Valizi Toplayıp Gidebileceğiniz Vizesiz Ülkeler

16 Temmuz 2024

Valizi Toplayıp Gidebileceğiniz Vizesiz Ülkeler

Dünya, keşfedilmeyi bekleyen sonsuz bir hazine. Bu anlamda seyahat özgürlüğünün sınırlarını zorlayarak farklı kültürleri tanımak, nefes kesen manzaraların tadını çıkartmak ve yeni keşifler yapmak büyük bir tutku olabilir. Ancak yurt dışı seyahatlerinde kişilerin karşısına çıkan en büyük engellerden biri çoğu zaman vize oluyor. Uzayan prosedürler, yüksek vize ücretleri ve bazı dönemlerde gelen red cevapları kişilerin seyahat heveslerini kırabiliyor. Son yıllarda Türkiye’den vizesiz şekilde seyahat edilebilecek ülkelerin sayısının artması seyahat tutkunları için harika fırsatların ortaya çıkmasına neden oldu. Eğer siz de seyahat etmeyi seviyorsanız ve Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler hangileri diye merak ediyorsanız tüm detayları içeriğimizde bulabilirsiniz.

Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkeleri

Yurt dışına seyahat etmeyi sevenlerin rotalarında genellikle Avrupa ülkeleri yer alıyor. Ancak Avrupa ülkelerine gerçekleştirilecek seyahatlerde kişileri en çok düşündüren konuların başında vize sorunu geliyor. Ancak bazı Avrupa ülkeleri Türk vatandaşları için vize uygulamasını kaldırdı ve bu durumda birçok Avrupa ülkesine seyahat etmek çok daha kolay bir hale geldi. Şimdi Avrupa’da gidebileceğiniz vizesiz ülkeler hangileri ve neden bu ülkeleri ziyaret etmelisiniz yakından bakalım.

●      Bosna Hersek

Kardeş ülkemiz Bosna vizesiz gidilen ülkeler listemizde ilk sırada. Göz alıcı mimarisi ve eşsiz doğası ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan Bosna Hersek’in içinden nehirler akan Ortaçağ köyleri, sıcak kanlı insanları ve ünlü Mostar Köprüsü sizi kendisine hayran bırakacak. Bosna Hersek’e vizesiz seyahat edebilmenizin yanı sıra, ülkeye girişte pasaporta da ihtiyacınız yok. 2022 yılına yapılan bir anlaşma ile ülkeye çipli kimlik kartınız ile girebiliyorsunuz.

●      Karadağ

Avrupa’da vizesiz gidilecek ülkeler içerisinde en güzel seçeneklerden biri de Bosna’nın komşusu Karadağ. Şatolardan köy evlerine kadar her detayı ile Ortaçağ’ın izlerini iliklerinize kadar hissedeceğiniz Karadağ Adriyatik Kıyıları ile de deniz tatili yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Ancak Karadağ’a seyahat edecekler için kesinlikle Kotor’a özel bir zaman ayırmalarını tavsiye ederiz. Çünkü Kotor Ortaçağ ruhunu doyasıya yaşayabileceğiniz, sadece sokaklarında boş boş gezerek bile harika zaman geçirebileceğiniz bir şehir.

●      Sırbistan

Sırbistan vize istemeyen ülkeler içerisinde genç ve dinamik bir ruha sahip olan ülkelerden. Tıpkı Berlin gibi Avrupa’da gençliğin nabzının attığı bir ülke olan Sırbistan’da Belgrad’ın gece kulüplerinde doyasıya eğlenebilirsiniz. Aynı zamanda yaz aylarında düzenlenen müzik festivallerini de takip edebilir ve seyahatinizi bu dönemlerde planlayabilirsiniz. Hareketli bir gezi planı yapmak istiyorsanız Sırbistan sizin için biçilmiş kaftan olabilir.

●      Makedonya

Makedonya sadece hafta sonu için kısa bir gezi planlayabileceğiniz vizesiz gidilebilecek ülkeler arasında. Kısa süre içerisinde tüm ülkeyi baştan sona gezebilir ve muhteşem bir yurt dışı deneyimi yaşayabilirsiniz. Başkent Üsküp, doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan Matka Kanyonu ve Tetova mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

●      Gürcistan

Gürcistan hem vizesiz hem de kimlikle gidilen ülkeler arasında yer alıyor. Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Batum, son yıllarda Türk vatandaşları için popüler rotalardan biri haline geldi. Doğal güzellikleri ile de kendine hayran bırakan Gürcistan’a gittiğinizde ünlü Ali ve Nino heykeli önünde güzel bir fotoğraf çekmeyi, Botanik Bahçesi’ni keşfetmeyi Makhuntseti Şelalesi’ni görmeyi unutmayın.

Vizesiz Gidilen Afrika Ülkeleri

Afrika kimileri için ürkütücü olsa da kimileri için her adımı deneyimlenmesi gereken büyüleyici bir kıta. Özellikle de dünyayı keşfetmek ve farklı kültürleri deneyimlemek isteyen kişiler için Afrika oldukça iyi bir rota. Bakalım Afrika’da Türk pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler hangileri?

●      Fas

Bir tarafında Atlas Dağları bir tarafında Sahra Çölü ve bir tarafında da Cebelitarık Boğazı bulunan Fas adeta bir masal ülkesi. Akdeniz ve okyanus ile çevrili olan Fas, Afrika’nın kesinlikle görülmeye değer noktalarından biri. Mağribi Mimarisi’nin en özel örneklerini görebileceğiniz ülke aynı zamanda eski bir Fransız sömürgesi. Bu nedenle de Fas’ı gezerken yerel renklerin içerisinde Fransız kültürünün ince esintilerini de deneyimleyebilirsiniz. Eğer rengarenk bir yurt dışı gezisi planlıyorsanız Fas kesinlikle vizesiz gezilecek yerler içerisinde ilk seçeneklerinizden biri olmalı.

