Twitch'te En Çok İzlenen ve En Çok Takipçisi Olan Yayıncılar

01 Aralık 2023

Twitch'te En Çok İzlenen ve En Çok Takipçisi Olan Yayıncılar

Günümüzde oyunseverlerin en büyük zevklerinden biri hiç şüphesiz ki oyun oynamak. Ancak en az oyun oynamak kadar oyunseverleri mutlu eden aktivitelerden biri de oyun yayınları izlemek. Canlı oyun yayınları alanında akla gelen ilk platform tabi ki Twitch. Dünya genelinde oldukça popüler olan platformda milyonlarca abonesi olan birçok yayıncı da bulunuyor. Bu içeriğimizde hem dünya genelinde hem de ülkemizde en çok izlenen Twitch yayıncıları hakkında kısa bir bilgi vereceğiz. Hazırsan başlıyoruz.

 

Dünya Genelinde En Çok Takipçisi Olan Twitch Yayıncıları

Günlük 15 milyon, aylık 180 milyon kullanıcı sayısıyla günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitch’te özellikle de oyun yayınları ile ünlü birçok yayıncı var. Dünya genelinde en çok takipçisi olan ve en çok izlenen 20 yayıncı şunlardır;

 

Ninja

Richard Blevins

18.3 milyon

auronplay

Raul Alvarez

13.4 milyon

Rubius

Ruben Doblas

12.5 milyon

ibai

Ibai Llanos

11.4 milyon

Tfue

Turner Tenney

11.2 milyon

xQc

Felix Lengyel

11.1 milyon

shroud

Michael Grzesiek

10.3 milyon

TheGrefg

David Canovas

10.1 milyon

pokimane

Imane Anys

9.2 milyon

sodapoppin

Tomas Morris

8.8 milyon

juansguarnizo

Juan Guarnizo

8.7 milyon

Myth

Ali Kabbani

7.4 milyon

Heelmike

Michael Peters

7.4 milyon

tommyinnit

Thomas Simons

7.3 milyon

Tim The Tatman

Timothy Betar

7.0 milyon

NICKMERS

Nicholas Kolcheff

6.5 milyon

AdinRoss

Adin Ross

6.4 milyon

Riot Games

Riot Games

6.1 milyon

summit1g

Jaryd Lazar

6.1 milyon

Dream

Dream

6.1 milyon

 

Listede de görüldüğü gibi Twitch’in dünya genelinde en çok takipçisi olan yayıncısı 18.3 milyon takipçisi ile Ninja kanalının sahibi Richard Blevins. Blevins genel olarak Fortnite ve League of Legends üzerine yayınlar yapmaktadır. Aynı zamanda Blevins dünya çapında en iyi Fortnite oyuncusu olarak da bilinmektedir. Listede yer alan pokimane kanalının sahibi Imane Anys de Twitch’te en çok takipçisi olan kadın yayıncı unvanının sahibidir. Son olarak Riot Games ise Twitch’te en çok takipçisi olan şirket olarak konumlanmıştır. Dünyadaki genel tabloya baktıktan sonra şimdi de ülkemizdeki en iyi yayıncılara göz atalım.

 

Türkiye’de En Çok Takipçisi Olan Twitch Yayıncıları

Ülkemizde en çok takipçisi olan Twitch yayıncıları listesine kısa bir tablo ile değil biraz daha detaylı şekilde göz atalım. Bakalım Türkiye’de en çok takipçisi olan Twitch yayıncıları kimler?

 

Elraenn (Tuğkan Gönültaş)

2.8 milyon takipçisi ile listenin ilk sırasında Elraenn kanalının sahibi Tuğkan Gönültaş yer alıyor. Aynı zamanda en popüler 50 Twitch yayıncısı listesinde 44.sırada yer alan Gönültaş’ın oyun yayınları büyük bir ilgiyle izleniyor.

 

wtcN (Ferit Karakaya)

Başarılı bir espor kariyeri olan Ferit Karakaya aynı zamanda oldukça başarılı bir Twitch yayıncısı. 2.6 milyon takipçisi ile ülkemizde en çok takipçiye sahip olan Twitch yayıncılarından olan Karakaya aynı zamanda BBL oluşumunun da kurucularından.

 

KendineMuzisyen (Kemal Can Parlak)

Kemal Can Parlak’a ait KendineMuzisyen kanalı 2.2 milyon takipçiye sahip. Oldukça eğlenceli yayınları olan Parlak, oyun yayınlarının yanı sıra yaptığı başarılı coverlar ile de izleyenlerin beğenisini kazanıyor.

