TikTok Nasıl Çekilir?

23 Ekim 2023

TikTok Nasıl Çekilir?

Sosyal medya hayatın en vazgeçilmez öğelerinden biri haline geldi. Facebook ile başlayan macera birçok farklı mecranın oyuna dahil olması ile günümüzdeki halini almış oldu. Eski arkadaşlarımızı bulmak, gittiğimiz yerlerden fotoğraf paylaşmak tercih ettiğimiz mekanları tavsiye etmekle başladığımız sosyal medya alışkanlıkları kısa videoların oyuna dahil oluşuyla bambaşka bir boyuta taşınmış oldu. 2016 yılında ByteDance tarafından Asya’da piyasaya sürülen TikTok ise tüm dünyada en çok ses getiren sosyal medya mecrası haline geldi. Kurulduğu günden bugüne kadar 150’den fazla ülkede kullanılan ve 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan TikTok ülkemizde de en popüler sosyal medya mecralarından biri. Bu popüler uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcılar da “TikTok’ta nasıl video çekilir?” sorusunun cevabını arıyor. Eğer sen de henüz TikTok dünyasına girmediysen ve nasıl video çekeceğini merak ediyorsan bu içerik tam sana göre.

 

TikTok Video Nasıl Çekilir?

 

Son yılların en popüler sosyal medya mecralarından biri olan TikTok, kullanıcılarına kısa videoların hâkim olduğu eğlenceli bir platform. Ana teması video olan bu mecrayı kullanmak isteyenler TikTok video nasıl çekilirkonusuna en iyi şekilde hâkim olmak istiyor. Video çekimine başlamadan önce henüz telefonunda TikTok yoksa uygulamayı indirmekle işe başlamalısın. Google Play Store ya da App Store üzerinden uygulamayı indirebilirsin. Uygulamayı indirdikten sonra, TikTok’a kaydolman ve bir hesap oluşturman gerekiyor. Bu işlemleri de gerçekleştirdikten sonra video çekmek ve yayınlamak için hazırsın. TikTok, çok basit bir kullanıcı arayüzüne sahip. Ana sayfanın en alt kısmında yer alan “+” (ekle) simgesine dokunduğunda kamera açılır. Bu aşamadan sonra cep telefonunun kamerasından da aşina olduğun kırmızı daire şeklinde video kayıt simgesi ile karşılaşacaksın. Videonu tamamlamanın ardından “Paylaş” butonu ile çektiğin videoyu paylaşabilirsin. Paylaşımı gerçekleştirmeden önce videonun konusu ile ilgili hashtagler ekleyerek videonun daha fazla kişiye ulaşmasını da sağlayabilirsin. TikTok’ta çok fazla kişiye ulaşmak için çektiğin videoların diğer kullanıcıların “Sizin İçin” sayfasına düşmesi gerekir. Bunu yapabilmek için de çektiğin videoların hem içerik hem de çekim teknikleri bakımından belirli bir kaliteye sahip olması gerekir. Peki TikTok video çekim taktiklerinelerdir? Şimdi hep birlikte başarılı bir TikTok videosu oluşturmanın tekniklerine bakalım.

 

TikTok Video Çekim Teknikleri Nelerdir?

 

TikTok, her ne kadar basit bir video paylaşım platformu olarak görülse de paylaşılan videoların kalitesi başka kişilere önerilmende ve fenomen olmanda oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Bu nedenle de TikTok çekim teknikleri konusuna hâkim olmak ve bu teknikleri çekilen videolarda uygulamak oldukça önemlidir. İyi bir TikTok videosu için TikTok çekimtekniklerini senin için sıraladık.

 

İyi Bir Konsept Belirle 

 

TikTok videolarının başarıya ulaşabilmesi için ilk adım iyi bir konsept belirlemektir. Videonun ne ile ilgili olacağını, içerisinde nasıl sahneler yer alacağını ve ne tür açıklamalar yapacağını önceden belirlemen hem çekim sırasında işini kolaylaştıracak hem de videonun daha çok izlenmesini sağlayacaktır. Eğer nasıl bir video çekeceğine henüz karar veremediysen video içerikler ile ilgili daha fazla ilham almak için fenomen TikTok içerik üreticilerinin hesaplarına göz atabilir ve son dönemin popüler videolarını izleyebilirsin. Ancak içeriklerinin tamamen sana özgü olmasını istersen kendinle ilgili özel bir anı ya da hobilerinle ilgili bir detayın videosunu çekebilirsin. Kendi hesabında belirli bir konu üzerine gitmenin ve sürekli konu değiştirmemenin de abone sayını artırmanda büyük bir etkisi olacaktır. 

