Uygun Fiyata Uçak Bileti Bulma Rehberi

22 Ekim 2024

Uygun Fiyata Uçak Bileti Bulma Rehberi

Uçak yolculuğu güvenli ve hızlı bir seyahat yöntemi olsa da kimileri için yüksek bilet fiyatları nedeniyle her zaman ilk seçenek olmayabiliyor. Birçok kişi yurt içi rotalarında daha ekonomik olması nedeniyle otobüs, tren ya da özel araç gibi alternatifleri tercih ediyor. Peki ya yurt dışı seyahatleri? Öyle ki seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi sevenler için uçak yolculuğu çoğu zaman tek alternatif olabiliyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatleri için ucuz uçak bileti nasıl alınır sorusunun cevabını araştıranlar için harika püf noktaları içeren bir içerik hazırladık. Eğer siz de seyahat etmeyi seviyorsanız ve uçak yolculuklarınızı çok daha ekonomik şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız işte ucuz uçak bileti alma yolları…

Erken Rezervasyon ve Erken Bilet Alma

En ucuz uçak bileti nasıl alınır sorusuna birçok kişinin vereceği yanıt bileti olabildiğince erken almaktır. Havayolu şirketleri genellikle önce en ucuz koltukların biletini sattıktan sonra kalan koltukları daha yüksek fiyata satar. Özellikle de kampanya dönemlerinde biletlerin daha hızlı tükenmesi nedeniyle sona kalan biletler her zaman daha yüksek fiyatlı olur. Yani bu gibi dönemlerde 300₺ değerindeki bileti 600 -700 ₺ civarında almak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle özellikle de planlı yurt dışı seyahatlerinde biletinizi olabildiğince erken almanız gerekir. Bu süre ortalama 25 - 27 hafta öncesi olarak belirlenebilir. Kısacası uçak biletini ucuza almanın yolları arasındaki en etkili yöntem biletinizi erken almaktır.

 

Uçak biletini erken almak konusunda dikkat etmeniz gereken çok önemli bir nokta daha var. Erken rezervasyon yapan kişiler her zaman rezervasyonlarını satışa dönüştürmezler. Bu da planladığınız uçuştaki bu biletlerin erken alımlardan bile çok daha ucuza satılabilmesine neden olur. Birçok havayolu şirketi satışa dönmemiş rezervasyonları satışa çevirmek, o bilet sınıfının yeniden satışa çıkması için ve uçağı doldurmak için bu biletleri çok daha uygun fiyata satışa çıkarabilir. Elbette bu yöntem her zaman işe yaramayabilir ancak son dakikada ortaya çıkan uçuş planlarınızda değerlendirilebilir.

Uçak Bileti Arama Motorlarını Kullanın

Tek bir arama motoru üzerinden bilet aramak yerine uçak bileti arama motorlarında bilet aratmak da ucuza uçak bileti nasıl alınır konusunda size yardımcı olabilecek taktiklerden biri. Bu arama motorları birçok havayolu şirketinin ve diğer uçak bileti satan firmaların biletlerini sizin için listeler. Bu arama motorları aynı zamanda gideceğiniz lokasyona ait aylık bilet fiyat grafiğini de gösterir ve böylece en ucuz bilet bulabileceğiniz günleri çok daha kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz. Bazı arama motorlarında ise alarm kurarak seçtiğiniz uçak biletinin fiyatı düştüğünde bildirim alabilir ve böylelikle biletinizi çok daha uygun fiyatla alabilirsiniz.

 

Birçok farklı uçak bileti arama motoru mevcut. Bu arama motorları içerisinden seçim yaparken size sunduğu avantajlı özellikleri değerlendirebilirsiniz. Ancak uçak bileti arama motorlarından ucuz uçak bileti ararken dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var ki o da bilet fiyatlarını havayolu şirketinin kendi sitesi üzerinden kontrol etmek. Çünkü nadiren de olsa bu motorlar üzerinde yer alan bilet fiyatları havayolu şirketinin kendi internet sitesi üzerinde yer alan fiyatlardan daha fazla olabiliyor. Bu kontrolü de sağladıktan sonra ucuz uçak biletinizi alabilirsiniz.

