Twitch Nedir? Nasıl Kullanılır?

23 Ekim 2023

Twitch Nedir? Nasıl Kullanılır?

Oyunların çoğalması, oyuncu sayısını da oldukça artırdı. Çünkü oyunlardaki çeşitlilik herkesin kendine uygun oyunu bulmasını sağladı. Oyun severleri buluşturan platformlar da bu süre içerisinde epey yaygınlaştı. Bunlara verilebilecek en büyük örneklerden biri de Twitch. Peki, Twitch ne demek? Twitch, kişilerin canlı bir şekilde oynadıkları oyunu paylaşabildikleri bir sosyal medya platformu. Benzer oyunlardan hoşlanan kişiler, birbirini izleyebiliyor hatta bununla da yetinmeyip anında iletişime geçebiliyor. Twitch bu özelliği ile bir sosyalleşme alanı olmayı da başarıyor. Neredeyse her konuda yayın yapan birine ulaşılmasını sağlayan Twitch nasıl bir uygulamadır? Yazımızın devamında bu ve bunun gibi daha pek çok soruyu cevaplandırdık.

 

Twitch Nedir?

 

2011 yılından beri hayatımızda olan Twitch nedir? Twitch canlı yayın yapılabilen bir platform. Dilediğin saatte dilediğin yayını açabilme imkanı tanıyor. Popüler oyunları oynayabilir hatta oyunlar hakkındaki tecrübeni yeni başlayanlarla paylaşabilirsin. Twitch’te ne istersen o olabilirsin. Özgürsün. Twitch ile yalnızca oyun değil, herhangi bir konu üzerine konuştuğun bir yayın da açabilirsin. Yaptığın resimleri paylaşabilir veya tarihle ilgili ilginç sırları açığa çıkarabilirsin.

 

Twitch’te ister yayıncı ister izleyici olabilirsin. Şöyle örnek verelim. İlgini çeken bir oyun var, oynanışına veya konusuna pek hakim değilsin. Profesyonel yayıncıları izleyerek, oyun hakkında merak ettiğin her detaya ulaşabilirsin. Hatta merak ettiklerini chat üzerinden yazabilir ve anlık olarak cevap alabilirsin. Bazı yayıncılar, sohbet canlı yayını yapıyor. Güncel konulardan veya farklı ilgi alanlarından bahsediyorlar. Bu yayınlara katılarak, fikrini onlarca insanla paylaşabilir, aynı zamanda sosyalleşebilirsin. Twitch ile yalnızca kendi ülkendeki yayınları değil, dünyanın dört bir yanından yapılan yayınları izleyebilirsin. Twitch üzerinden açtığın yayınlardan yeterli takipçiye ulaşabilirsen para bile kazanabilirsin. Yani sadece katılımcı olmak zorunda değilsin. Sen de yeni bir kariyere şans verebilirsin. ‘’Twitch üzerinden para nasıl kazanılır’’ dediğini duyar gibiyiz. Bunun iki yöntemi var;

 

1. Seni izleyen kişilerin yaptıkları bağışlarla para kazanabilirsin,

2. Twitch ile kurduğun ortaklıklar üzerinden para kazanabilirsin.

 

Twitch Nasıl Kullanılır?

 

Sürprizlerle dolu Twitch dünyasına girmeye hazır mısın? Bunun için öncelikle twitch nasıl kullanılır sorusunu yanıtlayalım. Bir Twitch hesabı oluşturarak başlayabilirsin. Bunu ister bilgisayar üzerinden istersen telefon üzerinden yapabilirsin. Mobil uygulamasından yararlanarak dilediğin her yerde kolaylıkla yayın izleyebilirsin. Hatta canlı yayın bile açabilirsin. Moderasyon ve güvenlik ayarlarını atlamamalısın. Bunlar sağlıklı bir yayın süreci için oldukça önemli. Ardından kanalını düzenleyebilirsin. Adını oluşturabilir veya insanların görebileceği bir fotoğraf ekleyebilirsin. Twitch'i ister yayıncı istersen de katılımcı olarak kullanabilirsin. Eğlence için başladığın yayınları kariyerin haline getirmek senin ellerinde!

 

Vodafone FreeZone oyun severlerin her zaman yanında! Vodafone FreeZone’a gelen oyuncular, sınırsız oyunların tadını çıkarıyor ve internetinden yemeden diledikleri oyunu oynuyor. FreeZone Genç tarifeleri ile, internetinden yemeyen uygulamaları seninle buluşturuyor. Twitch kullanımını sınırsız internet avantajı ile yapmak istiyorsan, hemen Vodafone FreeZone’a!

 

200’den fazla oyuna özgürce akabildiğin 3 Ay PC Game Pass hediyeli FreeZone tarifelerini hemen incele!

 

Teklifleri Gör!