PUBG Mobile Rütbe (Kademe) Sıralama Rehberi

16 Ocak 2024

PUBG Mobile Rütbe (Kademe) Sıralama Rehberi

Mobil oyun piyasasındaki en büyük oyunculardan biri de hiç şüphe yok ki PUBG Mobile. Piyasaya çıktığı günden bugüne kadar oyuncu kitlesini her gün arttıran ve dünya çapında tam bir fenomen olan PUBG Mobile’ın bu kadar çok sevilmesinin nedenlerinden biri de oyun içerisinde yer alan PUBG rütbeleri. Bu rütbeler oyunun heyecanını ve oyun içerisindeki rekabeti artırıyor ve oyuncuların mücadele ruhunu destekliyor. Bu içeriğimizde senin için PUBG kademeler hakkında merak ettiğin tüm soruları yanıtlamaya çalışacağız.

 

PUBG Mobile Rütbe Sistemi Nedir?

PUBG Mobile’da rekabetçi maçlar oynanır ve bu maçlar oyuncuların oyun içerisindeki sıralamalarını yükseltmelerini sağlar. Rank olarak da bilinen bu sıralamayı artırmak için tüm oyuncuların hedefi maçı kazanmak ve maç sırasında en iyi performansı sergilemektir. Maç sonunda tüm oyuncular oyun içerisinde gösterdiği performansa göre bir kademe puanı kazanır. Sezon sonu geldiğinde bu sıralama puanları yeniden düzenlenir ve oyuncu kendi sıralamasına göre belli ödüller kazanır. Bir oyuncunun PUBG rütbe sıralaması ne kadar yüksekse alacağı ödülün değeri de o kadar yüksek olur.

 

PUBG Mobile Rütbe Sıralaması

PUBG Mobile’da şu anda 8 rütbe bulunuyor. Bu rütbelerin 6’sı kendi içerisinde bölümlere ayrılır. Her kademe arasında 100 puan bulunur ve oyuncular bu puan sıralamasına göre rütbe atlar ya da düşer. Kalan 2 rütbe ise PUBG Mobile’da en yüksek seviyelerdeki oyuncuların mücadelesi için ayrılmıştır. Şimdi hep birlikte en düşükten yükseğe doğru PUBG rank sıralaması tablosuna genel bir bakış atalım.

 

Bronz

1200 - 1699

Gümüş

1700 - 2199

Altın

2200 - 2699

Platin

2700 - 3199

Elmas

3200 - 3699

Taç

3700 - 4199

As

İlk 500 oyuncu (Sıralama her gün 00:00’da sıfırlanır)

Fatih

İlk 500 oyuncu (Sıralama her gün 00:00’da sıfırlanır)

 

PUBG rank sistemi tablosuna genel bir bakış attıktan sonra şimdi de bu seviyeleri kendi içerisinde biraz daha detaylı inceleyelim.

 

Bronz

Bronz rütbe, PUBG seviyeleri içerisindeki en temel seviyedir. Oyuncular ilk maçlarını oynadıktan sonra bu rütbeyi elde ederler. Bu seviyede Bronz V, Bronz IV, Bronz III, Bronz II ve Bronz I olmak üzere 5 farklı aşama bulunur. Bu seviyedeki oyuncular genellikle oyunun mekaniklerini yeni yeni öğrenmeye başlamışlardır. Bronz rütbesinde oyunu tanıtmak amacıyla birçok bot mevcuttur. Eğer sen de henüz Bronz seviyesindeysen oyun ekipmanlarını en iyi şekilde tanımaya ve bunları deneyerek öğrenmeye çalışmalısın.

Gümüş

PUBG rütbe sıralamasındaki ikinci seviye olan Gümüş, Bronz I seviyesinden sonra gelir. Tıpkı Bronz rütbesinde olduğu gibi Gümüş rütbesinde de Gümüş V’ten Gümüş I’e kadar 5 farklı seviye bulunur. Gümüş kademede de Bronz kadar olmasa da maçlarda botlar bulunur. Bronz rütbesindeki bir oyuncunun da silahları daha detaylı öğrenmesi gerekir.

Altın

PUBG kademe sıralaması içerisinde yer alan 3. seviye olan Altın, Gümüş I kademesini atlayan oyuncuların ulaştığı bir kademedir. Altın V’ten Altın I’e kadar 5 farklı seviyesi olan bu aşamada bot sayısı yavaş yavaş azalmaya başlar. Bu nedenle de mücadeleni gerçek oyunculara karşı vermeye başlarsın. Bu kademede oynayan oyuncular genellikle oyunda iyi bir deneyime ve oyunun temelleri hakkında detaylı bilgiye sahiptir. Bu kademedeki oyuncuların oyun seslerine ve oyun içerisindeki konumuna dikkat edebilmesi gerekir. Aynı zamanda silah seslerini tanımak ve rakiplerin hangi silahlara sahip olduğunu bilmek de bu seviye için önemli bir detaydır.

