TikTok Filigran & Logo Nasıl Kaldırılır?

25 Eylül 2023

TikTok Filigran & Logo Nasıl Kaldırılır?

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri de TikTok. Bir milyardan fazla kullanıcısı ve eğlenceli içerikleri ile kullanıcıların büyük ilgisi ile karşılaşan TikTok ile ilgili herkesin merak ettiği birçok konu var. Bu konuların başında da TikTok videolarını Instagram ve Facebook gibi diğer sosyal medya platformlarında paylaşırken video üzerinde yer alan TikTok filigranının nasıl kaldırılacağı sorusu geliyor. Eğer sen de TikTok filigran kaldırmaişleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsan bu içerik tam sana göre.

 

TikTok Filigranı Nedir?

TikTok filigran silme işleminin nasıl yapılacağını anlatmadan önce, TikTok filigranının ne olduğundan kısaca bahsedelim. TikTok hem platformun bilinirliğini artırmak hem de kullanıcıların paylaştığı videoların TikTok tarafından yayınlandığını belirtmek için platformda yer alan tüm videolara otomatik olarak bir filigran ekler. Bu filigran hem TikTok logosunu hem de kullanıcının hesap adını içerir. Herhangi bir kullanıcı ya da videonun sahibi olan kullanıcı TikTok’ta yer alan bir videoyu indirerek bir başka sosyal medya platformunda paylaşmak istediğinde ise video üzerinde bu filigranlar yer alır. İşte tam da bu noktada kullanıcılar paylaştıkları videolarda bu filigranın yer almasını istemedikleri için TikTok video filigran kaldırma konusunda sık sık araştırma yapıyor. Peki TikTok logo kaldırmaişlemi nasıl gerçekleştirilir?

 

TikTok Filigran Nasıl Kaldırılır?

TikTok amblem kaldırma işlemi belirli uygulamalar ve internet siteleri kullanıldığında oldukça kolay şekilde gerçekleştirilebilir. Filigran kaldırma TikTok için yardım alabileceğin en popüler uygulama ve internet siteleri şunlar;

  • Snaptik
  • Remove & Add Watermark App
  • Video Eraser App
  • Kapwing

Şimdi de bu araçlar ile TikTok etiket kaldırma işleminin nasıl yapılacağına biraz daha yakından bakalım.

 

Snaptik ile TikTok Filigran Silme

Snaptik, TikTok videolarında yer alan filigranları kaldırmak için kullanılan bir internet sitesi. Bu site üzerinden filigranları kaldırmak için şu adımları izleyebilirsin;

 

  • Öncelikle telefonundan TikTok’u aç. Ardından videonun altında yer alan “paylaş” simgesine dokun. Bu kısımda yer alan “Bağlantıyı Kopyala” seçeneğine dokun.
  • Bağlantıyı kopyaladıktan sonra Snaptik web sitesine git ve burada yer alan metin kutusuna kopyaladığın bağlantıyı yapıştır.
  • Bağlantının yanında yer alan indirme butonuna dokun. İndirme işlemi tamamlandığında filigransız video hazır olmuş olacak.

Remove&Add Watermark ile TikTok Filigran Silme

Bir uygulama olan Remove&Add Watermark ile filigran silme Tiktok işlemi şu adımları izleyerek gerçekleştirilir;

 

  • Öncelikle uygulamayı indirerek aç. Uygulamayı açtığında karşına çıkan üç seçenekli menüden “Video Seç” seçeneğine dokun. Eğer daha önce indirdiğin bir videodaki filigranı silmek istersen “Galerim” seçeneğini de seçebilirsin.
  • Videoyu seçtikten sonra yeni açılan menüden “Filigranı Kaldır” seçeneğine dokun.
  • Bu aşamada içinde dikdörtgen olan bir sayfa ile karşılaşacaksın. Bu dikdörtgen kutuyu yeniden boyutlandırarak kaldırmak istediğin filigranın etrafında hareket ettirmelisin.
  • Videoyu kaydettikten sonra filigransız video kullanıma hazır olacak.

 

Video Eraser ile TikTok Filigran Silme

Özellikle iPhone cihazlarda filigran TikTok kaldırma işlemi için kullanılan Video Eraser uygulamasını şu şekilde kullanabilirsin;

 

  • Video Eraser uygulaması üzerinden “Diğer” bölümüne git ve “Filigranı kaldırmak için videoyu kırp” seçeneğine dokun.
  • Düzenlemek istediğin TikTok videosunu seç. Video için istediğin en boy oranını belirle. Ekrandaki ızgarayı videonun kalmasını istediğin bölümünü kaplanacak şekilde ayarla.
  • Sağ üst köşede yer alan dışa aktar simgesine dokun ve videoyu kaydet.

 

Kapwing ile TikTok Filigran Silme

 

Kapwing de tıpkı Snaptik gibi kullanılan bir internet sitesi. Kapwing üzerinden filigran kaldırmak için;

 

  • Filigranı kaldırmak istediğin videonun bağlantısını TikTok üzerinden kopyala.
  • Kapwing üzerinde yer alan kutucuğa bağlantıyı yapıştır.
  • Ardından video indir seçeneğine tıklayarak filigransız videoyu indir.
  • Kapwing aynı zamanda TikTok videolarını kırpmak için de kullanılabilir.

 

TikTok'ta Efekt ve Filtreler Nasıl Kaldırılır?

TikTok’ta birbirinden yaratıcı ve eğlenceli birçok efekt bulunuyor. Kullanıcılar çektikleri videoları bu efektler ile hem daha keyifli hem de daha ilgi çekici hale getirebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda kullanıcılar ekledikleri efektlerden pişman olabiliyor ya da başka nedenlerle efekti kaldırmak isteyebiliyor. Böyle bir durumda TikTok efekt kaldırma nasıl yapılır? Eğer sen de TikTok videolarındaki efektleri kaldırmak istiyorsan içeriği okumaya devam et.

 

Başka Bir Videodaki Efekt Kaldırılabilir mi?

TikTok videolarının arka planları izleyiciler tarafından oldukça merak ediliyor. Özellikle de popüler olmuş TikTok videoları üzerinde bir efekt bulunuyorsa, izleyenler bu videonun efektsiz halini daha fazla merak edebiliyor. Böyle bir durumda akla gelen ilk soru bir başkasının yüklediği video için TikTok filtre kaldırma işlemi yapılabilir mi oluyor. İzlediğiniz efektli tüm TikTok videolarında kullanılan efektler videonun bir parçası haline gelmiştir. Bu nedenle TikTok efekti kaldırma işlemi teknik olarak mümkün değildir. Nasıl ki yayınlanmış bir filmdeki görsel efektleri kaldırmanın herhangi bir yolu yoksa aynı durum TikTok videoları için de geçerlidir. Bu nedenle TikTok efekt silme vaadinde bulunan internet siteleri ya da uygulamalara karşı dikkatli olman gerekir. Bu site ya da uygulamalar genellikle başka bir uygulama / program indirmeni sağlamak ister ya da dolandırıcılık amacı taşırlar.

 

Kendi TikTok Videomdan Efekt ya da Filtre Kaldırabilir miyim?

Efekt kaldırma TikTok işleminin başka videolar için mümkün olmadığı gibi kendi çektiğin videolar için de mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Eğer bir filtre ya da efekt seçerek bir video kaydettiysen, aynı şekilde bu efekt de videonun bir parçası haline gelir ve kaldırılamaz. Ancak önce bir video kaydedip sonradan üzerine bir efekt ya da filtre eklersen bunu elbette kaldırabilirsin. TikTok’ta efekt kaldırma işlemi de yalnızca bu şekilde kaydedilmiş videolar üzerinde uygulanabilir. Ancak bu videoyu da yayınlamamış olman yani videonun taslak halinde bulunması gerekir. Peki bu işlem nasıl gerçekleştirilir? Kendi çektiğin bir TikTok videosuna sonradan eklediğin efektleri kaldırmak için şu adımları izlemelisin;

 

  • Öncelikle TikTok uygulamasını aç ve uygulamada yer alan “Profil” simgesine tıkla.
  • “Taslaklar” kısmına gel ve buradan düzenlemek istediğin videoyu seç.
  • Kullandığın bir efekti kaldırmak için “Efektler”i seç ve “Geri Al” düğmesine bas. Eğer birden fazla efekt eklediysen istemediğin tüm filtreleri kaldırmak için ters ok şeklindeki geri al düğmesine birkaç kez basman gerekebilir.
  • İşlemi tamamladıktan sonra “Kaydet” düğmesine bas ve ardından “İleri” butonuna basarak videoyu düzenlemeye devam et ya da yayınla.

 

Yine kendi çektiğin videolara sonradan eklediğin filtreleri kaldırmak için de şu adımları izlemelisin;

 

  • TikTok uygulaması üzerindeki “Profil” simgesine bas ve ardından “Taslaklar” klasörüne gir.
  • Düzenlemek istediğin videoyu seçtikten sonra, “Filtre” simgesine dokun.
  • Filtreyi kaldırmak için “Çıkar” sembolüne bas.
  • Filtre araç çubuğunu simge durumunda küçültmek için video üzerindeki herhangi bir alana dokun.
  • Videoyu yayınlamak için “İleri” simgesine dokun.

 

Konuyu özetlemek gerekirse yayınlanmış ya da filtre ile çekilmiş herhangi bir TikTok videosu üzerinden filtre / efekt kaldırmak mümkün değil. Bu nedenle filtre/efekt kaldıracağını iddia eden herhangi bir uygulamaya ya da internet sitesine güvenmemeni öneririz. Ancak filtresiz olarak kendi çektiğin ve sonradan filtre/efekt eklediğin taslak halindeki videolar üzerinden düzenleme yaparak bu efekt/filtreleri kaldırmak mümkün.

 

Son olarak eğer sen de TikTok ve diğer sosyal medya mecralarını kullanmayı seviyorsan ve bu uygulamaları kullanırken GB’ların hakkında endişe etmek istemiyorsan Vodafone FreeZone güzellikleri tam sana göre. FreeZone faturalı ve faturasız genç tarife seçenekleri ile en popüler uygulamalarda geçerli onlarca hediye GB seni bekliyor. Eğer sen de FreeZone’un avantajlarla dolu dünyasına girmek istiyorsan Vodafone FreeZone websitesini ziyaret edebilir ya da sana en yakın Vodafone mağazasına gelerek FreeeZone’lu olabilirsin.

 

İnternetini kafana takmadan doyasıya Tiktok’ta takılabileceğinsana özelFreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri gör!

‍‍