Yurt Dışında Hat ve İnternet Kullanımı

26 Haziran 2024

Yurt Dışında Hat ve İnternet Kullanımı

Yurtdışı seyahatleri, iş veya eğlence için yapılabiliyor. Yeni bir kültürü deneyimlemek isteyebilir veya şirketinizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarınızı tamamlamış olabilirsiniz. Yurtdışında bulunduğunuz sürede, sevdiklerinizle doya doya iletişim kurmak da hakkınız. Sevdiklerinizle iletişim kurmanın yanında, telefonunuzu kullanarak yapmanız gereken işler de cabası. Peki, tüm bu eylemleri gerçekleştirmek ve yurt dışında telefon kullanmak mümkün mü? Vodafone ile yurtdışında telefonunuzu özgürce kullanmanız tabii ki mümkün. Yurt dışında telefon kullanımı yaygınlaştığı için, sunulan hizmet ve paket seçenekleri de arttı. Yazımızda yurtdışında telefon kullanımı ile ilgili merak edilen pek çok soruyu sizin için cevapladık.

Yurtdışında Hat Kullanımı

Yurtdışına çıkan kişiler, sevdiklerinden ayrı kalabiliyor. Bu durum kalanlar için de geçerli. Siz yurtdışındayken, sizi aramak isteyen ve sizden haber almak isteyen birçok kişi olacaktır. Yurtdışında geçirdiğiniz vakitleri, edindiğiniz tecrübeleri ve gün içerisinde başınızdan geçenleri, sevdiklerinizle paylaşmak, özlemi bir nebze de olsa azaltabiliyor. Diğer yandan işleri takip etmek, iletişim kurmak, interneti kullanmak üzere de yurtdışında telefon kullanımı elzem.

 

Yurtdışında telefon hattı kullanmak için bilinmesi gereken birkaç husus var. Bunların başında da telefon görüşmesi yapmak istediğiniz kişilerin hatlarının yurtdışı aramalarına açık olması zorunluluğu geliyor. Vodafone ile yurtdışında hat kullanımı için iki alternatif mevcut. İlki, hattınızı yurt dışına açtıktan sonra, sunulan tarifeler üzerinden ücretlendirilmek. İkincisi ise, Yurtdışı konuşma paketlerinden birini tercih etmek. Yurtdışında telefon hattı kullanmak için, hattınızı açmak istiyorsanız, yapılacak eylemler aşağıdaki gibidir;

 

- Vodafone Online Self Servis’ten hattınızı yurt dışına açabilirsiniz.

- Hattınızı yurt dışına açmak için *121# yazıp arama tuşuna basabilirsiniz.

- Aynı işlem için profesyonel yardım istiyorsanız Vodafone Müşteri Hizmetleri (542) ve Vodafone Mağazaları'ndan yardım alabilirsiniz.

 

Yurtdışında hat kullanımı ile ilgili merak edilen bir soru daha var. O da ‘’Vodafone hattımı yurtdışında kullanabilir miyim?’’ Vodafone Red’liler mevcut tarifelerini yurtdışında da kullanabiliyor. Yurtdışında hat kullanımı için Vodafone Red'i tercih ederek, farklı paketlerden size uygun olanı keyifle kullanabilirsiniz. Peki, Vodafone Red’lilere özel yurtdışı paketlerineler?

 

Vodafone Red Yurtdışı Paketleri

Vodafone Red’lilere özel yurtdışı tarifeleri ve paketleri ile adeta dünyayı gezerken bile erişilebilir olabilirsiniz. Kesintisiz iletişim için tasarlanmış olan paketler hem bütçenizi korur hem de seyahatinizden daha fazla keyif almanıza yardım eder. Roaming adı verilen hattınızı yurtdışı kullanıma açma işlemine ek olarak Vodafone Red yurtdışı tarife ve paketleri ile sorunsuz iletişim kuracağınız bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte güncel Red yurtdışı paket ve tarifeleri.

