RPG Oyunlar

02 Nisan 2024

RPG Oyunlar

Oyun oynamak hemen herkes için oldukça eğlenceli bir aktivite. Oyun oynayan herkesin sevdiği oyun türü ve oyun oynama amacı farklı olabilir ancak tüm oyuncuların temel motivasyonu eğlenmek ve stresten uzaklaşmak. Günümüzde oyun severler için tasarlanmış birçok farklı oyun türü bulunuyor. Oyuncular strateji, spor, yarış, aksiyon, macera, savaş ve simülasyon gibi oyun türleri içerisinden kendilerine en çok hitap eden türü ve bu tür içerisindeki en sevilen oyunları seçmeye çalışıyor. RPG oyunları da milyonlarca oyuncu tarafından severek tercih edilen oyun türlerinden biri. RPG oyununun ne demek olduğunu merak ediyorsan ve en popüler RPG oyunlarının hangileri olduğunu öğrenmek istiyorsan bu içerik tam sana göre. İşte RPG oyunu nedir ve en iyi RPG oyunları hangileridir sorularının yanıtları.

RPG Oyunu Nedir?

Oyun dünyasının en popüler kavramlarından biri olan RPG; “Role Playing Game” kavramının kısaltması anlamına geliyor. Rol yapma oyunu olarak ifade edebileceğimiz bu oyunlar en sevilen oyun türleri arasında yer alır. Oyuncular oyun sırasında tamamen bir karakterin hayatını ya da senaryosunu yaşar. Bu oyunların etkileyiciliği kamera açılarına ya da oyunun iki boyutlu ya da üç boyutlu olmasına göre değişir. RPG oyunları da kendi içerisinde farklı türlere ayrılsa da hepsinin ortak bir paydası vardır. Bu payda oyuncuların kendi hikayelerini yazması ve bu hikayeleri tekrar tekrar oynayabilmeleridir. Şimdi hep birlikte gelmiş geçmiş en iyi RPG oyunları nelermiş yakından bakalım.

En İyi RPG Oyunları

RPG oyunlar oyun dünyasının en popüler oyun türleri arasında yer alır. Bu nedenle de birçok oyun geliştirici RPG türünde oyunlar tasarlayarak oyun dünyasında en tercih edilir olmayı hedefliyor. İşte oyuncular tarafından en sevilen, gelmiş geçmiş tüm zamanların en iyi RPG oyunları…

●     Dragon Age: Inquisition:

En iyi RPG oyunları pc listemizin ilk sırasında BioWare tarafından geliştirilmiş ve 2014 yılının en iyi oyunu seçilmiş olan Dragon Age: Inquisition var. Electronic Arts tarafından yayınlanan bu oyunda oyuncular kendi ekibini yönetebiliyor ve Dragon Age evreninde muhteşem bir hikayeyi deneyimleyebiliyor. Sinematik anlatımı ve büyüleyici atmosferi ile Dragon Age: Inquisition tüm RPG sevenlerin oynaması gereken oyunlar arasında yer alıyor.

 

●     The Witcher 3: Wild Hunt

2015 The Game Awards ödül töreninde RPG oyunları kategorisinde ödül alan ve yılın oyunu seçilmiş olan The Witcher 3: Wild Hunt efsanevi oyunlar arasında yer alıyor. Her gün on binlerce yeni oyuncu tarafından oynanan oyun muhteşem hikayesi ve açık dünyasıyla tüm oyuncuları kendisine hayran bırakıyor. Oyunda var olan her bir objenin hikayesi olması da oldukça etkileyici.

●     Stardew Valley

Bağımsız yapımcılar tarafından geliştirilmiş olan Stardwe Valley RPG türü oyunlar içerisinde adeta bir hazine. Üç boyutlu grafiklere sahip olmasa da kendi içerisindeki muhteşem derinlik oyunu bambaşka bir boyuta taşıyor. Stardew Valley de oyuncuların amacı hayatta kalmak. Bir çiftlik kurmak, evlenmek ve ailesini genişletmek hayatta kalmanın yolları arasında yer alıyor.

●     Persona 5

P-Studio tarafından geliştirilen ve 2017 yılında Atlus tarafından yayınlanan Persona 5, ilk çıktığı dönemde PlayStation 3 ve PlayStation 4 konsolları için kullanılabilirdi. Ancak ilerleyen yıllarda PC platformu için de oynanabilir hale gelen Persona 5 PC RPG oyunları arasında en iyilerden biri. Kendine has bir yapısı olan oyunda ilginç karakterler ve harika hikayeler bulunuyor. Bu özellikleri ile Persona 5 oyuncuların soluksuz şekilde kendisine bağlıyor.