 

İyi Bir Şarkı Seç

 

TikTok video çekim taktikleri ile ilgili en önemli konulardan biri de şarkı seçimidir. TikTok’ta yer alan şarkılar belirli dönemlerde popülerleşip belirli dönemlerde ise popülerliğini kaybedebilir. Bu nedenle son dönemin popüler şarkılarını takip edip çektiğin videolarda kullanabilirsin. Videoya şarkı eklemek için “Müzik” sembolüne dokunabilir ve buradan istediğin şarkıyı seçebilirsin. İstediğin şarkıyı video çekim öncesinde dinleyebilir ve hangi kısmını videoda kullanacağını belirleyebilirsin. Şarkıya karar verdikten sonra “Onayla” düğmesine tıklayarak çekime başlayabilirsin.

 

Kameranı Sabitle

 

Elbette TikTok videosu çekmek için kameranın sabit olması bir kural değil. Kameranı eline alarak çekeceğin hareketli videolar da mutlaka olacaktır ancak çekeceğin videoların öznesi sensen kameranı bir tripod yardımıyla ya da herhangi bir nesneden destek alarak sabitlemen çok daha iyi sonuçlar verecektir. Güzel bir açı yakaladığında telefonunu sabitle, kameranın karşısına geç ve ardından kayıt tuşuna bas.

 

Süreyi Kısa Tut

 

Sosyal medyadaki içerik bolluğu izleyicilerin dikkatinin çok kısa sürede dağılmasına neden oldu. Bu nedenle çekilen videoların tamamen izlenebilmesi için konusunun ilgi çekici olması kadar süresinin kısa olması da önemli. Özellikle de diğer kullanıcıları eğlendirecek içerikler üretiyorsan video süresini kısa tutman avantajına olacaktır.

 

Girişin Dikkat Çekici Olsun

 

Yine sosyal medya mecralarındaki içerik bolluğu kullanıcılar açısından yeni bir alışkanlığa da neden oldu ki bu alışkanlığın adı; “kaydırmak”. Kullanıcılar beğenmedikleri içerikleri tek bir kaydırma hareketi ile hızlı şekilde geçiyor. Yani bu da demek oluyor ki çektiğin videolarla başkalarının dikkatini çekebilmek için 1 saniyeden az bir zamanın var. Bu nedenle videonun giriş cümlesi oldukça dikkat çekici olmak zorunda ki insanlar hızlıca kaydırıp geçmesin.

 

TikTok Araçlarına Hâkim Ol

 

TikTok kısa videolar yayınlanan bir platform olduğu için kendi içerisinde gelişmiş video çekim araçları da barındırır. Bu nedenle iyi videolar çekebilmek için bu araçlara da hâkim olman gerekir. TikTok’ta video çekmek için ana ekranda “+” simgesi bulunur. Bu simgeye tıkladığında en alt kısımda “15s” ve “30s” seçenekleri ile karşılaşırsın. Bu seçenekler video kaydının ne kadar süre sonra otomatik şekilde duracağını belirler. Bu aşamadan sonra kaydı başlatmak ya da durdurmak için kırmızı düğmeye dokunman yeterlidir. Kaydı tamamladıktan sonra sağ üst kısımda yer alan “Klipleri Ayarla” seçeneğinden videonun gerekli düzenlemelerini yapabilirsin. Eğer video kaydetmeden önce ya da kayıttan sonra bir ses seçersen, video sürenin bu ses uzunluğuna göre belirleneceğini de unutmamalısın. TikTok video araçlarından bir diğeri de “Sayaç”tır. Sayaç ile durma noktasını işaretleyerek tercih ettiğin video süresini seçebilirsin. “Geri Sayımı Başlat” seçeneğine dokunduğunda uygulama geri sayıma başlar ve ardından kayıt başlamış olur. Eğer yetersiz ışığın olduğu bir ortamda çekim yapmak zorunda kaldıysan flaş özelliğini kullanarak daha iyi bir ışık elde edebilirsin. Ancak bu özellik yalnızca arka kamera ile çekim yaparken kullanılabilir. Son olarak TikTok’un sahip olduğu filtreleri de mutlaka kullanmalısın. Videona uygun seçeceğin efektler ile çektiğin videonun kalitesini artırabilir ve izleyecek kişilerin ilgisini daha fazla çekebilirsin.

 

Son yılların favori sosyal medya platformlarından olan TikTok için nasıl video çekebileceğin konusunu seninle paylaştık. Eğer sen de sosyal medyada dilediğin gibi vakit geçirmek ve bu esnada GB derdine düşmek istemiyorsan FreeZone avantajları ile TikTok ve daha birçok sosyal medya platformunu kullanabilirsin. Henüz FreeZone’lu olmadıysan hemen Vodafone Online Kanalları üzerinden ya da Vodafone Mağazalarına gelerek başvurunu yapabilir ve avantajlı FreeZone’un genç tarifeler dünyasına adım atabilirsin.

 

İnternetini kafana takmadan doyasıya Tiktok’ta takılabileceğin sana özel FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri Gör!