●      Kenya

Afrika dendiğinde aklınıza gelen şey göz alabildiğince uzanan savanada gün batımında tek başına bir ağaçsa Kenya tam olarak bu resmi yakalayabileceğiniz bir ülke. Vizesiz gidilebilecek yerler arasında yer alan Kenya’da Afrika’nın olmazsa olmazlarından biri olan safari deneyimini yaşayabilir ve özellikle de Masai Mara bölgesinde büyük kedileri yakından görebilirsiniz. Aynı zamanda Hint Okyanusu kıyılarındaki sahilleri, mercan kayalıkları ve yağmur ormanları ile Kenya yapılabilecek onlarca aktivitenin de bulunduğu bir ülke. Kenya’ya gittiğinizde yerel kabileleri ziyaret ederek onların geleneksel yaşam biçimlerini ve kültürlerini de deneyimleyebilirsiniz.

●      Senegal

Afrika’nın en canlı metropol hayatını deneyimlemek için Senegal’den daha iyi bir destinasyon olmadığını düşünüyoruz. Senegal hareketli metropol yaşamının yanı sıra aynı zamanda Paris’ten başlayan dünyaca ünlü Dakar Rallisi’nin de son durağı. Senegal’de düzenlenen dünyaca ünlü müzik ve dans festivalleri özellikle de müzikseverler için harika deneyimler yaşamak için iyi bir fırsat.

●      Tunus

Tunus hem oldukça hızlı bir şekilde gezebileceğiniz hem de Türkiye pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler arasında. Yalnızca kısa bir hafta sonu tatili için bile Tunus’u tercih edebilirsiniz. Özellikle de deniz tatili için Tunus’un muhteşem sahilleri mükemmel bir alternatif. Bunun yanı sıra ister deve sırtında isterseniz de atv üzerinde gezebileceğiniz çölleri ve kurumuş tuz gölü ile inanılmaz manzaralar yakalayabileceğiniz Tunus Bedevi kültürünü de deneyimleyebileceğiniz bir lokasyon.

Vizesiz Gidilen Güney Amerika ve Asya Ülkeleri

Türkiye’den vize istemeyen ülkeler listesinde Asya ve Güney Amerika kıtasında yer alan ülkeler de bulunuyor. Farklı kültürleri deneyimlemek ve yeni yerler keşfetmek isteyenler için hem Asya hem de Güney Amerika kıtasındaki vizesiz seyahat edebilecekleri ülkeler hangileriymiş yakından bakalım.

●      Arjantin

Güney Amerika'nın en hareketli ülkelerinden biri olan Arjantin de vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri. Avrupa sokaklarını andıran geniş caddeleri ve bu caddelerde yer alan kafeleri, canlı müzik mekanları ve tango kulüpleri ile Arjantin size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Özellikle de mutfağı ile oldukça popüler olan Arjantin’in en popüler lezzetlerini deneyimlemeyi unutmayın.

●      Brezilya

Güney Amerika'nın festival ülkesi olan Brezilya denildiğinde aklınıza yalnızca Rio ve Sao Paulo geliyor olabilir. Ancak Brezilya Amazon yağmur ormanları, vahşi doğası, kırmızı kayalıklı kanyonları, muhteşem şelaleleri ve tropik adaları ile bundan çok daha fazlası. Ünlü plajları ile özellikle de deniz tatili için tercih edebileceğiniz Brezilya’da Kurtarıcı İsa Heykeli’ni, Tijuca ve Copacabana Plajını görmeyi ve Favela turu yapmayı unutmamalısınız.

●      Filipinler

Asya kıtasının en güzel ülkelerinden biri olan Filipinler de vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri. El değmemiş doğası ve tropik sahilleri ile özellikle de Türkiye’deki soğuk kışları atlatmak ve sıcak bir tatil yapmak isteyenler için Filipinler harika bir seçenek.

●      Güney Kore

Asya kıtasının en gelişmiş ülkelerinden biri olan Güney Kore’yi de vizesiz şekilde ziyaret edebilirsiniz. 5 bin yıllık tarihi ile özellikle de kültür turizmi yapmak isteyenler için ideal bir destinasyon olan Güney Kore aynı zamanda gastronomik anlamda da oldukça tatmin edici seçeneklere sahip.

 

Vizesiz gidebileceğiniz en iyi ülkeleri sıraladık. Vize sorunu ortadan kalktı peki ya uçak bileti? Eğer yurt dışı seyahatleriniz için ucuza uçak bileti arıyorsanız bunun için de çözüm Vodafone’da. Vodafone Red müşterileri Seyahat Yanımda ile Yurt Dışı Uçak Biletlerinde İndirim Kampanyası    ile yurtdışı biletlerini 300₺ indirimli alabilyorlar. Kampanya hakkında detaylı bilgi almak için Vodafone online kanallarını ziyaret edebilir ve henüz Red’li olmadıysanız Red’in tüm fırsatlarından yararlanmak için yine Vodafone online kanalları üzerinden ya da mağazalar aracılığı ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Üstelik 200 ülkede geçerli yurt dışı paketlerinden ihtiyacınız olanı seçin, tatilinizi dolu dolu yaşayın! 

Yurt Dışı Paketleri