. Ayıca Red (Product) yani kırmızı seri telefonların geliri COVID-19 ile mücadele için Global Fund’a katkı sağlıyor. Pandemiden önce ise aynı seri telefonlar AIDS ile mücadele için aynı kuruluşa katkıda bulunuyordu. Özetle iPhone’un Red (Product) serisi telefonların bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyebiliriz. Renkleri hayatının her alanına katmayı sevenlerin daha çok merak ettiği “iPhone 14 renkleri nelerdir?” sorusuna verebileceğimiz yanıtlarımızı da hemen verelim. iPhone 14’lerde klasik olarak siyah, beyaz ve kırmızı (Red Product) seçenekleri var olacak. Alternatif renkler için de yine yeşil ve maviyi de kullanacak. Bu yılın sürpriz renginin ise aydınlatmaya bağlı renk değiştiren koyu mor olması bekleniyor.  Ek olarak Pro modeller için altın, gümüş ve grafit renk seçenekleri de sunulacak.

 

Şarj Aleti ile Aranıza Mesafe Koyun

 

iPhone 13 Pro Max’in batarya konusunda rakipsiz olduğunu biliyoruz. Android telefonlar ile kıyasladığımızda iPhone 13 Pro Max, 4352 mAh batarya değeri ile her ne kadar geride kalmış gibi gözükse de Apple’ın sağladığı daha iyi optimizasyon ile çok daha uzun bir batarya ömrüne sahip. Apple’ın her yeni ürününde kendi çıtasını aştığını biliyoruz. Bu durumda “iPhone 14 bataryası kaç mAh olacak?” sorusu da doğal olarak akıllara gelen ilk sorulardan biri oluyor.

 

iPhone’ların süreç içerisindeki gelişiminin izlenmesi ve sızan bilgilerin bir araya getirilmesi ile ortaya çıkan sonuç iPhone 14 Pro Max’in 5000 mAh bataryaya sahip olacağı. Aynı zamanda daha verimli A16 Bionic işletim sistemine de sahip olması ile iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri çok daha verimli ve uzun pil ömrüne sahip olacak. Kısacası iPhone 14 Pro ve Pro Max,  iPhone 13 ailesinden %43 daha iyi bir CPU ve %35 daha iyi bir GPU performansı sunacak ve böylece batarya ömrü konusunda rakipleri ile farkı daha da açmış olacak.

 

Elbette bu gelişmeler iPhone 14 ne zaman çıkacak? sorusunu sürekli soran kullanıcılar için heyecanın daha da artmasına neden oluyor. Bütün bu geliştirmeler iPhone 14’lerin bataryalarının da diğer modellere göre daha büyük olacağı anlamına geliyor. Bu durum da boyut ve ağırlık olarak telefonların yapısını mutlaka etkileyecektir ama tabi ki bu farklar inanılmaz derecede büyük farklar olmayacaktır.

 

iPhone 14 şarjı ne kadar gidiyor diyenlere tüm bu bilgileri özetleyerek bir cevap verecek olursak 2,5 gün ile kullanım şekline bağlı olarak 3 güne kadar gidebileceğini söyleyebiliriz.

 

Islanmaktan Korkmayan Bir iPhone Modeli Daha

 

iPhone 7 ve sonrasındaki modellerin sıvı sıçramasına, toza ve suya dayanıklı olduğunu biliyoruz. Elbette Apple bu dayanıklılığın kullanım şekline ve zamanına bağlı olarak azalabileceği konusunda kullanıcıları bilgilendiriyor. Ne ölçüde azalacağı da ürün kullanım kitapçıklarında açıklanıyor. Hatırlamak gerekirse; iPhone XS Max ve 11 modelleri 2 metre derinlikte 30 dakikaya kadar; iPhone 11 Pro ve Pro Max 4 metre derinlikte 30 dakikaya kadar ve iPhone 12 ailesinin tamamı ile iPhone 13 ailesinin tamamı 6 metre derinlikte 30 dakikaya kadar su geçirmiyor.

