Yüksel Toksöz'den Valorant Gekko Ajan İncelemesi

23 Ekim 2023

Yüksel Toksöz'den Valorant Gekko Ajan İncelemesi

Gün geçtikçe popülerliği artan online oyun türleri içerisinde en çok tercih edilenlerden biri de FPS yani First Person Shooter (birinci şahıs nişancı) oyunları. Riot Games tarafından piyasaya sunulan Valorant da son dönemin bu türdeki en sevilen oyunlarından biri. Valorant’ın bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri akıcı öyküsü ve içerisinde barındırdığı karakterleri. Birçok farklı yeteneğe sahip Valorant karakteri var ve her bir karakter oyun içerisinde kilit denilebilecek özelliklere sahip. Bu karakterlerden biri olan Gekko da oyuncular tarafından fazlaca merak ediliyor. Gelin hep birlikte Valorant Gekko karakterinin tüm özelliklerine biraz daha yakından bakalım.

 

Gekko Özel Yetenekleri

Valorant’ın en renkli karakterlerinden biri olan Gekko, sahip olduğu özel yetenekler ile oyunun gidişatı üzerinde önemli etkilere sahip. Bu yetenekleri detaylı şekilde değerlendirmeden önce kısaca bu yetenekleri teknik açıdan incelemek istedik. Bakalım Gekko’nun özel yetenekleri nelermiş?

 

Q-Wingman (Kankuş)

Kankuş’un en önemli işlevi gördüğü ilk düşmana doğru sersemletici bir patlama oluşturması. Bu özelliği kuşandığında Kankuş’u düşman üzerine göndermek için ateş etmen yeterli. Kankuş’un Spike’ı yerleştirmesini ya da imha etmesini sağlamak için ise bir Spike bölgesine ya da yerleştirilmiş bir Spike’a nişan alırken “Alt. Atış” kombinasyonuna basmalısın. Spike’ı yerleştirebilmen için Gekko’nun Spike’ı almış olması gerekir. Kankuş’un süresi dolduğunda pasif bir küre halini alır. Onu geri almak için kısa bir soğuma süresi beklemelisin. Ardından Kankuş’u yeniden edinmek için “Etkileşime Gir” tuşunu kullanmalısın.

 

E-Dizzy (Şaşkın)

Şaşkın, görüş alanına giren düşmanlara plazma atar. Bu plazmanın isabet ettiği düşmanlar kör olur. Şaşkın’ı fırlatmak için “Ateş Et” tuşuna basmalısın. Şaşkın da süresi dolduğunda pasif bir küreye dönüşür. Şaşkın’ı yeniden almak için yine kısa bir bekleme süresinin ardından küreyle “Etkileşime Gir”.

 

C-Mosh Pit (Pofuduk Tarlası)

Pofuduk Tarlası farklı şekillerde fırlatılabilen bir yetenek. Pofuduk Tarlası’nı bomba gibi fırlatmak için “Ateş Et”, daha alçaktan fırlatmak için ise “Alt. Atış” tuşlarını kullanmalısın. Pofuduk Tarlası oldukça büyük alana etki eden bir yetenektir. Kısa bir gecikmenin ardından patlar ve düşmanlara zorluk yaşatır. Pofuduk tarlası diğer yetenekler gibi yeniden toplanamaz.

 

X-Thrash (Zorba)

Zorba’nın zihnine girerek onunla düşman bölgesinde gezebilirsin. Bunu yapabilmek için “Ateş Et” tuşuna basmalısın. Zorba’nın ileri doğru atılıp patlayarak küçük bir alandaki düşmanları alıkoyması için ise “Etkinleştir” tuşuna basman gerekir. Zorba da süresi dolduğunda pasif bir küreye dönüşür ve kısa bir bekleme süresi ardından “Etkileşime Gir” tuşu ile yeniden alınabilir. Ancak Zorba yalnızca bir kez geri alınabilir.

 

Gekko’nun özel yeteneklerini teknik açıdan inceledikten sonra bu özelliklerin oyun içerisinde nasıl kullanılabileceği ve taktiksel olarak ne gibi avantajlar sağlayacağını görebilmek için detaylı şekilde analiz edelim.