 

1.    Her Şey Dahil Pasaport

Tarifenizde zaten bulunan internet, SMS ve dakika haklarınızı yurdışında da kullanabileceğiniz bir tarifedir. Tam 200 farklı ülkede geçerli olan bu tarife ile seyahatleriniz keyifle devam edebilir. Tarifenizdeki haklarınızı günlük olarak (TR saatine göre) kullanırsınız. Ülke değişikliğinde Vodafone tarafından açıklanan 200 ülke içinde iseniz aynı gün içinde ek ücret alınmaz. Tarifenizdeki kullanımlar bulunduğunuz ülke ve Türkiye yönüne geçerlidir. Bulunduğunuz ülke ve Türkiye dışındaki bir ülke yönüne arama yapmanız veya SMS göndermeniz durumunda standart aşımdan ücretlendirilirsiniz.

 

2.    Yurtdışı 1 GB Paketi

Yurtdışı 1 GB paketi ile de keyifli ve yeterli kullanım elde edebilirsiniz. 1 GB + 15 dakika + 10 SMS şeklinde hazırlanan bu paketin aylık ücreti, 169 TL’dir. 200 ülkede 30 gün boyunca geçerlidir.

 

3.    Yurtdışı 3 GB Paketi

Yurtdışı seyahatlerinizde kullanabileceğiniz 3 GB’lık bir pakettir. 3 GB internet + 30 dakika konuşma ve 15 SMS içerir. Bir ay boyunca 200 farklı ülkede geçerli olan paketin güncel fiyatı ise 469 TL’dir.

 

Yurtdışı Koruma Paketi

Yurtdışı koruma paketi ile de ülke dışına çıktığınızda güvenle iletişim kurabilirsiniz. Yurt Dışı Koruma Paketi 200 ülkede geçerlidir ve ücretsizdir. Paket, yurt dışında ilk kullanım yapmaya başladığınız an kullanılmaya başlar. Paket içeriğindeki 250 MB internet, 5 Dakika arama&aranma veya 2 SMS hakkınızdan herhangi biri bittikten sonra, hattınıza tanımlı bir yurt dışı ekpaketi veya varsa Her Şey DahilPasaport servisiniz devreye girer.  Etkin bir kullanım için Her Şey Dahil Pasaport Paketi’nizin tanımlı olduğunu kontrol etmeniz de önemli. Aksi halde standart yurtdışı aşım ücretleri devreye girer. Yurt dışında internet kullanımı ve daha fazlası için bu detaylara dikkat etmeniz önerilir.

 

Yurtdışında İnternet Kullanımı

 

Yurtdışında cep telefonu kullanımı denildiğinde, akla sevdiklerle telefonda konuşma dışında gelen ilk konu internet kullanımı oluyor. İnternet kullanımı ile hem yurt dışında pek çok işlem yapabilir hem de mesaj, arama gibi yöntemlerle, sevdiklerinizle irtibatta kalabilirsiniz. Yurtdışında internet kullanımı aslında büyük bir ihtiyaç. Örneğin, yeni bir ülkeyi keşfedilirken, yol haritasi internet oluyor. Yurt dışı internet kullanımı için Vodafone'un sunduğu imkanlardan yararlanabilirsiniz. Yurtdışında vodafone internet kullanımı ile tüm işlerinizi kolaylıkla yürütebilirsiniz. Vodafone yurtdışı internet kullanımı için farklı alternatifler sunuyor. Yurtdışındaki anlaşmalı operatörler sayesinde, Vodafone’la internet erişiminiz hiç kesilmesin!

 

Yurtdışında hat kullanımı vodafone ile oldukça avantajlı. Vodafone Red’e gelerek, yurt dışında da mevcut tarifenizden yararlanabilirsiniz. Vodafone sayesinde hem sevdiklerinizle dilediğiniz zaman görüşebilir hem de sürekli ağda kalabilirsiniz. Detaylı bilgi için Vodafone Red'in yurt dışı avantajlı aşım paketlerini buradan inceleyebilirsiniz.

 

 

200 ülkede geçerli yurt dışı paketlerinden ihtiyacınız olanı seçin, tatilinizi dolu dolu yaşayın!

Yurt Dışı Paketleri