 

PqueeN (Pelin Baynazoğlu)

Sırada 1.8 milyon takipçisi ile PqueeN kanalı yer alıyor. Birbirinden eğlenceli içeriklerle kısa süre içerisinde hatırı sayılır bir kitleye sahip olan kanal sahibi Pelin Baynazoğlu, izlenme anlamında Twitch Türkiye rekorunun da sahibi.

 

UNLOSTV (Cantuğ Özsoy)

Twitch’te çekiliş yayınları ve imkansız challenge denemeleri ile izleyici kitlesine oldukça heyecanlı ve eğlenceli dakikalar yaşatan Cantuğ Özsoy 2.0 milyon takipçili UNLOSTV kanalının sahibi. Özsoy yayıncılık kariyerindeki başarısının yanı sıra espor takımıyla da büyük başarılara imza atıyor.

 

Mithrain (Cem Karakoç)

1.5 milyon takipçiye sahip olan Mithrain kanalının sahibi Cem Karakoç Twitch dünyasında kendine has sesiyle tanınan yayıncılardan biri. Aynı zamanda PUBG yayınlarıyla da büyük bir kitleye hitap eden Karakoç’un yayınlarını mutlaka izlemelisin.

 

ZEON (Necati Akçay)

Twitch’in en eski yayıncılarından biri olan Necati Akçay ZEON kanalının sahibi. 1 milyon takipçisi olan Akçay, eğlenceli yayınları ile kendi kitlesine keyifli zaman geçirtmeyi başarıyor.

 

Elwind (Kaan Atıcı)

Kaan Atıcı hem ulusal hem de uluslararası alanda kendini ispat etmiş bir espor oyuncusu. Bu başarılarına Twitch’te sahip olduğu Elwind kanalı ile yenilerini ekleyen Atıcı, hızlı şekilde Twitch üzerinden en çok takipçi kazanan yayıncılardan biri. Kanalın 1 milyon takipçisi bulunuyor ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor.

 

berkriptepe (Berk Tepe)

Espor kültürünün ülkemizde yayılmasında büyük bir katkısı olan Berk Tepe, 950 binden fazla takipçisi olan berkriptepe Twitch kanalının da sahibi.

 

Türkiye’de En Çok İzlenen Twitch Yayıncıları

 

En çok takipçisi olan Twitch kanallarına göz attıktan sonra Twitch en çok izlenen yayıncılar kimlermiş kısaca bu konudan da bahsedelim. Twitch’in ilk yayıncılarından olan Jahrein kanalının sahibi Ahmet Sonuç, doğal olarak en çok izlenen yayıncılardan biri. Günlük hayata dair sohbetleri ve kendine has tarzıyla oynadığı oyunlar ile izleyicileri ile arasında duygusal bir bağ kuran Jahrein Twitch en çok izlenen yayıncıların başında geliyor.

 

Eski bir League of Legends oyuncusu olan ve Twitch’te wtcN kanalının sahibi olan Ferit Karakaya da en çok izlenen yayıncılardan biri. Özellikle de yayınlarında PUBG oynayarak büyük bir kitlenin ilgisini çeken Karakaya’nın yayınları kesinlikle izlenmeye değer.

 

Oynadığı oyunlardan ziyade hoş sohbeti ile Twitch’in en çok izlenen yayıncılarından biri de Pintipanda kanalının sahibi Tuna Akşen. Eğer keyifli sohbetlerden hoşlanıyorsan Twitch üzerinden Pintipanda kanalını kesinlikle takip etmelisin.

 

Eğer sen de Twitch yayınlarını izlemeyi seviyorsan ama internetim bitiyor diye endişeleniyorsan sana harika bir haberimiz var; FreeZone oyuncu tarifeleriTwitch ve daha birçok popüler uygulamada internetinden harcamıyor. İzlemek bana yetmez ben de Twitch yayıncılarından biri olmak istiyorum diyorsan da FreeZone Yayıncılık 101 serisine göz atmanı kesinlikle öneririz.

 

FreeZone güzellikleri elbette bunlarla da sınırlı değil. FreeZone genç tarifeler birçok marka iş birliği ile sana özel fırsatlar sunar. Eğer henüz FreeZone’lu olmadıysan hemen FreeZone web sitesi üzerinden ya da mağazalarımızı ziyaret ederek başvurunu tamamlayabilir ve FreeZone dünyasına hızlı bir giriş yapabilirsin.

 

Bir haberimiz de henüz FreeZone’lu olmamış 26 yaş altındaki Vodafone kullanıcıları için. eğer hattın kendi üstüne tanımlı olmadığı için FreeZone dünyasına giriş yapmadıysan hemen hattını üstüne tanımla ve hem FreeZone’lu ol hem de sürpriz indirimleri yakala.

 

 

İnternetini kafan takmadan sosyal medyada takılabileceğin sana özel FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri gör!

‍‍