Özellikle su altı fotoğraflar ve videolar çekme konusunda meraklı olan kullanıcılar da haliyle “iPhone 14 su geçirir mi?diye sormakta çok haklılar. Zira, böyle cihazla su altı kamerası almaya gerek kalmadan çekim yapabilmek harika olur.

 

Gelişim sıralamasını izlediğimizde iPhone 14 ailesinin 8 metre derinlikte 30 dakikaya kadar su geçirmeyeceğini söylememiz mümkün görünüyor. Ancak bazı sızıntıları da değerlendirdiğimizde iPhone 14 Pro ve Pro Max’in 10 metre derinlikte 30 dakikaya kadar su geçirmez özelliğe sahip olması da mümkün görünüyor. Yani iPhone 14 havuza girer mi diye merak edenlerdenseniz, tercihi size bırakıyoruz ama, teknik olarak iPhone 14’ünüz ile havuza girebilirsiniz.

 

Ekranınız Her Zaman Açık

 

Tüm iPhone kullanıcılarının ve teknoloji meraklılarının cevap aradığı bir diğer soru da “iPhone 14 kaç Hz olacak?” Bu soruya cevap vermeden önce Hz’nin kısaca ekran tazeleme hızı olduğunu söyleyebiliriz. Yani 60 Hz yenileme hızına sahip bir telefonun ekranının saniyede 60 kez yenilenmektedir. Bu hızın yüksekliği ekranda görüntülediğiniz içeriğin daha pürüzsüz şekilde görüntülemenize yardımcı olur.

 

iPhone 14 ve 14 Max yine bir önceki seride kullanılan A15 Bionic çipe sahip olacak ve 60 HZ yenileme hızı sunan Amoled panellerle donatılmış ekran ile piyasaya çıkacak.

 

Ailenin üst düzey özelliklerle donatılmış modelleri olan iPhone 14 Pro ve Pro Max ise A16 Bionic çipe sahip olacak. Ayrıca 120 HZ yenileme hızına sahip Amoled ekran ile gelecek. iPhone 14 Pro ve Pro Max için bir önemli detay da iki cihazın da “Always On Display” özelliğine sahip olacak olması. Bu özellik ile iPhone’unuz uyku modunda iken bile seçtiğiniz sınırlı bilgileri sürekli olarak ekranda göstermeye devam edecek.

 

Bütün Anılarınıza Yetecek Kadar Yer Var

 

Her iPhone kullanıcısının karar vermekte en çok zorlandığı konulardan biri de depolama seçenekleri. Bu durumda da yeni iPhone ailesi için kullanıcıların birbirine en çok soracağı sorulardan birisinin de “iPhone 14 kaç GBalınmalı?” olacağını tahmin etmek çok zor olmayacaktır.

 

Depolama alanı seçerken elbette ki ilk kriteriniz kullanım şekliniz belirlemeli. Eğer ilk telefonunuz olmayacaksa daha önceki kullanım alışkanlıklarınıza göre size en uygun depolama alanını seçebilirsiniz. Ancak şunu da belirtmek isteriz ki ne kadar yüksek depolama alanına sahip olursanız o kadar rahat bir kullanım elde etmiş olacaksınız. Özellikle iPhone 14’ün kamera özellikleri de göz önüne alınırsa yüksek kaliteli fotoğraf ve videoların depolanması için yüksek GB’lar her zaman daha avantajlı olacaktır.

 

 

Peki iPhone 14 ailesinin depolama seçenekleri neler olacak? iPhone 14 ve 14 Max 6GB RAM ile gelecek ve 128 / 256 / 512 GB depolama alanına sahip olacak. iPhone 14 ve Pro ve Pro Max ise 8GB RAM’e sahip olacak ve 128 / 256 / 512 GB / 1 TB olmak üzere dört farklı depolama seçeneği sunacak. 1 TB depolama seçeneği Apple’a iPhone 14 Pro ve Pro Max ile birlikte yeni gelen bir özellik. Bu özellik ile birlikte iPhone’larda daha sonradan yükseltilemeyen hafıza sorunu da tamamen çözüme kavuşmuş oluyor.