Platin

Altın I’den sonra rütbe atlayan oyuncular Platin V’ten Platin I’e kadar 5 farklı seviyeye sahip olan Platin rütbesine yükselirler. Diğer PUBG mobile rütbeler arasında daha deneyimli oyuncuların yer aldığı bu kademede botlarla karşılaşma ihtimali gittikçe azalmıştır. Platin kademesinde etrafını sürekli kontrol etmen ve çimenlere detaylı şekilde bakman gerekir. Bu aşamaya geldiğinde birkaç silahta ileri derecede profesyonelleşmiş olman önemlidir.

Elmas

PUBG sıralama tablosunda Platin I’den sonra gelen seviye Elmas rütbesidir. Diğer rütbelerde olduğu gibi Elmas rütbesinde de Elmas V’ten Elmas I’e kadar 5 ayrı seviye bulunur. Elmas seviyesi diğer alt seviyelerine göre çok daha gelişmiş bir seviyedir. Bu aşamaya geldiysen oyun içerisindeki belli konularda uzmanlaşmış olman gerekir. El bombası, flash, sis gibi eklentileri bu aşamada oyununa dahil etmelisin.

Taç

Elmas I rütbesini geçenler Taç rütbesine yükselir. Taç rütbesi de Taç V’ten Taç I’e kadar 5 kademelidir. PUBG Mobile rank sıralaması içerisinde alt seviyelere göre çok daha yetenekli oyuncuların mücadele verdiği Taç, ilerleme kaydetmenin zor olduğu bir seviyedir. Bu seviyeye geldiğinde üst seviyelere yükselmek için oyunun dinamiklerine daha iyi hakim olmalı ve risk almaya başlamalısın. Aynı zamanda nadir silahların yer aldığı kutuya ulaşarak en güçlü silahları elde etmelisin.

As

Taç I rütbesini aşan oyuncular As rütbesine yükselir. Bu seviyede diğer aşamalarda olduğu gibi 5 kademe yoktur. As rütbesinde mücadele eden oyuncular inanılmaz derecede güçlü ve yeteneklidir. Bu seviyeye geldiğinde silah kullanmak ve konum almak gibi her konuda oldukça dikkatli olmalısın.

Fatih

PUBG rütbe sırası tablosunun en üst düzeyi olan Fatih, her bölgeden en iyi 500 oyuncunun mücadele ettiği bir seviyedir. PUBG Mobile’ın farklı oyun modlarının her biri için ayrı ayrı Fatih seviyesine ulaşman gerekir. Tüm oyun modlarında Fatih rütbesi elde ederek uzmanlığını ve gücünü gösterebilirsin.

 

PUBG Mobile Kademeler Hakkında Diğer Detaylar

PUBG seviye sıralaması hakkındaki tüm detaylara baktıktan sonra şimdi de seviyelerle ilgili merak edilen diğer konulara bakalım. Öncelikle kademeler hakkında merak edilen en önemli konulardan biri PUBG rütbe nerden bakılır sorusu oluyor. PUBG rütbeni kontrol etmek için ekranın alt kısmında yer alan “Sezon” sekmesine dokunman yeterlidir. Bu alanda hem rütbeni hem de bir üst rütbeye ulaşmak için kaç puana ihtiyacın olduğu gibi detayları görebilirsin.

 

Oyuncuların sık sorduğu sorulardan bir diğeri de “PUBG hangi kademeler beraber oynayabilir?” sorusu. Yapılan yeni bir düzenleme ile Altın rütbesindeki oyuncular en fazla Elmas rütbesindeki oyuncular ile eşleşebilir. Elmas rütbesindeki oyuncular da kendi seviyeleri dışında sadece Taç rütbesindeki oyuncular ile eşleşebilir. Taç rütbesi oyuncuları ise As ve Fatih rütbesindeki oyuncular ile eşleşebilir.

 

PUBG Mobile online oynanan bir oyun olduğu için, oyunu oynarken bol GB’a ihtiyacın olabilir. Eğer sen de ev dışında da oyun oynamayı seviyorsan ve GB’larım biter diye düşünüyorsan henüz FreeZone güzellikleri ile tanışmamışsın demektir. FreeZone kullanıcılarına birbirinden avantajlı genç tarifeler sunar. Bunun yanı sıra oyunseverler için FreeZone’un özel oyuncu paketleri PUBG Mobile ve daha birçok popüler uygulamada internetinden yemez. Evet yanlış okumadın. FreeZone’lular GB’larını harcamadan doya doya mobil oyunların tadını çıkarıyor. Eğer henüz FreeZone’lu olmadıysan FreeZone web sitesi ya da Vodafone mağazaları üzerinden hemen başvurunu gerçekleştirebilirsin. Eğer 26 yaş altında bir Vodafone kullanıcısıysan ama hattın kendi üstüne değilse hattını üstüne tanımla, özel indirimler kazan ve FreeZone dünyasına dahil ol!

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele

‍‍