Netflix Party (Teleparty) Nasıl Yapılır?

02 Şubat 2024

Netflix Party (Teleparty) Nasıl Yapılır?

Dijitalleşmenin hızla yaygınlaştığı günümüz dünyasında, hem dijital içeriklere hem de trend olan dijital uygulamalara ilgi büyük! Son dönemin en popüler dijital platformlarından olan Netflix de insanlara hem içerik hem de eğlence anlamında pek çok farklı alternatif sunuyor. Netflix’in, Google Chrome ile birlikte çalıştığı Teleparty;uzakta olan sevdiklerinizle aynı içerikte buluşmayı mümkün kılıyor. Netflix Party, Netflix abonelerinin hem aynı anda film izlemesine hem de bu esnada kritik yapmasına imkan veriyor. Bu yazımızda Teleparty nedir ve Netflix Party nasıl yapılır sorusunun yanıtını veriyoruz.

 

Netflix Teleparty Nedir?

 

Netflix Teleparty; Google Chrome tarafından Netflix için geliştirilen bir eklenti. Chrome’un bir uzantısı olan Teleparty, pratik şekilde çalışıyor. Netflix Party özellikleri sayesinde farklı ortamlardaki kişiler aynı anda ortak bir dizi ya da film izleyebiliyor. Teleparty; farklı Netflix hesaplarına sahip olan aboneleri tek bir havuzda topluyor. Böylece eş zamanlı film izlemek, içeriği durdurmak ya da hızlı sarmak mümkün oluyor. Netflix Teleparty, içeriği izleyen kişilerin kendi arasında yazılı sohbet etmelerine de imkan veriyor. Yazılı sohbet özelliği sayesinde film ile ilgili konuşabilir, arkadaşınızla yan yanaymışsınız gibi sohbet edebilirsiniz.

 

Netflix Teleparty’yi, yenilenen sürümü ile 17 Mayıs 2022 itibariyle daha çok Teleparty ismi ile duyacaksınız. Teleparty ile en sevdiğiniz filmlerin giflerini sevdiklerinizle paylaşabilir, etkileşimli sohbet mesajları ile uzaktaki arkadaşlarınızla iletişim kurabilirsiniz.

 

Netflix Party Nasıl Yapılır?  

 

Tarayıcı uzantısı olan Netflix Party, uzaktaki kişilerle aynı ortamdaymış gibi TV izlemeyi mümkün hale getiriyor. Teleparty’den yararlanmak için Netflix üyeliğinin bulunması gerekli. Teleparty yapmak için ortak bir içerik belirleniyor. Teleparty bu seçimi aktif olan hesaplarda eş zamanlı yayınlamaya başlıyor. Grup davetini oluşturan kişi içeriği tamamen kendi de kontrol edebiliyor, kontrol görevini izleyen arkadaşları ile de paylaşabiliyor.

 

Ekranda bulunan sohbet kanalı üzerinden, yazı ile online sohbet etmek de film izlemeyi olduğundan keyifli hale getiriyor. Böylece birbirinden farklı şehirlerde dahi olsanız, sevdiklerinizle birlikteymiş gibi vakit geçirebilirsiniz.

 

Netflix Party Nasıl Kullanılır?

 

Arkadaşlarınız ile Teleparty kullanmak için gereken ilk şart, herkesin ayrı bir Netflix aboneliğinin bulunması. Netflix üyeliğiniz bulunuyorsa Netflix Party nasıl kullanılır? adım adım listeleyelim!

 

1. Öncelikli adım Google Chrome üzerinden www.netflixparty.com adresine ulaşmalısınız.

2. Chrome eklentisini indirmek için Google web mağazasından Chrome’a uzantı eklemelisiniz.

3. Araç çubuğu kısmında Netflix Party simgesini gördüğünüzde, bu kısma kadar başarıyla gelmişsiniz demek oluyor.

4. Dördüncü adımda Netflix içeriklerinden istediğinizi seçebilirsiniz.

5. Kırmızı renk olan Teleparty simgesine tıklayın ve “Partiyi Başlat” butonuna basın.

6. Bu noktada açılan kutuda bulunan URL’yi kopyalayarak, içeriği birlikte izlemek istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz.

7. Kişilerin gelmesi ile ekranın sağ tarafında sohbet kutucuğunu görebilirsiniz.

 

 

online numara taşıma

 

Ayrıcalıklarla Dolu Red Dünyası'na katılın!

Redli Ol!