Zeynep “Zeys” Şihanlı'dan TFT SET 9.5 13.18B En İyi Komplar

16 Ocak 2024

Zeynep “Zeys” Şihanlı'dan TFT SET 9.5 13.18B En İyi Komplar

TFT’nin en güncel yaması olan Set 9.5 13.18B yamasında en çok oynanan ve sizi zafere götürme olasılığı bir hayli yüksek olan kompozisyonlar var. Peki, Set 9.5 13.18 b kompözelinde en etkili seçenekler neler?

 

1.  BÜYÜCÜ (SİLCO CARRY):

TFT Set 9.5 komp denilince ilk akla gelen Silco Carry. B-patch sonrası en çok oynanan karakterlerden biri Silco oldu. Bunda hem tek başına hem de yan taşıyıcı olarak oynanabilmesi büyük önem arz ediyor. Bu kompta Silco’yu ana taşıyıcı olarak kullanıyoruz. Oyunun erken aşamalarında Orianna-Malzahar-Vel’Koz gibi şampiyonalara eşyalarımızı taşıtarak 7-8. seviyelerde Silco'ya geçiş yapıyoruz.

 

TFT Set 9.5 kompozisyonları içinde yer alan büyücülerimizin yanına Shen-Jarvan IV ekliyoruz. Silco’nun üzerinde kullanacağımız en iyi eşyalar ise Mavi Güçlendirme-Morellonomikon-Hextech Silahkılıç. Eğer oynadığımız komp halihazırda yakma etkisine sahipsen Morellonomikon yerine Rabadon’un Şapkası veya Mücevherli Eldiven kullanabiliriz.

 

2.  Cho’Gath-Malzahar Slowroll:

TFT Set 9.5 meta kompları ve Set 9 esnasında Cho’Gath’ten bir taşıyıcı çıkacak deseler belki de inanmazdık ama şu an durumlar oldukça değişti. Erken Cho’Gath bulup 5. seviyede biriktirdiğin parayla arayarak ve Cho’Gath-Malzahar-Renekton üçleyerek, sonrasında ise Dikenli Yelek-Kefaret-İyon Kıvılcımı eşyaları ile Cho’Gath’i bir taşıyıcı haline getirebilirsin. Arka tarafta ise Malzahar veya Kai’Sa oynayarak hasarını tamamlayabilirsin.

 

3.Azir-Silco:

Silco’nun gücünü zaten biliyoruz. Yanına bir de Azir eklendiğinde çok daha güçlü bir hal alıyor. Azir’i zaten Set 9’dan biliyoruz, eşyalarında da pek bir farklılık yok.

Bahsedebileceğimiz tek değişiklik Set 9.5 ile gelen Nashor’un Dişi’nin (Kemer-Yay) Azir’e fazlasıyla yakışan bir eşya oluşu. Ön tarafta dilerseniz 4 Ezergeçer ile tank bir Nasus dilerseniz ise Nasus Jarvan ve Swain ile beraber Stratejist oynayabilirsiniz. Azir'e eşyaları verdikten sonra kalan büyü gücü eşyalarımızı da Silco'ya verip kompozisyonumuzu tamamlıyoruz.

 

4.  Jinx-Jayce Slowroll:

Geçtiğimiz set Jinx'i üçleyen kompozisyonları görmüştük fakat ilk kez Jayce'in de bu kadar güçlü olduğunu görüyoruz. Jinx oynamak istiyorsak önemli bir nokta var ve bu da Zaun'un ilk modifikasyonunun Robotik Kol olması gerektiği. Eğer ilk modifikasyon Robotik Kol ise Jinx üçleyip Runaan'ın Kasırgası-Dev Katili-Hextech Silahkılıç gibi eşyalar verebiliriz. Oyun başı Jinx ve Jayce bulup Robotik Kol’u bulamadığımız senaryoda ise kompozisyona Jayce taşıyıcı ile devam edebiliriz. Son Fısıltı-Ebedi Kılıç-Adaletin Eli benim Jayce'de en beğendiğim eşyalar. Tank olarak Shen-Taric-Nasus ve eğer Jinx’i taşıyıcı olarak oynuyorsanız Warwick eklemeyi unutmayın. Eğer taşıyıcınız Jayce ise Ezergeçer olarak Aatrox tercih etmek doğru bir tercih olacaktır.

 

Freezone güzellikleri ile genç olmak da Freezone’lu olmak da çok güzel. Çünkü 26 yaşının altındaki gençler paketlerinden yemeden doyasıya TFT oynayabiliyor. Oyun ve sosyal medya uygulamalarında geçerli ek GB’lar ve sınırsız WhatsApp da var. Hemen FreeZone’agel ve gamer olmanın keyfini çıkar.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma! 

Hemen İncele