Yayıncıların Yeni Gözdesi Kick Yayın Platformu Nedir?

22 Ekim 2024

Yayıncıların Yeni Gözdesi Kick Yayın Platformu Nedir?

İnternet yayıncılığında uzun soluklu bir Twitch etkisinin altında 2023 yılının başlarında kullanıma sunulan Kick StreamTürkiye’de önemli yayıncıları kendi bünyesine çekerek yeni bir çağ başlatıyor olabilir. Türkiye’nin yeni canlı yayın platformu olan Kick hakkında merak edilen tüm detaylar bu içerikte.

Kick Nedir?

Avustralya merkezli bir platform olan Kick, 2023 yılında kuruldu. İzleyicilerin bir içerik oluşturucunun kanalına abone olabildiği, ipuçları gönderebildiği ve HD kalitesindeki canlı yayınlara katılabildiği bir platform olan Kick özellikle de yüksek yayıncı komisyonları ile rakiplerinden ayrılıyor. Kick içerik oluşturucuları abonelik gelirlerinin %95’ini alabiliyor. Bu oran benzer platformlarda %50 ila %70 arasında değişiyor.

 

Kick yayın platformu diğer canlı yayın platformlarına göre çok daha esnek kurallara sahip. Bu nedenle de kimileri tarafından eleştirilse de birçok kişi bu esnek içerik politikalarını çok seviyor. Kick’te kullanıcıların kategoriye veya oyun başlığına göre filtreleme yapması mümkün. Aynı zamanda kullanıcıların canlı yayın yapan kişi ile sohbet edebileceği bir sohbet butonu da platformda yer alıyor.

 

Kullanıcıların platform ile ilgili merak ettiği konulardan biri de “Kick hangi şirketin?” sorusunun yanıtı. Bu platform Kick Streaming Pty. Ltd. tarafından işletiliyor. Stake.com şirketinin kurucu ortakları Bijan Tehrani ve Ed Craven tarafından desteklenen Kick, yayıncıların daha yüksek gelir elde etmesi amacıyla kuruldu.

Kick Nasıl Kullanılır?

Kick’i kullanmak için tüm platformlarda olduğu gibi öncelikle kayıt olman ve bir hesap oluşturman gerekiyor. Hesap oluşturmak için Kick web sitesi ya da mobil uygulamasına giderek “Kayıt Ol” butonu üzerinden gerekli adımları izlemen yeterli. Kick’e kayıt olduktan sonra dilersen canlı yayın açabilir dilersen de farklı kategorilerdeki yayınlara izleyici olarak katılabilirsin.

 

Kick üzerinden para kazanmaya başlamak için ise belli şartları yerine getirmen gerekiyor. Öncelikle 75 takipçin olması ve toplam 5 saat boyunca yayın gerçekleştirmen Kick üzerinden para kazanmaya başlamak için yeterli. Bu eşik diğer platformlara göre oldukça düşük. Bu da Kick’in kullanıcılara sağladığı bir diğer avantaj. Peki Kick’te nasıl yayın açabilirsin? Bu sorunun cevabını biraz daha detaylı şekilde inceleyelim.

Kick Yayıncı Paneli Nasıl Kullanılır?

Yeni bir canlı yayın platformu sayılabilecek olan Kick ile ilgili kullanıcıların merak ettiği birçok soru var. Bunlardan biri de Kick yayıncı paneli kullanımının nasıl olduğu. Panele giriş yapmak için öncelikle Kick’e kayıt olduktan sonra giriş yapman gerekiyor. Ardından ana sayfada sağ üst köşede yer alan “Profil” ikonuna tıklayıp açılan pencereden “Yayıncı Paneli” sekmesine tıklamalısın. Yayıncı paneline ilk giriş yaptığında karşına oldukça basit ve kullanımı kolay bir arayüz çıkacak. Yayıncı panelinde birçok ayar bulabilir ve hem kendi profilini hem de yayın ayarlarını düzenleyebilirsin. Panelin ana sayfasında üst kısımda “Session info”, “Yayın önizlemesi”, “Etkinlik akışı”, “Denetleme akışı” ve “Sohbet” ayarlarını yapabileceğin sekmeleri görebilirsin. Sol kenarda yer alan bantta ise “Başarılar”, “Topluluk” ve “Ayarlar” olmak üzere üç farklı sekme yer alıyor.