Uçuş Günlerine ve Sezonlara Dikkat Edin

Uygun uçak bileti nasıl alınır konusunda size yardımcı olabilecek önemli taktiklerden biri de uçuş günlerine dikkat etmektir. Genellikle Pazartesi, Cuma ve Pazar günleri uçuş için en yoğun tercih edilen günler olduğu için bu günlerde ucuza uçak bileti bulmak çok da mümkün olmayabilir. Bu nedenle eğer mümkünse uçuşlarınızı Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günlerine planlayabilirsiniz. İndirimli uçak bileti nasıl alınır noktasındaki bir detay da uçak bileti alırken bayram ve uzun tatillerde uçak bileti alırken tatil başlangıç ve bitiş günlerine göre tercih yapmak. Örneğin önünüzde Cuma günü başlayan 9 günlük bir tatil var. Bu durumda Cuma günü uçak bileti fiyatlarının en yüksek olduğu zaman olacaktır. Bu nedenle mümkünse uçuşunuzu Çarşamba ya da Perşembe günlerine ayarlamayı ya da sonraki Pazartesi gününe bırakmayı deneyebilirsiniz.

 

Ucuz uçak bileti almanın püf noktalarından biri de tatil sezonları dışında uçmaktır. Eğer yıl içerisindeki çalışma takviminiz daha serbest ise herkesin tatil yaptığı sezonların dışında uçmayı tercih edebilirsiniz. Örneğin yaz tatilleri, bayram tatilleri yurt dışı uçuşlarında Noel ve festival zamanları uçak biletlerinin en pahalı olduğu dönemlerdir. Bu nedenle bu gibi zamanların dışında uçmayı tercih edebilir ya da bu gibi zamanlar için uçak biletlerinizi daha önceden almayı deneyebilirsiniz.

Aramalarınızı Gizli Sekmede Yapın

İlk bakışta kulağa tuhaf gelse de ucuz uçak bileti nasıl bulunur konusunda işinize yarayacak taktiklerden biri de aramalarınızı gizli sekme ile gerçekleştirmek. Bilet araması yaptığınızda çerezler aracılığı ile havayolu şirketleri ve acenteler sizin yaptığınız aramayı görerek hangi uçuş için bilet aradığınızı tespit eder. Bir de aynı uçuş için birkaç kez arama yaptığınızda o uçuş için bilet almaya niyetli olduğunuzu anlar ve bu nedenle de aradığınız bilet için size daha yüksek fiyat verebilir. Bu durumu engellemek için aramalarınızı gizli sekme ile gerçekleştirmek ya da çerezleri temizleyebilirsiniz.

 

Uçak biletini farklı ülkelerden almak da fiyat farklılığına neden olabilir. Elbette bunun için başka bir ülkeye gitmenize gerek yok. VPN kullanarak kendinizi farklı bir ülkede gibi gösterebilirsiniz. bu sayede farklı ülkelerden alınan biletlerin daha uygun olması durumunda biletinizi çok daha uygun fiyatlı şekilde alabilirsiniz.

Uçuş Puanı Kazandıran Kredi Kartı Kullanın

Birçok bankanın Mil denen uçuş puanı biriktiren kredi kartları vardır. Eğer sık sık uçuş gerçekleştiriyorsanız bu kartlar ucuz uçak bileti almak için çok işinize yarayabilir. Yaptığınız tüm alışverişlerde bu kartı kullanarak mil puan biriktirebilir ve bu puanları uçak bileti alırken kullanabilirsiniz. Her bankanın mil puan sistemi farklı olduğu için böyle bir kart edinmeden önce banka ile görüşerek şartları öğrenebilir ve en avantajlı olanı tercih edebilirsiniz. Kartı aldıktan sonra geriye tüm harcamalarınızı bu kart ile gerçekleştirmek ve puanları biriktirmek kalıyor.

Vodafone Red Müşterisi Olun

Kampanyalı uçak bileti nasıl alınır sorusunun en basit ve etkili cevaplarından biri de Vodafone Red’li olmak. Ucuz uçak bileti bulmak için tüm bu taktikleri uygulamak sizin için zorsa ya da acilen uçak bileti almanız gerekiyorsa Vodafone Red’in avantajlarından faydalanarak uçak biletinizi çok daha ucuza alabilirsiniz. Seyahat Yanımda ile Yurt Dışı Uçak Biletlerinde İndirim Kampanyası ile Vodafone Red müşterileri uçak biletlerini indirimli alabiliyor. Kampanya süresi boyunca Vodafone Red müşterileri Seyahat Yanımda uygulaması ve web sitesi üzerinden yapacakları yurt dışı uçak bileti satın alımlarında 500₺ indirim kazanıyor. Siz de yurt dışı uçuşlarınızı avantajlı şekilde gerçekleştirmek için kampanyaya katılabilir ve kampanya hakkındaki tüm detayları Vodafone online kanalları üzerinden öğrenebilirsiniz. Henüz Vodafone Red’li değilseniz, Red’in avantajlı dünyasına hızlı bir giriş yapmak için Vodafone online kanalları üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.