Twitch'te 2023 Yılında En Çok İzlenen Popüler Oyunlar Nelerdir?

01 Aralık 2023

Twitch'te 2023 Yılında En Çok İzlenen Popüler Oyunlar Nelerdir?

Twitch son yılların en sevilen canlı yayın platformlarından biri. Özellikle de ülkemizde birçok kullanıcı Twitch’te yayınlanan oyun içeriklerini izlemeyi çok seviyor. Oynamak yerine izlemeyi tercih edenlerin 2023 yılında Twitch’te en çok izlediği oyunlar nelermiş gelin birlikte bakalım.

 

Twitch’te En Çok İzlenen Oyunlar

Twitch istatistiklerine göre her yıl Twitch popüler oyunlar listesi farklılaşıyor. Şimdi birlikte güncel Twitch popüler oyunlar listesine biraz daha detaylı bakalım.

 

League of Legends 

Twitch en çok izlenen oyunlar listesinin ilk sırasında hepinizin tahmin edebileceği gibi League of Legends yer alıyor. Bir yıl içerisinde yaklaşık 1,5 milyar saatlik izlenmeyle yılın en çok izlenen oyunu olan League of Legends Twitch’i deyim yerindeyse domine etmiş durumda.

 

Grand Theft Auto V

Listenin ikinci sırasında ise yılların eskitemediği bir oyun olan Grand Theft Auto V var. Oyunun piyasaya çıkmasından bu yana 10 yıl geçmiş de olsa hala hem en çok satanlar hem de en çok izlenenler listesinde yer alıyor. Twitch izleyicileri bir yıl içerisinde 1,3 milyar saat izleme ile Grand Theft Auto V’yi en çok izlenenler listesine eklemeyi başardı.

 

Valorant

Riot Games’in 2020 yılında piyasaya sürdüğü Valorant da Twitch’te en çok izlenen oyunlar listesinde yerini alıyor. 2020 yılında piyasaya çıkmasına rağmen kısa süre içerisinde yüksek bir ivme kazanan Valorant, CS:GO gibi yıllanmış rakibini kısa sürede geride bırakmayı ve bir yılda toplam 1,1 milyar saat izlenmeyi başardı.

 

Counter-Strike: Global Offensive

Oyunseverlerin gönlündeki yerini yıllardır hiçbir oyunun sarsamadığı Counter-Strike: Global Offensive de Twitch en çok izlenen oyunlar listesindeki yerini aldı. Bir yıl içerisinde 673 milyondan fazla izlenmesiyle Counter-Strike: Global Offensive oynanma süresiyle olduğu kadar izlenme süreleriyle de övgüyü fazlasıyla hak ediyor.

 

Apex Legends

Battle royal türündeki oyunlar son dönemde en favori oyun türlerinden biri. Bu tür oyunların oyun piyasasındaki yerini ve gücünü kanıtlar nitelikteki oyunlardan biri de Apex Legends. En büyük rakiplerinden biri olan Fortnite’ı 631 milyon saatten fazla Twitch izlenmesiyle geride bırakan Apex Legends süratli oyun yapısıyla en iyi oyuncuları bile oldukça zorluyor.

 

Fortnite

Epic Games’in gözde battle royal türündeki oyunlarından biri olan Fortnite da Twitch’te en çok izlenen oyunlardan biri. Oyunun sürekli güncel tutulması ve ilgi çekici içeriklerinin yanı sıra ünlü markalarla yapılan iş birlikleri de oyuncuların ilgisinin sürekli canlı kalmasını sağlıyor. Tüm bu ilginin sonucunda Fortnite 585 milyon saatten fazla izlenme süresine sahip olmuş.

 

Minecraft

İşte Twitch en çok izlenen popüler oyun listesinin taşları yerinden oynatan oyunu Minecraft! Oyuncularına sonsuz bir özgürlük hissi ve hayal güçlerinin gidebildiği her alanda dolaşma imkânı sunan Minecraft’ı oynamak kadar izlemek de oldukça keyifli. Bu nedenle de Minecraft 520 milyon saatten fazla izlenerek listedeki yerini aldı.

 

Dota 2

Bir dönemin en popüler oyunlarından biri olan Dota 2, League of Legends gibi rakiplerinden dolayı popülaritesini bir miktar yitirmiş olsa da hala kendi kitlesini elinde tutmayı başarıyor. Oyunu oynamak da izlemek kadar keyifli olduğu için Dota 2 de oyunseverler tarafından 507 milyon saatlik izlenmesiyle listede yer almayı başardı.

 

Call of Duty: Warzone

Warzone, Call of Duty serisinin en sevilen oyunlarından biri. Bir önceki yıla göre Twitch’te izlenme sayıları düşmüş olsa da kendi kitlesi tarafından hala izlenmeye ve büyük bir keyifle oynanmaya devam ediyor. Tüm bunlara rağmen Call of Duty: Warzone Twitch’te en çok izlenen ilk 10 oyun arasında yerini almayı başardı.

 

World of Warcraft

MMORPG türündeki en popüler oyunlardan biri de World of Warcraft. Yılların eskitemediği hatta bir klasik haline getirdiği World of Warcraft da Twitch’te en çok izlenen oyunlar arasındaki yerini almış. Total oyuncu sayısına baktığımızda rakiplerinin çok ilerisinde olan World of Warcraft yeni çıkan eklentisi Dragonflight ile hem oyun dünyasını hem de Twitch’i deyim yerindeyse salladı!

 

 

Twitch’te en çok izlenen oyunlar listemizin sonuna geldik. Eğer sen de iyi bir oyunseversen ve sadece izlemek bana göre değil ben oyuna dahil olmalıyım diyorsan hem oyun oynayıp hem de harika bir Twitch yayıncısı olmak için FreeZone Yayıncılık 101 serisine göz atmanı kesinlikle öneririz.

 

FreeZone güzellikleri elbette bunlarla da sınırlı değil. FreeZone genç tarifeler birçok marka iş birliği ile sana özel fırsatlar sunar. Eğer henüz FreeZone’lu olmadıysan hemen FreeZone web sitesi üzerinden ya da mağazalarımızı ziyaret ederek başvurunu tamamlayabilir ve FreeZone dünyasına hızlı bir giriş yapabilirsin.

 

Bir haberimiz de henüz FreeZone’lu olmamış 26 yaş altındaki Vodafone kullanıcıları için. eğer hattın kendi üstüne tanımlı olmadığı için FreeZone dünyasına giriş yapmadıysan hemen hattını üstüne tanımla ve hem FreeZone’lu ol hem de sürpriz indirimleri yakala.

 

 

İnternetini kafan takmadan sosyal medyada takılabileceğin sana özel FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri gör!

‍‍