Ramazan Alışverişi ve Ramazan'a Hazırlıkta En Çok İhtiyaç Duyulan Ürünler

13 Mart 2024

Ramazan Alışverişi ve Ramazan'a Hazırlıkta En Çok İhtiyaç Duyulan Ürünler

Ramazan Alışverişi İhtiyaçları Her Şey Yanımda'da!

Ürünleri Keşfet

 

Ramazan Bayramı her sene heyecanla beklenen bir dini bayram. Ramazan Bayramı gelmeden önce de evlerdeki huzurun, bolluk ve bereketin simgesi Ramazan yaşanıyor. Ramazan'ın bereketi için Ramazan alışverişi yapmak da geleneklerin bir parçası. Hem kendi eviniz hem de ramazan bereketini dağıtmak üzere diğer ailelerin mutfakları için keyifle alışveriş yapabilirsiniz. Ramazan alışverişinde nelere dikkat etmeli ve hesaplı Ramazan alışverişi için ipuçları almak üzere okumaya devam edin :)

 

Ramazan Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Büyük heyecanla beklenen Ramazan ayı geldiğinde Ramazan’a hazırlık heyecanı da başlar. Bu süreçte mutfak ihtiyaçları için hazırlıklar yapılıyor. Ramazan alışverişi öncesinde liste yapmak, işinizi epeyce kolaylaştırabilir. Mutfaktaki eksikleri belirleyerek hızlıca bir Ramazan alışveriş listesi oluşturabilirsiniz. Listeniz hazır olduktan sonra da fiyat araştırmasına başlayabilirsiniz. Uygun fiyatı bulmak üzere Ramazan paketlerini de inceleyebilirsiniz. Ayrıca Ramazan indirimleri ve özel kampanyalar da fiyat avantajlarını yakalamakta etki olabilir. Vodafone Her Şey Yanımda rehberliğinde de Ramazan alışverişinizi güvenle tamamlayabilirsiniz.

 

Vodafone Her Şey Yanımda, bir online alışveriş platformudur. Platforma üye olarak ürünleri inceleyebilir, favori ürünler belirleyebilir ve sepetinizi tamamlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan ürünleri kategorilere ayrılmış alanları filtreleyerek kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca arama çubuğuna ihtiyacınız olan spesifik ürünlerin adlarını, marka isimlerini de yazarak sonuç alabilirsiniz. Vodafone Her Şey Yanımda; elektronikten dijital platformlara, Kozmetik ve modadan anne bebek ürünlerine, ev tekstilinden süpermarkete uzanan geniş bir ürün yelpazesi sunar. Özellikle Süpermarket kategorisi, Ramazan alışverişinizi kolayca ve güvenle yapabileceğiniz bir alandır. Gıda ürünleri siparişi verebilir, bereketi paylaşmak için Ramazan kolisi alabilir ya da Ramazana özel dekoratif ürünler, züccaciye ürünleri de tercih edebilirsiniz.

 

Ramazan Alışverişinde En Çok Tercih Edilen Ürünler

 

Ramazan'da kurulacak zengin sofralar için birçok ürün bulunmaktadır. Bu yüzden Ramazan sofralarının vazgeçilmez ürünleri listesi epey uzun. Ayrıca Ramazan alışveriş listesi ürünleri, her mutfağın da olmazsa olmaz malzemeleri arasındadır. Önce; temel Ramazan alışveriş listesine bakalım, sonra da bu Ramazan’da size ilham verecek bazı ürünlerden ve fikirlerden bahsedelim.

 

- Kuru Baklagiller

 

Mutfakta önemli yere sahip olan baklagiller içerisinde bulundurdukları mineraller bakımından zengin olmasından dolayı Ramazan alışverişi listelerinin başında yer almaktadır. Ürün çeşitliliği bakımından birçok kuru baklagil bulunmaktadır. Bu baklagillerin bazıları kuru fasulye, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, buğday, kuru barbunya, kurutulmuş börülce gibi. Bunların hepsini almak yerine listenizde yazan ürünü almanız sizin için alışverişi kolaylaştırabilir. Ama bunların evde bulunması da yemek yapmak istediğinizde size seçenek sunar. Kuru baklagiller kolay bozulmaz ve doğru koşullarda saklanırlarsa son kullanma tarihleri ile üretim tarihleri arasındaki süre oldukça uzundur. Bu nedenle en iyisi farklı çeşitlerden sipariş edin ve elinizin altında bulunsunlar. Çünkü onlarla sadece yemek ya da çorba yapmayacaksınız, harika salatalar için de doyucu bir dokunuş sunacaklar. Özellikle haşlanmış baklagilleri buzlukta saklayarak salatalar için pratik ve doyurucu bir lezzet elde edebilirsiniz.

