Yeni Başlayanlar için PUBG Mobile Taktikleri

16 Ocak 2024

Yeni Başlayanlar için PUBG Mobile Taktikleri

Son yılların en popüler battle royal oyunlarından biri PUBG Mobile. Temel felsefesi oyun haritası üzerindeki silah ve ekipmanları toplayarak ve diğer oyuncuları saf dışı bırakarak hayatta kalan son oyuncu olmak olan PUBG Mobile, bir kez bile oynayanlar için bağımlılık yaratıyor. Oyuna henüz başlamamış olanlar da PUBG Mobile’da başarılı olmak için oyunun taktiklerini çözmeye çalışıyor. Eğer sen de yeni bir PUBG Mobile oyuncusu isen senin için hazırladığımız, yeni başlayanlar için PUBG Mobile taktikleri listemize mutlaka göz atmalısın. Hazırsan başlıyoruz.

 

En İyi PUBG Mobile Taktikleri

Oyuna yeni başlayacak oyuncular için PUBG Mobile’ın bir hayatta kalma oyunu olduğu ve oyunun temel amacının 100 oyuncu içerisinde hayatta kalan son kişi olmak olduğu bilgisinin asla unutulmaması gerektiği ile konuya giriş yapalım. Bu bilgiyle birlikte hayatta kalmanın temel püf noktaları olarak şunları aklından çıkarmamalısın;

 

  • Oyunda her zaman üçüncü seviye kaskın olmalı,
  • Her zaman kendini güçlendirmelisin,
  • Saklanmak için en iyi seçenek ormanlık ve çalılık alanlardır,
  • Çimenlik alanlarda uzun süre saklanmamalısın,
  • Oyun ilk başladığında saklanmak için mavi alanı tercih edebilirsin,
  • Açık arazide de en iyi şekilde saklanabilirsin,
  • Çember avantajını kullanmayı ihmal etmemelisin.

 

Bu temel püf noktaları bir kenara not aldıysan PUBG yeni başlayanlar için taktikler nelermiş daha detaylı şekilde inceleyelim.

 

Maç Kazandıran PUBG Mobile Taktikleri

PUBG iyi oynama taktikleri konusundaki detaylara geçmeden önce, oyuna yeni başlayan her oyuncunun uygulaması gereken ilk adımları sıralayalım.

 

  • Tuş atamalarını yap ve hangi tuşlarla hangi hareketlerini yapacağını belirle,
  • Tercih edeceğin silahları belirle,
  • Uçaktan atlayacağın yeri belirle,
  • Yere indiğinde neler yapacağını planla,
  • Hangi eşyalara ihtiyacın olacağını belirle,
  • Oyunda araba kullanıp kullanmayacağına karar ver.

 

Evet, temel adımları anladıysak şimdi taktik detaylarına geçebiliriz. İşte PUBG Mobile iyi oynama taktikleri…

 

Uçaktan Atlayacağın Yeri İyi Belirle

PUBG Mobile başladığında bir uçakta 100 oyuncu bulunur ve bu oyuncular uçaktan belirli bir alana atlayarak hayatta kalma mücadelesine başlarlar. Uçaktan atlamadan önce hedefini belirlemelisin. Amacın hayatta kalmak mı yoksa savaşmak mı? Eğer hayatta kalma amacındaysan kalabalık bölgelere atlamaktan kaçınmalısın. Bunun için de uçaktan atlayan son kişilerden olmayı deneyebilirsin. Uçaktan atlamak konusundaki ikinci adım ise paraşütünü ne zaman açacağındır. Fark edilmemek için paraşütünü açacağın konumu ve zamanı iyi belirlemelisin. Uçaktan atlayıp belli bir mesafeye geldiğinde henüz paraşütünü açmadıysan, paraşüt otomatik olarak açılır. Böyle bir durumda da istediğin noktaya düşmek için vücudunu yönlendirebilir ve paraşütün seni o noktaya ulaştırmasını sağlayabilirsin. Unutma, oyuna doğru alanda başlamak rakiplerinden bir adım önde olmanı sağlar.

 

Eşyaları En Hızlı Şekilde Topla

Harita üzerindeki bir noktaya düştün ve oyun şimdi başladı. Bu aşamada ihtiyacın olan tüm eşyaları en hızlı şekilde toplaman oldukça önemli. Eşyaları toplarken silahlara öncelik vermen avantajına olacaktır. İyi bir silah ve bu silahı destekleyen teçhizatlara her zaman ihtiyacın olacak. Silahların yanı sıra düşman saldırılarından kurtulmanı sağlayacak çelik yelek, kask ve sağlık malzemeleri gibi eşyaları da mutlaka toplaman gerekir.

 

Mavi Alanda Kal Güvende Kal

Oyuncuların dikkat etmediği en önemli konulardan biri de mavi alanda kalmak. Hayatta kalmak için mavi alanda kalmaya oldukça önem vermelisin. Mavi alanda kalmak oyun başladığında ekstra avantaj sağlar. Çember daralmaya başladığında mavi alanda olmak yüksek hasar verilmesini sağlar ve aynı zamanda da düşmanların kurşunlarından korur. Eğer mavi alan içerisindeysen rakiplerini çok daha kolay şekilde öldürebilirsin. Ancak mavi alandayken ya da oyun içerisindeki herhangi bir yerdeyken sürekli çevreni kontrol etmen gerektiğini de unutma.