●     Final Fantasy VII Remake

The Game Awards ödül töreninde ilk kez en iyi RPG oyunları arasında seçilen yeniden yapım olan Final Fantasy VII Remake üç boyutlu grafikleri, görsel kalitesi ile serinin en iyi oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. Sürükleyici hikayesi, film gibi oyun içi grafikleri ve farklı maceralarıyla Final Fantasy VII Remake RPG oyun önerisi olarak verilebilecek oyunlardan biri.

●     Pillars of Eternity

Klasik RPG dokusunu en iyi şekilde korumayı başarmış oyunlardan biri olan Pillars of Eternity Baldur’s Gate evreninde geçiyor. Obsidian Entertainment tarafından geliştirilmiş olan oyunda oynanabilir 6 ırk yer alıyor. Aynı zamanda yapımda yine oyun açısından birçok çeşitlilik bulunuyor.

●     Tales of Arise

2021 yılında en iyi rol yapma oyunu ödülü kazanan Tales of Arise, Bandai Namco tarafından geliştirilmiş bir RPG oyunu. Asya’nın kendine özgü ikonlarını barındıran evreni, büyüleyici grafikleri ve sürükleyici hikayesi ile Tales of Arise deneyimlenmesi gereken RPG oyunlarından biri.

●     Wasteland 3

Atomik bir patlamanın ardından kıyamet sonrası bir dünyada geçen Wasteland 3 ‘te oyuncular bir ekibin kontrolünü ellerinde tutuyor. 2020 yılında yayınlanmış olan Wasteland 3 oyuncular için seçimlerin önemli olduğu bir yapım. İzometrik bir bakış açısına sahip olan oyunda oyuncular özelleştirilebilir bir oyun deneyimi yaşayabiliyor.

●     Baldur's Gate II

Baldur’s Gate oyunları rol yapma oyunları içerisinde oldukça etkileyici bir derinliğe sahiptir. Yıllanmış bir RPG oyunu olsa da oyunculara hala ilk günkü keyfi veren Baldur's Gate II hem karakterleri hem de hikayesi ile öne çıkan bir oyun. Oyun grafikleri nostaljik olsa da izometrik bakış açısı yeni nesil oyunlara kıyasla çok daha etkileyici. Oyun içerisindeki her bir karakter kendi içerisinde tutarlı, oyun içerisindeki diyaloglar ise tamamen oyunu derinleştirmek için oluşturulmuş. Oyun içi görevler ise hikaye ve senaryo ile oldukça uyumlu. Bu özellikleri ile Baldur's Gate II eskimeyen en iyi RPG türü oyunlardan biri.

●     Diablo II

2000 yılında yayınlanan efsanevi RPG oyunu Diablo II günümüzde de hala en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Blizzard North’un efsane serisi Diablo’nun ikinci oyunu olan Diablo II’nin serinin üçüncü oyunundan da daha iyi olduğu tüm oyun severlerce onaylanmış durumda. Oyun içerisinde ilk serinin devamı olan hikayenin devamı olarak 4 ana hikaye oluşturulmuş. Bu 4 bölüm sonunda amaç Diablo’nun geri dönmesine engel olmak. Oyunu ilk defa oynayacak kişiler için tavsiye ise serinin ilk oyunu ile hikayeye başlamaları.

●     Neverwinter Nights

BioWare tarafından geliştirilmiş olan Neverwinter Nights en iyi üçüncü şahıs RPG oyunlarından biri. 2022 yılında piyasaya çıkan oyun, oyunculara 100 saatten fazla Dungeons & Dragons macerası vaat ediyor. Piyasaya çıktığı ilk günden günümüze kadar oyuncular tarafından sevilen Neverwinter Nights hala popülaritesini korumaya devam ediyor.

●     Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance, RPG türü oyunlar içerisinde en gerçekçi olanlardan biri. 1403 yılının ruhunu ve mimarisini tamamen dijital ortama aktarmayı başarmış olan yapım aynı zamanda Ortaçağ atmosferini en gerçekçi şekilde yansıtan oyunlardan biri. Tarih ile birebir örtüşen hikayesi, grafikleri, objeleri ve karakterleri ile ayrıntılara oldukça özen gösteren Kingdom Come: Deliverance kesinlikle oynanması gereken RPG oyunlarından.

 

Vodafone FreeZone’lular için oyun oynamak da büyük bir keyif! Eğer sen de en popüler oyunları dilediğin gibi oynamak istiyorsan hemen FreeZone’lu olabilirsin. FreeZone’un güzelliklerle dolu dünyasında Gaming fırsatlarından popüler marka indirimlerine, aksesuarlardan oyun hediyelerine kadar birçok gaming fırsatı seni bekliyor. Sen de birçok FreeZone güzelliğinden yararlanmak için hemen FreeZoneüzerinden başvurunu gerçekleştirerek FreeZone’lu olabilirsin.