TikTok Düet Nasıl Yapılır?

23 Ekim 2023

TikTok Düet Nasıl Yapılır?

Son yılların en popüler ve en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından olan TikTok’un bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri de platform içerisinde kullanıcı etkileşimlerinin çok fazla olması. Kullanıcıların birbiri ile etkileşimine oldukça önem veren TikTok’un bu etkileşimleri arttırmak için geliştirdiği bazı araçlar var. Bu araçlardan kullanıcıların en çok kullandıklarından biri de TikTok düet. Peki TikTok düet nasıl kullanılır ve ne işe yarar. Eğer sen de TikTok’ta etkileşimlerini arttırmak istiyorsan bu içerik tam sana göre.

 

TikTok Düet Nedir?

Düet, bir TikTok videosunun başka bir içerik üreticisi tarafından alınarak, alınan video ile yan yana olacak şekilde başka bir video yayınlaması anlamına gelir. Yani bir düet videosunda ortadan bölünmüş bir ekranda iki video görülür. Bu sayede hem düet yapan kişi hem de düet yapılan kişi videosunu farklı kişilere sergileme fırsatı bulmuş olur. Etkileşim arttırmak konusunda oldukça iyi bir seçenek olan düet, TikTok kullanıcılarının en çok kullandığı araçlardan biri. Peki TikTok düet nasıl yapılır? Merak edenler için düet detaylarını derledik.

 

TikTok’ta Düet Nasıl Yapılır?

TikTok düet yapma kullanıcılar için etkileşim arttırmanın ve daha fazla kişiye ulaşmanın en iyi yollarından biridir. Bu nedenle de kullanıcılar daha fazla kişiye erişmek için Tiktok’ta nasıl düet yapılır konusunu sık sık araştırıyor. Eğer sen de TikTok’ta düet yapmak istiyorsan şu adımları izlemelisin;

 

  • Düet yapmak istediğin videonun yanında yer alan “Paylaş” simgesine tıkla.
  • Açılan pencere üzerinden “Düet” simgesine tıkla.
  • Bu aşamadan sonra düet yapmak istediğin video ve senin kamera ekranının yan yana olduğu bir sayfa açılır. Buradan kendi çekimini yapmak için efekt, video yerleşimi mikrofon gibi seçenekleri düzenleyerek videonu çekmeye başlayabilirsin.
  • Çekimi tamamladıktan sonra tıpkı normal bir TikTok videosu paylaşır gibi açıklama, hashtag ve konum gibi eklemeleri yaparak videonu paylaşabilirsin.

 

Düet ile ilgili merak edilen bir diğer konu da TikTok’ta düet nasıl açılır sorusu oluyor. TikTok’ta video paylaşan herkes düet ile ilgili ayarları dilediği şekilde yönetebilir. Düet gizlilik ayarlarını düzenleyerek ister videolarını tamamen düete kapatabilir istersen de sadece seçtiğin kişilerin düet yapmasına izin verebilirsin. Kimlerin videolarına düet yapabileceğine izin vermek için öncelikle profiline gitmelisin. Ardından “ayarlar” kısmına giderek burada yer alan “gizlilik” kısmından “düet” seçeneğine tıklamalısın. Bu alandan “kimler düet yapabilir” seçeneğine gelerek dilediğin kişileri seçebilirsin. Eğer videolarını tamamen düete kapatmak istersen de yine aynı menüden “düeti kapat” seçeneğini seçmen yeterli olacaktır.

 

Eğer tek bir video üzerinden düet ayarlarını yapmak istersen de bunun da bir yöntemi var. Videonu paylaşıma hazırladıktan sonra paylaşmadan hemen önceki son adımda çıkan ayarlar üzerinden videonun düete açık ya da kapalı olmasını belirleyebilirsin.

 

Sosyal medya hepimiz için hem bir eğlence hem de bir iletişim aracı. Hatta öyle ki son yıllarda bunların dışında sosyal medya kimilerimiz için bir iş alanı. Bu nedenle de sosyal medya özgürce vakit geçirebilmek için oldukça önemli. Özellikle de gençler için kalan GB’ları dert etmeden rahatça sosyal medyada vakit geçirmek ve paylaşım yapmak daha da önemli. FreeZone güzellikleri ile sosyal medyada vakit geçiren gençler ise GB’ları dert etmiyor ve sosyal medyanın tadını özgürce çıkarabiliyor. FreeZone genç tarifeler kullanıcıları için en popüler sosyal medya platformlarında ve oyunlarda geçerli onlarca hediye GB içeriyor. Kullanıcılarına bu ve bunun gibi daha birçok avantaj sunan FreeZone 26 yaş altındaki bütün gençlerin girebileceği bir dünya. Eğer sen de FreeZone’un avantajlarla dolu dünyasına girmek istiyorsan Vodafone FreeZone websitesini ziyaret edebilir ya da sana en yakın Vodafone mağazasına gelerek FreeeZone’lu olabilirsin.

 

İnternetini kafana takmadan doyasıya Tiktok’ta takılabileceğinsana özelFreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri Gör!