 

- Kuru Meyveler ve Kuruyemiş

 

İçerisinde bulundurdukları mineraller bakımından zengin olan bu besinlerin tüketimi Ramazan ayında oruç tutanlara tavsiye edilir. Kuru meyveler ve kuruyemişlerin tüketimi gün içinde kaybettiğiniz enerjinizi toplamada size yardımcı olacaktır. Kuruyemiş ve kuru meyvelerin birçok faydası vardır özellikle kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, kuru üzüm sindirim sistemini destekleyici özellikleri vardır. Bu ürünlerin geneli Ramazan alışveriş listesinde en çok tercih edilen ürünler listesinde yer almaktadır.

 

Kuru meyvelerden güzel bir atıştırmalık tabağı hazırlayabilirsiniz. Ramazan!da çok kilo almak istemiyorsanız şerbetli, ağdalı tatlılar yerine kuruyemişlerle sağlıklı tatlılar hazırlayabilirsiniz. Örneğin haşlanmış kuru incirleri rondodan geçirip top halinde yuvarlayabilir ve bu lezzetli topları ince kıyılmış fındık karışımına bulayarak enfes bir tatlı sunumu yapabilirsiniz. İçinde sadece kuru incir ve fındık var ;) Kuru meyveleri, salatalara da ekleyebilirsiniz. Örneğin güzel bir yeşil salatanın içine ince doğranmış kuru incir yaprakları ekleyebilirsiniz. Biraz da peynir serpiştirdiğinizde çok güzel bir lezzet zıtlığı oluşacaktır. Peynirin tuzlu tadı, incirin tatlılığı ve yeşilliklerin ekşiliği…

 

- Güllaç

 

Ramazan'da geleneksel tatlısı Güllaç da alışveriş listenizde olmalı. Hem yapımı kolay olmasından hem de hafif bir tatlı olmasından dolayı güllacı tercih edebilirsiniz. Bu nedenle Güllaç Ramazan’la özdeşleşmiş bir lezzet olarak listelerin vazgeçilmezidir. Büyük boy ya da küçük boy hazır güllaç yufkasından tatlı yapmak son derece kolay. Buzluğunuzda hazır nar varsa çok şanslısınız ama yoksa da üzülmeyin. Donuk nar sipariş ederek güllacı süsleyebilirsiniz.

 

- Hurma

 

Güllaç gibi Ramazan’la ve oruçla özdeşleşen bir ürün de hurmadır. Geleneksel olmasının yanında yüksek lif içeriği ile hurma, güçlü bir besindir. Hurma ile atıştırma tabağı hazırlayabilirsiniz. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içine ceviz koyarsanız çok lezzetli olur. Hurmaları sıcak suda bekletip rondodan geçirip rulo haline getirebilirsiniz. Sonra düz bir tabağa yaydığınız fıstık içi karışımına bulayıp ince ince dilimleyebilirsiniz. Bu da lezzetli, sağlıklı bir çay yanı tatlısı olabilir.

 

- Sebzeler ve Meyveler

 

İftar ve sahur saatinde en çok tercih edilen meyveler ve sebzelerdir. Gün içinde kaybedilen enerji, sıvı kaybını önlemek amacıyla A ve C vitamini destekleyen sebzeler ve meyveler tüketilmelidir. Gün içinde tüketilmeyen meyveler ve sebzeler iftar ve sahur saatinde tüketilmeye özen gösterilmelidir. Ramazan alışverişinde en ön sırada görebileceğiniz ihtiyaç listesinde yer almaktadır.

 

- Şarküteri

 

Ramazan sofralarında iftar ve sahurda besleyici kahvaltılık ürünler bulunmalıdır. Kendinizin severek tükettiği şarküteri ürünlerin tercihini kendi zevkinize göre yapabilirsiniz. Özellikle sahurda bu ürünler ile pratik ama doyurucu sofralar kurabilirsiniz. Burada ürünleri önceden doğrayıp saklama kaplarına koymak size zaman kazandırabilir. Vakumlu kapaklı cam saklama kapları alarak peynir çeşitlerini, reçelleri, salam dilimlerini hatta salatalık ve domatesi hazır edebilirsiniz. En güzel sahur atıştırmalıklarından biri de lor peyniridir. Lor peynirini ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile biraz da pul biber veya karabiberle karıştırıp harika bir sahur lezzeti hazırlayabilirsiniz. Şimdi ihtiyacınız olan tek şey taze ekmek ve biraz domates. 

- Dondurulmuş Gıdalar

 

Mutfakta işleri kolaylaştıracak ürünlerden bir diğeri ise dondurulmuş gıdalardır. Dondurulmuş et, köfte, tavuk, börek, pide, pizza gibi ürünler de gerçekten çok pratik bir hazırlık süreci sunar. Üstelik donuk lahmacundan pideye, börekten, poğaçaya hemen her ürün var. Donuk simit, boyoz gibi ürünleri de fırına atıp birkaç dakikada hazır hale getirebilirsiniz.

