Youtube Premium Nasıl Kullanılır?

23 Ekim 2023

Youtube Premium Nasıl Kullanılır?

Önceden YouTube Red olarak bilinen YouTube Premium, YouTube ve yeni YouTube Music uygulamasındaki birçok özelliğin yanı sıra tüm YouTube Originals dizi ve filmlerine erişim sunuyor. Mobil cihazlarda, bilgisayarlarda veya destekleyen TV’lerde oturum açtığınızda reklamsız YouTube izleme rahatlığını sizlere sunuyor. YouTube’da reklamsız videolar, Premium aboneliğinin başlıca özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz YouTube deneyiminde videoların başında, ortasında veya sonunda gördüğümüz reklamlar, YouTube Premium abonelerine gösterilmiyor. Aynı şekilde masaüstü veya mobil video oynatma sayfalarında da reklamlar gösterilmiyor. Videoları veya oynatma listelerini mobil cihazlara kaydederek, internet bağlantısı olmadan oynatabilirsiniz. Videolar maksimum 720p kalitesinde indirilebiliyor. İnternet bağlantısının olmadığı metro veya uçak gibi araçlarda seyahat ederken, ya da uzun yolculuklarda vakit geçirmek için bu özellik epey kullanışlı görünüyor. Videolar 30 gün boyunca mobil cihazınızda saklanıyor. “YouTube Premium nasıl kullanılır?” sorusuna gelindiğinde ise ilk olarak size uygun paketi incelemeli ve sonrasında abonelik işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz. Abonelik işleminizi aşağıda belirtilen talimatlara uygun olarak gerçekleştirebilirsiniz:

  • Premium aboneliğini web sitesi veya mobil uygulama üzerinden başlatabilirsiniz.
  • Bilgisayar üzerinden abonelik için, internet tarayıcınızla YouTube.com’a girin ve ana sayfada sol tarafta bulunan menüde aşağı kaydırarak “YouTube Premium” bölümüne girin. Açılan sayfadaki adımları takip ederek ücretsiz deneme aboneliğinizi başlatabilirsiniz.
  • Mobil uygulamada, sağ üst köşede bulunan profil resminize tıklayın. Menüde yer alan “YouTube Premium üyesi olun” seçeneğine tıklayarak aboneliğinizi başlatabilirsiniz. Eğer iPhone veya iPad üzerinden YouTube mobil uygulamasını açıyorsanız, aboneliğiniz iTunes hesabınız üzerinden de yapılabilir.
  • iOS uygulaması üzerinden YouTube Premium üyelik işlemi, App Store aboneliği üzerinden gerçekleştiriliyor.

 

YouTube Music Premium Nasıl Kullanılır?

“YouTube Music Premium nasıl kullanılır?” sorusu da kullanıcılar tarafından merak edilenler arasında yer alıyor. YouTube’un geliştirilmiş YouTube Music uygulaması müzik dünyasını keşfetme imkânı sunan kullanışlı uygulamalardan bir tanesi. Kullanışlı bir kullanıcı arayüzüne sahip. En büyük özelliklerinden bir tanesi de reklamsız müzik imkânı sunması. Böylelikle milyonlarca şarkıyı reklamsız dinleyebilirsiniz. Tıpkı YouTube’da olduğu gibi, internet bağlantısı olmadan müzik dinlemek için parçaları indirme imkânı sunuluyor. Müzikleri ve oynatma listelerini indirerek daha sonra, internet bağlantısının olmadığı durumlarda dinleyebilirsiniz. Müzikler ve oynatma listeleri 30 gün boyunca cihazınızda saklanıyor. Öte yandan akıllı telefon veya tablette diğer uygulamaları kullanırken veya ekranınız kapalıyken müzik çalmaya devam edebilirsiniz. YouTube Music Premium ile şunları yapabilirsiniz:

  • YouTube Music'teki milyonlarca şarkı ve videoya reklamsız olarak erişebilirsiniz.
  • Şarkıları ve videoları internet bağlantısı olmadan dinlemek için mobil cihazınıza indirebilirsiniz.
  • Diğer uygulamaları kullanırken müziğinizin çalmaya devam etmesi için arka planda oynatmayı kullanabilirsiniz.
  • Videolar yüklenmeden müzik dinlemek için "yalnızca ses modu"nu açabilirsiniz.

Ses modları kullanımı; düşük bağlantı yaşadığınız durumlarda sizi kurtaran platformun sunduğu bir dizi özelliktir. Müziklerinizi dinlemek için yalnızca ses modunu etkinleştirerek, oynatma sorunları yaşamadan müzik zevkinizi çıkarabilirsiniz. Standart Music kullanıcısının aksine reklamsız müzik dinlemenin yanında sunulan çevrimdışı müzik dinleme ile istenilen bölgede dinlemenizi sağlayacaktır. Örnek olarak yurtdışına çıktınız ve gittiğiniz ülkede YouTube Music servisleri çalışmıyor veya özellikler sağlanmıyor. Sorun yok, çünkü hangi ülkeye giderseniz gidin Türkiye üzerinden kaydolduğunuzdan dolayı 6 ay boyunca istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.

 

Vodafone FreeZone Güzellikleri ve Avantajları

Vodafone FreeZone güzellikleri arasında birçok seçenek yer alıyor. Daha çok genç bireylerin ihtiyacı olduğunu düşündüğü bu süreç için geliştirdiği FreeZonegençlik kulübü ile avantajlı paketler sunuyor. Pek çok Vodafone kullanıcısı; uygun fiyatlara, avantajlı kampanyalardan yararlanmak için Vodafone FreeZonegençlik kulübüne katılıyor. Avantajlı genç tarifeleri ile hem fiyat konusunda içimiz rahat oluyor, hem de “paketim bitmek üzere” endişesi içerisinde olmadan paketimizde bol bir şekilde yer alan internet, dakika ve SMS haklarımızı gönül rahatlığıyla kullanabiliyoruz. Elbette, bu tarifeye geçmek için bazı kriterler bulunuyor. Festivallerden, yaza merhaba konserlerine kadar adından sık sık bahsettiren etkinliklere sponsor olan ve kıpır kıpır bir gençlik kulübü olan Vodafone FreeZone’a gelenlere 3 ay ücretsiz YouTube Premium üyeliği gibi seçenekler de sunuluyor. Aynı zamanda faturalı ve faturasız genç tarife seçenekleri ile de geniş kitlelere hitap etmeyi amaçlıyor.

 

Reklamsız Youtube deneyimi için 3 Ay Youtube Premium üyeliğin hediyeli FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri Gör!