 

Gizlenmeyi İyi Öğren

Gizlenmek de PUBG iyi oynama taktikleri arasındaki en önemlilerden biri. Oyun içerisinde açık arazilerde gizlenmek için farklı alanlar bulunur. Çalılıklar saklanmak için harika alanlardır. Çünkü çalılara saklandığın zaman rakiplerin seni göremez ve rakiplerin seni göremedikleri için sana doğru ateş edemez. Elbette saklanırken üzerindeki kıyafetlere de dikkat etmen iyi bir seçim olacaktır. Reflektörlü kıyafetler saklanmak için hiç de iyi seçenekler değil.

 

Haritayı İyi Kullan

PUBG oynama taktikleri içerisindeki önemli bir diğer nokta da harita kullanımında gelişmendir. Haritayı iyi okuyarak ve üzerinde işaretlemeler yaparak diğer takım arkadaşlarını önemli alanlara yönlendirebilirsin. Aynı zamanda harita uçaktan atlamadan önce de sana oldukça yardımcı olacak. Eğer düşmanla direkt olarak karşılaşmadan daha sakin bir başlangıç istiyorsan harita üzerinden kenar mahallelerde bir noktayı iniş için seçebilirsin. Ek olarak düşmanlarının yerini tespit etmek için de mini haritayı sürekli takip etmelisin.

 

Çatışmadan Kaç

Her ne kadar PUBG bir savaş oyunu gibi gözükse de oyunun temel amacının hayatta kalmak olduğunu unutma. Hayatta kalmak demek çatışmadan kaçmak demek. Çatışmadan kaçmak için gizlenme taktiklerini uygulamalısın. Eğer çatışmak zorunda kalırsan kendi avantajına olacak en iyi pozisyonu belirlemelisin. Kötü bir pozisyonda olduğunu düşünüyorsan kesinlikle çatışmadan kaçınmalısın. Örneğin bina içerisinde karşılaştığın bir çatışmada yüksek yerlerde olmayı ya da koridor köşelerinde konumlanmayı seçebilirsin.

 

Alanın Ortasına Konumlan

Oyun başladığında beyaz daire belirdiği anda dairenin merkezine doğru hareket etme. Bunun yerine biraz daha bekleyip mevcut durumu analiz etmen daha doğru olacaktır. Böylece etrafında bir düşman olup olmadığını tespit edebilir ve etrafındaki binaları ve arazi örtülerini kontrol ederek düşmanın sana ateş edebileceği yerleri belirleyerek daha güvenli bir rota çizebilirsin. Yani stratejik olarak avantaj sağlamak için beyaz dairenin kenarlarında kalman ve yavaş yavaş merkeze doğru ilerlemek daha iyi olacaktır. Bununla birlikte silahını kılıfına taktığında daha hızlı hareket edebileceğini unutma. Bu durum sınırlı süre içerisinde uzun bir mesafe kat etmen gerektiğinde oldukça işine yarar ama bu şekilde ateş edemeyeceğini de aklından çıkartma. Silah kılıfındayken bir düşmanla karşılaşırsan sana karşı büyük bir avantaja sahip olacağından bu özelliği çok sık kullanmamalısın.

 

Mesafeni Koru!

Yakın mesafe çatışmalarına girmektense mesafeni korumana yardımcı olacak ekipmanları elde etmeye çalışmalısın. PUBG ipuçları içerisinde işine en çok yarayacaklardan biri de mesafeni korumandır. Örneğin bir keskin nişancı tüfeği ve bu tüfeği geliştirecek iyi parçaları elde edebilirsen düşmanını uzaktan öldürebilme avantajını da elde etmiş olursun. Aynı zamanda eğer hafif makineli tüfek ya da pompalı tüfek gibi silahların varsa bu silahların gücünden yararlanmak için etrafını kollayarak daha yakın mesafelerden çatışmaya girebilirsin.

 

Yeni başlayan oyuncular için yararlanabilecekleri PUBG Mobile taktiklerini anlattık. Eğer sen de fanatik bir PUBG Mobile oyuncusuysan internetinden harcamadan PUBG Mobile oynamak için bir taktiğimiz daha var. FreeZone güzellikleri ile interneti düşünmeden rahatça oyun oynayabilmek mümkün. FreeZone oyuncu tarifeleri PUBG Mobile ve daha birçok popüler uygulamada internetinden harcamıyor. Böylece GB’ları dert etmeden oyun oynamanın tadına varabilirsin. Aynı zamanda FreeZone genç tarifeler birçok marka iş birliği ile sana avantajlı fırsatlar da sunar. Eğer henüz FreeZone’lu olmadıysan Freezone web sitemiz üzerinden ya da mağazalarımız aracılığı ile başvurunu yapabilirsin. Eğer halihazırda 26 yaş altında bir Vodafone’luysan ve FreeZone’lu olmadıysan hattını kendi üzerine tanımlayarak FreeZone dünyasına adım atabilirsin. Hemen hattını üstüne tanımla ve sürpriz indirimlerden yararlan.

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele