PUBG Uyumsuz Kademe Sorunu Nedir ve Nasıl Düzeltilir?

16 Ocak 2024

PUBG Uyumsuz Kademe Sorunu Nedir ve Nasıl Düzeltilir?

Online oyun oynamak oldukça keyifli bir aktivitedir. Özellikle de oyunseverler için online oyun oynamak bir keyiften çok tutku haline gelebilir. Son dönemde oyunseverlerin favori mobil oyunlarından biri de PUBG. Oyunun gelişmiş grafikleri, maceracı ruhu ve oyun içerisindeki kademe sistemi, PUBG’nin gittikçe daha da popüler hale gelmesindeki en büyük etkenlerden biri. Ancak PUBG oyuncuları zaman zaman oyun içerisinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle keyifsiz anlar yaşayabiliyor. PUBG oyuncularının karşılaştığı bu sorunlardan biri de PUBG kademe uyuşmazlığı. Bu içeriğimizde senin için PUBG uyumsuz kademe sorununun ne olduğu ve nasıl çözüleceği ile ilgili tüm detayları derledik. Eğer sen de bu sorunla karşılaştıysan ya da karşılaştığında nasıl çözüleceğini merak ediyorsan içeriğimizi okumaya devam et.

 

PUBG Uyumsuz Kademe Sorunu Nedir?

PUBG oyuncuların hayatta kalan son kişi olmaya çalıştığı, çok oyunculu bir macera oyunu. PUBG aynı zamanda kademe sistemine sahip bir oyun. PUBG uyumsuz kademe sorununun ne olduğunu anlatmadan önce kısaca oyun içerisindeki kademelerin ve uyumsuz kademe sisteminin ne olduğundan bahsedelim.

 

PUBG’de toplam 8 kademe yer alır. Bu kademelerin ilk altısı olan Bronz, Gümüş, Altın, Platin, Elmas ve Taç seviyeleri de kendi içerisinde 5 farklı kademeye sahiptir. Kalan son 2 seviye olan As ve Fatih seviyeleri de diğer seviyeleri tamamlayan en iyi 500 oyuncunun mücadele ettiği kademelerdir. Bu kademeler oyun içerisindeki heyecanı katlar ve oyuncuların daha mücadeleci bir ruh ile oyuna sarılmasını sağlar. Kademeler içerisindeki dengeyi sağlamak amacı ile geliştirilmiş olam sistem de “Uyumsuz Kademe” olarak isimlendirilir. Uyumsuz kademe, oyun içerisinde güvenlik nedeniyle oyuncular arasında yapılan maçlarda, aynı beceri seviyesine sahip olmayan oyuncuların bir arada oynamasını engellemek için kurulmuş bir sistemdir. Bu sistem oyuncuları kendi seviyelerine göre ayrıştırır ve buna göre eşleştirir. Bu sistemin temel amacı oyunculara adil bir oyun deneyimi yaşatmak ve şartları eşitlemektir. Kısacası bu sistem sayesinde daha yüksek kademede yer alan oyuncular ile alt kademedeki oyuncular eşleştirilmez ve oynanan maçlarda haksız rekabet oluşmaz. PUBG uyumsuz kademe sorunu ise bu sistemin çalışmaması anlamına gelir. Sistemde yaşanan sorun nedeniyle oyuncular kendi kademesinden üst kademedeki oyuncular ile aynı maça denk gelebilir ve bu da adil bir maç oynanmasını engeller.

 

PUBG Uyumsuz Kademe Sorunu Çözümü

PUBG kademe sorunu oyun içi performansı etkileyen bir problemdir. Oyuncular genellikle oyunu yükledikleri zaman “Uyumsuz Kademe” hatası aldıklarından şikâyet ederler. Oyuncular genellikle bu sorun ile PUBG’ye yeni bir güncelleme geldiğinde karşılaşırlar. Peki bu sorun nasıl çözülür? Eğer uyumsuz kademe sorunu yaşıyorsan şu adımları izleyerek sorunu çözebilirsin;

 

  • Öncelikle oyunu ve arka planda çalışan tüm uygulamaları kapat.
  • Ayarlar menüsüne giderek uygulama yöneticisini aç.
  • PUBG uygulamasını bul ve uygulamayı seç.
  • Uygulama ayarlarını aç ve önbelleği temizle.
  • Cihazının önbelleğini temizle.
  • Yeniden oyunu aç ve uyumsuz kademe sorununun düzelip düzelmediğini kontrol et.

 

Eğer bu adımlardan sonra hala uyumsuz kademe sorunu devam ediyorsa, cihazın donanımından kaynaklı bir problem olabilir. Bununla birlikte internet bağlantın ile ilgili de bir sorun yaşıyor olabilirsin. Bu gibi durumlarda teknik servis desteği almanı öneririz.

 

Uyumsuz kademe sorunu genellikle oyuna gelen güncellemeler sonrasında ortaya çıktığı için, cihazın işletim sistemi sürümü, donanım uyumsuzluğu ve depolama alanı yetersizliği gibi problemler de bu hatayı almana neden olabilir. Bu gibi bir durumla karşılaştığını düşünüyorsan, cihazının işletim sisteminin son sürüme sahip olup olmadığını kontrol etmelisin. Eğer son sürüme sahip değilse işletim sistemini güncelleyerek sorunu çözebilirsin. Aynı zamanda bu soruna cihazındaki depolama alanının yeterli olmaması da neden olabilir. Böyle bir durumda da gereksiz uygulama ve dosyaları silerek cihazında yeterli alanı açabilirsin. Tüm bu adımlar sonucunda sorunun hala devam ediyorsa oyunu kaldırıp yeniden yüklemeyi de denemelisin. Böylece oyunun son sürümünü cihazına yüklemiş olursun.

 

Oyun oynarken yaşanan küçük sorunlar her ne kadar can sıkıcı olsa da gelişen teknoloji sayesinde bu sorunları çözmek oldukça kısa bir zaman alıyor. Uzun süren oyun keyfi için ise özellikle de online oyunlarda kesintisiz bir internet ve bol GB her şeyden önemli. İşte FreeZone güzellikleri tam da bu noktada devreye giriyor. FreeZone oyuncu tarifeleri PUBG Mobile ve daha birçok popüler oyunda internetinden yemez! Böylece GB’larını düşünmeden doyasıya oyun oynamanın tadını çıkarırsın. Aynı zamanda FreeZone genç tarifeler daha birçok avantajla dolu. 26 yaş altındaki her Vodafone’lu FreeZone’ludur. Henüz Vodafone’lu olmadıysan FreeZone web sitesini ziyaret ederek ya da mağazalarımız aracılığı ile başvurunu yapabilir ve FreeZone dünyasına dahil olabilirsin. Eğer 26 yaş altında bir Vodafone’luysan ama FreeZone’lu değilsen hattını üstüne tanımlayarak FreeZone’a geçiş yapabilirsin. Hattını üstüne tanımla ve hem FreeZone’lu ol hem de sürpriz hediyeler kazan!

 

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele

‍‍