 

●     Kick Başarılar Sekmesi

Başarılar sekmesinde Kick platform kuralları gereği yayıncı olabilmek ve gelir elde etmeye başlamak için gereken hedefler bulunuyor. Bu hedeflerden 75 takipçi ve toplam 5 saatlik yayın süresini tamamladığında “Abonelik özelliğini etkinleştir” butonu üzerinden yayıncılığını başlatmak için ilk adımı tamamlamış olursun. Ardından yayın yapabilmek için kanalını doğrulaman gerekir. Bunun için ise panelde belirtilen mail adresine kanalının adını ve ne tür içerikler yayınlayacağını belirten bir mail atmalısın. Telefon numaranı girdikten ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif hale getirdikten sonra yayın açabilirsin.

●     Sohbet Ayarları

Topluluk sekmesinde ise sohbet ayarlarını yapabileceğin, moderatör atayabileceğin, rozetlerini görebileceğin ve ifadelerini düzenleyebileceğin alanlar bulunuyor. Tüm bu ayarlar daha kaliteli yayınlar yapabilmen için oldukça işine yarayacak.

●     Profil Ayarları

Ayarlar sekmesinde ise profil ayarları, afiş resimlerini düzenleme, kullanıcı adı düzenleme, biyografi ve diğer sosyal medya hesaplarını ekleme gibi birçok işlemi yapabilirsin. Ancak kullanıcı adını değiştirdiğinde 60 gün içinde ikinci bir değişikliği yapamayacağını da hatırlatalım. Bunun dışında şifre güncelleme ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştirme gibi işlemleri de bu alandan gerçekleştirebilirsin. Son olarak tüm bildirim ayarlarını da yine ayarlar sekmesi altından yönetebilirsin.

●     Yayını Başlat!

Tüm ayarları gerçekleştirdikten sonra, ana sayfa üzerinde yer alan “Yayını Başlat” butonu üzerinden yayın açabilirsin. Yayın başlatmadan önce yayınının kategorisini, başlığını ve açıklamasını seçmen gerekir. Ayrıca istediğin zaman yayın gizlilik ayarlarını da değiştirebilirsin.

 

Yayın başlattığında izleyicilerin seni görebilir ve seninle sohbet edebilir. Aynı zamanda izleyicilerin yayınına bağışta bulunabilir ya da senin kanalına abone olabilir. Yayın sırasında yapılan bağışların tamamı Kick tarafından doğrudan yayıncıya aktarılır. Abonelik ücretleri ise Kick tarafından toplanır ve bu ücretlerin %95’i tekrar yayıncıya iletilir.

 

Neden Kick Yayıncısı Olmalısın?

Kick nasıl bir platform sorusuna verdiğimiz detaylı yanıtlardan sonra şimdi de neden bir Kick yayıncısı olmalısın sorusunu yanıtlayalım. Her şeyden önce yüksek komisyon oranları ve esnek platform kuralları nedeniyle Kick’te yayıncı olmak internetten gelir elde etmek için oldukça avantajlı bir yöntem. İkinci olarak Kick yeni bi yayın platformu olduğu için, burada bir kitle edinmek ve hızlı şekilde büyümek mümkün. Yani kendini göstermek için bu yeni yayın platformunu tercih edebilirsiniz. Bu nedenle büyük bir yayıncı olabilmek ve kendini diğer platformlarda da duyurmak için Kick yayıncısı olabilirsin.

 

İnternet yayıncılığı konusunda henüz bir tecrüben yoksa FreeZone’un yayıncılık için hazırladığı Yayıncılık 101YouTube serisi ile internet yayıncılığına dair merak ettiğin her şeyi öğrenebilirsin. Vodafone’un 26 yaş altındaki kullanıcılara özel gençlik kulübü olan FreeZonegüzellikleri bunlarla da sınırlı değil. Bol GB, internetten yemeyen uygulamalar, harika marka işbirlikleri ve daha birçok avantajı ile seni bekliyor. Eğer sen de 26 yaş altındaysan ve Vodafone’un gençlik markası FreeZone’un Güzelliklerle dolu dünyasında tarifene ek GB hediyesinden popüler marka indirimlerine, oyun hediyelerinden ücretsiz platform üyeliklerine kadar cebini düşünen birçok fırsattan yararlanmak istiyorsan hemen şimdi FreeZone’lu ol!

 

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele!