Zeynep “Zeys” Şihanlı'dan TFT En İyi Kompları

23 Ekim 2023

Zeynep “Zeys” Şihanlı'dan TFT En İyi Kompları

League of Legends’ın ikonik karakterlerini ve eşyalarını barındıran Teamflight Tactics veya kısa adıyla TFT dünya genelinde pek çok oyuncunun ilgisini toplamayı başarmış bir strateji oyunudur. Olay strateji olunca da en iyi stratejiyi kurgulamak zafere giden yolda en önemli noktalardan biridir. Sayısız takım kombinasyonu arasından en iyisini seçmek, karakterleri doğru yerleştirmek ve bu kombinasyondaki karakterlere en doğru eşyaları vermek günün sonunda zafer getirecektir. Biz de senin için TFT’de güncel olarak kazanmaya en yakın kombinasyonları ve kullanılması gereken eşyaları derledik.

 

S: Hızlı Tetik - Kasia Taşıyıcı - (Rell - Kaisa - Nilah - Ekko - Garen - Miss - Fortune - Neeko - Syndra)

Oyunun erken aşamalarında “Statik Hançer” ve “Guinsoo’nun Hiddeti” eşyalarını elde edebildiği her oyunda kullanılabilecek bu dizilim şu anki metanın bir numaralı kompozisyonudur. Erken oyunda bulunan eşyaları Lucian, Kayle ve Ashe’e taşıtıp kompozisyonun kilit karakterleri Kai’sa, Rell ve Nilah’ı seviye üç yapmak seni zafere götürecektir. Burada kompozisyonun taşıyıcı karakteri olan Kai’sa’ya verilmesi gereken eşyalar “Statik Hançer”, “Hextech Silahkılıç” ve “Guinsoo’nun Hiddeti”dir. Ayrıca Kai’sa eklentisinin de elde edilmesi durumunda zafere oldukça kısa sürede ulaşabilirsin. Bu açıdan değerlendirildiğinde bu birleşimin TFT en iyi komp olmaya aday olduğunu söyleyebiliriz.

 

S: Devingeçler ve Gnar (Lulu - Poppy - Annie - Gnar - Pyke - Leblanc - Shen ve Nunu)

Bir diğer TFT kompozisyon da Devingeçler ve Gnar. Hackerların en güçlüsü tabi ki Gnar! Erken aşamalarda “Devingeç”ler ile başladığın her oyunda Gnar’a “Son Fısıltı”, “Ebedi Kılıç” ve “Kanasusamış” eşyalarını verip onu 3. seviyeye yükseltebilirsin. Eğer bu eşyaları tamamlamadıysan “Tıtanın Azmi” de kullanılabilecek eşyalar arasındadır. Bu kompozisyonu oynarken yapılacak kilit hamle ise Annie ve Gnar’ı üçleyip Gnar’ı “Hacker” ile düşmanın arkasına atmak ve bu şekilde birinci olmaktır.

 

S: Hızlı Tetik - Lucian Taşıyıcı (Lucian - Blitzcrank - Sylas - Camille - Ezreal - Kaisa - Riven - Miss - Fortune)

Eğer erken oyunda güçlü bir ekonomiye sahip olup tüm karakterleri 3. seviyeye yükseltmek istiyorsan bu kompozisyon tam sana göre. Seviye 4’ün sonunda sahip olduğun altının büyük bir kısmını harcayıp Lucian, Sylas ve Blitzcrank’ı üçleyebilirsin. Lucian üzerinde “Mavi Güçlendirme”, “Mücevherli Eldiven” ve “Hextech Silahkılıç” eşyalarını toplayıp vererek seviye 5 iken bile çok güçlü tahtaları yenebilirsin. Her şeyi üçlediğin anda seviye atlayıp diğer karakterlerini koymayı sakın unutma. Bu özellikler ile bu birleşimi de bir diğer en iyi TFT komp olarak değerlendirebiliriz.

 

A: Boğa Kuvveti ve Twisted Fate: (Annie - Fiora - Alistar - Viego - EKko - Twisted Fate - Neeko - Sona)

 

TFT en iyi komplar listesinde yer alan bir diğer komp da Boğa Kuvveti ve Twisted Fate. Yine erken oyuna “Statik Hançer”, “Guinsoo’nun Hiddeti”, “Mücevherli Eldiven” gibi eşyalarla başladıysan Twisted Fate tam sana göre. Ön safları dört “Boğa Kuvveti”yle güçlendirip eşyaları Kai’sa üzerinde taşıyıp 7 ve 8 seviyede Twisted Fate’e eşyalarını geçirebilirsin! Sakın unutma, oyun sonunda Janna, Sona’dan daha iyi bir büyücü. Eğer Rakiplerin çok fazla hacker oynuyorsa Twisted Fate’e son eşya olarak “Gecenin Kıyısı” verebilirsin.

 

A: Anima Timi Miss Fortune: (Nasus - Jinx - Alistar - Riven - Vaye - Miss - Fortune - Ekko - Garen)

Daha önceden oldukça popüler ve güçlü olan Miss Fortune güncel metada karşımıza A Tier olarak çıkıyor. Oyun başı çok fazla “Anima Timi” ile başladıysan özellikle Jinx ve Vayne’de “Sholin’in Mızrağı”, “Mücevherli Eldiven” ve “Dev Katili”ni taşıyıp seviye 7 ve 8’de eşyalarını Miss Fortune’a aktarabilirsin. Sakın unutma, Miss Fortune için en önemli eşya Shojin’in Mızrağ’dır. Eğer eklentilerden Aksiyom Akımı bulursan bu kompozisyonda harika bir tercih olacaktır. Miss Fortune’u bulduğun anda rakiplerinin tam tersi pozisyona koyarak daha iyi ulti atmasını sağlayabilirsin.

 

A: Samira Kesinatış (Ekko - Samira - Fiddlesticks - Janna - Leona - Urgot - Küçük Ezreal - Büyük Ezreal)

En iyi TFT kompları listemizin son sırasında ise oldukça iddialı bir kompozisyon yer alıyor. Yamadaki en pahalı kompozisyonlardan biri olan Samira Kesinatış özellikle erken oyunda yüksek cana ve iyi bir ekonomiye sahipsen ve 9. seviyeye ulaşabileceksen harika bir tercih olacaktır. Seviye 9’da tahtandaki efsanevi şampiyonaları ikileyerek oyunu kazanabilirsin. Unutma, oyunda iki Ezreal var ve bunlar birbirlerine güç veriyor. Samira üzerinde eşya olarak “Son Fısıltı”, Dev Katil” ve “Hextech Silahkılıç” tercih edebilirsin. Oyun sonunda rakibine karşı kazanamadığını hissettiğinde yeni Samira bulup eşyalarını Seviye 2 Ebedi Ezreal’a aktarabilirsin.

 

 

FreeZone oyun severlerin her zaman yanında! FreeZone’a gelen oyuncular, internetinden yemeyen oyunların tadını çıkarıyor. FreeZone ile popüler oyunları internetinden yemeden oyna. Oyunlarda öne geçebilmek için yalnızca sınırsız internetinden yararlanarak ön plana çıkan Twitch yayıncılarını takip et! Henüz FreeZone’lu olmadıysan hemen Vodafone Online Kanalları üzerinden ya da Vodafone Mağazalarına gelerek başvurunu yapabilir ve avantajlı FreeZone’un genç tarifeler dünyasına adım atabilirsin.

 

200’den fazla oyuna özgürce akabildiğin 3 Ay PC Game Pass hediyeli FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri Gör!