 

iPhone 14 Fiyatı Belli mi?

 

Her yeni iPhone ile en çok tartışılan konulardan birisi de özellikleri ile birlikte fiyatları oluyor. iPhone 14’ün piyasaya çıkmasına sayılı günler kala arama motoru üzerinde yapılan aramalarda en çok sorulan sorulardan biri de “iPhone 14 fiyatı ne kadar” şeklinde. iPhone fiyatları genel olarak her zaman çok merak ediliyor. Elbette konu böyle yeni çıkan bir model olunca yeni iPhone fiyatı, çok daha fazla merak uyandırıyor.

 

Henüz piyasaya çıkmamış ve resmi bir açıklama yapılmamış olsa da sızan bilgilere göre iPhone 14 ve iPhone 14 Pro Max için başlangıç fiyatlarının 799 ve 899 dolar olması bekleniyor. Serinin üst segment cihazları olan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için başlangıç fiyat etiketleri ise 1.099 ve 1.199 dolar şeklinde olabilir. Bu bilgilerin kesin olmadığının altını çizmek gerek. Kesin olmamakla birlikte yapılan bu tahminler ile “iPhone 14 kaç TL olur” sorusunu soranlar için bir fiyat skalası vermek mümkün. Elbette iPhone 14 Türkiye fiyatı için de bu veriler fikir veriyor. Ancak eklemek gerekir ki hem bilgiler kesin değil hem de vergiler ve diğer detaylar ile birlikte kesin fiyat şekillenecektir.

 

iPhone 14 indirim ve kampanya arayışı da fiyat ilan edildikten sonra başlayacak olan konulardan biri. Yıl içinde farklı teknoloji marketlerinin sunacağı ödeme avantajları ile farklı fiyat seçenekleri gözlenebilir.Kampanyalı iPhone 14 veya indirimdeki iPhone 14 modelleri için mutlaka farklı alternatifler olacaktır. Bunları takip etmek de yeni iPhone modeline sahip olmayı kolaylaştırabilir. Benzer şekilde faturaya ek iPhone 14 almak gibi seçenekler de avantajlı olabilir. Apple iPhone 14 fiyatları ve özellikleri için değerlendirme yaparken bu seçenekleri de göz önüne alabilirsiniz.

 

Yeni iPhone İçin Geri Sayım Başladı!

 

Birinci nesil 3G iPhone ile başlayan serüvende müthiş bir teknoloji yolculuğu var. Aslında iPhone’nun tarihçesi bir nevi yakın teknoloji tarihçesi gibi. iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8, iPhone X, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 ve iPhone SE ile süren bu yolculuk, iPhone 14 ile devam ediyor. İlk kez 29 Haziran 2007 yılında karşılaştığımız Apple logolu ve  iPhone marka akıllı telefonlar, sektörüne öncülük etti ve etmeyi de sürdürecek gibi görünüyor.

 

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 14 ailesi için geri sayım başladı. Ancak tanıtım tarihinin aşağı yukarı tahmin ediliyor olması kullanıcılar için diğer bir soruyu gündem haline getiriyor; “iPhone 14 Türkiye’ye ne zaman gelecek?” Daha önceki iPhone serilerinin Türkiye’ye geliş tarihlerine baktığımızda iPhone 14 ailesinin Aralık 2022 veya Ocak 2023’te geleceğini söyleyebiliriz. Elbette satış için bu kadar beklemenize gerek yok. Her yıl olduğu gibi Apple bu yıl da iPhone 14 ailesinin tanıtılmasının ardından iPhone 14’leri ön satışa sunacak. Ön siparişlerin alınmaya başlamasıyla “iPhone 14 stoklara ne zaman gelecek?” ve “iPhone 14 ne zaman çıkacak?” gibi sorular sorarak iPhone 14 ailesini heyecanla bekleyen kullanıcıların heyecanı bir nebze olsun yatışmış olacak.

 

iPhone 14 modelleri, faturaya ek ödeme avantajıyla Vodafone'da!

iPhone 14 Modellerini İncele!