- Hazır Çorbalar

Kremalı mantar çorbası, domates çorbası, mercimek çorbası, tarhana çorbası, şehriye çorbası, işkembe çorbası, analı kızlı çorbası, yayla çorbası gibi geleneksel çorba lezzetlerini pratik bir biçimde deneyimleyebilirsiniz. Hazır çorbalar, besinlerin doğru koşullar altında kurutulması ve hava almayacak şekilde paketlenmesi ile elde edilir. Soğuk su ile karıştırıla karıştırıla pişirilmeleri ile de çorba hazır hale gelir. Böylece malzeme doğramak gibi işlemlerle zaman kaybetmeye gerek kalmaz. Bu ürünleri de erzak dolabında ya da kiler hazır tutmak size zaman kazandırabilir.

 

- Hamur ve Pasta Malzemeleri

 

Ramazan ayında iftardan sonra afiyetle yiyeceğiniz şerbetli ve sütlü tatlılar, hamur işleri tatmak harikadır. Kabartma tozu, vanilya, maya, şeker, un gibi ihtiyaçları da tamamlayarak keyifli lezzetler hazırlayabilirsiniz. Bir airfrierınız varsa sadece 15 dakikada kek pişirebilirsiniz. 1 yumurtayı 3 çorba kaşığı şekerle çırpıp içine yarısı ayçiçek yağı yarısı sütle dolu çay bardağı sıvıyı döküp çırmaya devam edin. Üzerine 4 çorba kaşığı un ve yarım paketten az kabartma tozu ekleyin. Bolca kakao ve çikolata da eklediğiniz karışımı karton bardaklara doldurarak airfrierda 15 dakika pişirin.  

 

- Çay Kahve ve Bitki Çayları

 

Geleneksel Rize çayı, Türk ailelerin akşam yemeği sonrası damak tadı keyfidir. Ramazan’da da yemekten sonra demli bir çay iyi gider. Elbette bazıları Türk kahvesini tercih eder. Filtre kahve seçeneği de son yıllarda yaygınlaştı. Diğer yandan sindirimi kolaylaştırmak, sahura uyanabilmek için erken yatmak üzere sakinleşmek ekseninde de bitki çayları tercih edilebilir. Rezene çayı, sindirimi kolaylaştırır. Yeşil çay formunuzu korumanıza yardım eder.

 

- Hazır Kurabiye ve Bisküvi Çeşitleri

 

Hazır kurabiye çeşitleri, bisküvi çeşitleri veya kuru pastalar ile çay saatine yorulmadan hazır olabilirsiniz. Hazır kekler, kuru pastalar, kandil simitleri, un kurabiyesi, kavala kurabiyesi gibi dayanıklı ürünler bu süreçte size büyük konfor sunabilir.

 

Ramazan’ın Bereketini Paylaşarak Çoğaltın!

 

Ramazan’ın topluma verdiği çok önemli değerler var. Bunları, modern şehir yaşamında sürdürmek zor ama imkansız değil. Ramazan’ın evlere, mutfaklara getirdiği bereketi çoğaltmak için yapabilecekleriniz var.

 

- İftara Misafir Çağırın!

 

İftara misafir çağırmak, bir gelenek. Ama bu güzel gelenek aynı zamanda bereketi de çoğaltmak için çok kıymetli. Modern şehir yaşamlarında bu gelenekleri sürdürmek zor olsa da en azından arkadaşlarınızı bir yemeğe çıkarabilir ya da bir iftar sonrasında örneğin kuzeninizi davet edebilirsiniz.

 

- Bereketi Kolu Komşuyla Paylaşın!

 

Geleneksel Ramazan süreçlerinden biri de evde pişeni dağıtmaktır. Yaptığınız börekten bir parça, tatlıdan bir tabak ya da sıcak pideden bir adet komşunuza da sunmak; geleneği yaşatma keyfini hem size hem ona sunabilir. Vaktiniz varsa kurabiye, poğaça yapıp iftar öncesinde sıcak sıcak yan komşuya sunabilirsiniz.

 

- Ramazan Kolileriyle Her Evde Bereket Yaşansın!

 

Ramazan kolileri, bereketi başka yuvalar taşımak için çok işlevsel. Ramazan kolileri ile her evde bereket olmasını sağlayabilirsiniz. Bu amaçla varsa çalışanlarınız için ya da tanıdığınız aileler için ramazan paketi siparişi verebilirsiniz.

 

Ramazan alışverişinde Vodafone Her Şey Yanımda ile en çok tüketilen gıda türlerini alışveriş sepetinize ekleyebilirsiniz. Ramazan alışverişi yaparken evde hazırladığınız alışveriş listesini göz önüne alarak alışverişinizi yaparsanız sadece ihtiyacınız olan ürünü almış olursunuz.  Ramazan alışverişine çıkmadan önce yapılan programlar, ihtiyaç listeleri, indirimlerin takibi gereksiz ürün almaktan kurtarmış olur. Ama genel olarak ihtiyaçlarımız dışındaki gıda ürünleri de dikkatinizi çekebilir. Bu durumda alınacak olan ürünün sizin için ne kadar gerekli olup olmadığı düşünerek karar verdikten sonra sepetinize ekleyip ekleyemeyeceğinizin kararını verebilirsiniz.