 

Valorant Gekko Ajan Özellikleri Değerlendirmesi

Mateo Armendáriz De la Fuente veya Valorant içinde bilinen adıyla Gekko, oyuna 7 Mart, Avrupa sunucusuna 8 Mart’ta eklendi. Ajan henüz çıkışını gerçekleştirmeden çok ciddi bir popülariteye ulaştı. Los angeles’ta doğmuş genç Hispanik-Amerikalı ajanımızın “Kankuş”, “Şaşkın”, “Pofuduk Tarlası” ve “Zorba” adında 4 yeteneği bulunuyor. Gekko yetenekleri içerisinde yer alan tatlı mı tatlı Kankuş (Q) yeteneğinin birden çok işlevi bulunuyor. İstersen yeteneği sol tıkla kullanarak Kankuş’u düşmanları sarsmaya yollayabiliyorsun. Raze’in Bombot’u benzeri bir işleyiş ancak düşmanların yanında patlatmak yerine düşmanlara bir sarsma etkisi veriyor. Bu yeteneği sağ tık ile kullandığında ise bulunduğun taraf göre spike çözebilir veya spike kurabilirsin. Kankuş yeteneği ilk başlarda “OP” yani çok güçlü gözüküyordu fakat yeteneğin kırılabilir olması ve ajanın her geçen gün daha da anlaşılması yeteneğin ilk başlardaki etkisinin kaybolmasına sebep oldu. Her ne olursa olsun yeteneğin tatlılığı en önde gelen özelliği.

 

Gekko özellikleri arasında yer alan Şaşkın (E) yeteneği farklı tarzda bir flash. Ajan ilk geldiği zamanlarda hatta şu anda bile Şaşkın’ı görüp arkasını dönen düşmanlara denk gelebilirsin. Şaşkın’ı fırlattıktan sonra yetenek, gördüğü düşmanlara plazma atıyor. Hem düşmanları kör edebiliyor hem de bulundukları konumları anlamanıza yardımcı oluyor. Tabi ki yeteneğin tek mermiyle kırılabilir olması büyük bir dezavantaj. Şaşkın’ın oyunun en güçlü flashları arasına giremeyeceği açık fakat kargaşa anında gerçekten güzel oyunlara imkân sağlıyor. Maalesef Şaşkın, Kankuş kadar tatlı değil ama yine de sevecen duruyor.

 

Gekko’nın Pofuduk Tarlası (C) yeteneğini molly olarak da adlandırabiliriz. KAY/O’nun C yeteneğinde olduğu gibi sağ tık ve sol tık ile Pofu’yu farklı şekillerde fırlatabiliyorsun. Eğer taktiksel kullanabilirsen gerçekten ölümcül bir yetenek haline geliyor. Pofuduk Tarlası, Gekko’nun geri toplanamayan tek yeteneği. Yeteneğin kapladığı alan gerçekten çok büyük ve bu sebeple düşmanları saklandıkları yerden rahatlıkla çıkarabiliyorsun. Bomba kurarken veya çözerken düşmanlara büyük sıkıntılar yaşatabiliyorsun. Ayrıca yeteneğin atılış şeklinin KAY/O’nun C yeteneğine benzerliği sayesinde özellikle KAY/O mainler için Gekko line-up’ları konusunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.

 

Ajanımızın son ve ulti yeteneği Zorba (X). Skye’ın Av Peşinde yeteneği ile Killjoy’un Tecrit yeteneğinin birleşimi gibi düşünebilirsin. Zorba ile yakaladığın düşmanlar alıkonuluyor. Yeteneği yakın köşeleri kontrol etmek için de kullanabilir ardından da Zorba’yı yakınında sonlandırarak tekrar kullanabilirsin. Gekko’nun çoğu yeteneğinde olduğu gibi Zorba da kaos anında düşmanları çaresiz bırakacak önemli bir yetenek. Yeteneğin kırılabilir olmasından dolayı Zorba’yı ulu orta, düşmanların rahatlıkla ateş edebileceği alanlarda kullanman istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

 

Valorant Gekko özellikleri değerlendirildiğinde genel olarak Gekko’nun oynaması çok keyifli bir karakter olarak karşımıza çıktığı söylenebilir. Şu anda çok güçlü veya çok güçsüz denilemeyecek bir ajan konumunda. Sova ve Fade ajanlarının görüş ve alan kontrol yetenekleri gerçekten çok kullanışlı olduğundan Gekko’nun bu ajanların yerini alması şu an için pek mümkün görünmüyor. Tabi ki Gekko şu anda ilk başlardaki kadar popüler değil fakat vakit ayırıp ustalaşanlar, kendilerine has oyun tarzıyla keyifli ve takıma yararlı anlar yaşatabiliyor.

 

FreeZone oyun severlerin her zaman yanında! FreeZone’a gelen oyuncular, internetinden yemeyen oyunların tadını çıkarıyor. FreeZone ile popüler oyunları internetinden yemeden oyna. Oyunlarda öne geçebilmek için yalnızca sınırsız internetinden yararlanarak ön plana çıkan Twitch yayıncılarını takip et! Henüz FreeZone’lu olmadıysan hemen Vodafone Online Kanalları üzerinden ya da Vodafone Mağazalarına gelerek başvurunu yapabilir ve avantajlı FreeZone’un genç tarifeler dünyasına adım atabilirsin.

 

200’den fazla oyuna özgürce akabildiğin 3 Ay PC Game Pass hediyeli FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri Gör!