PUBG Mobile Kaç MB İnternet Yer?

16 Ocak 2024

PUBG Mobile Kaç MB İnternet Yer?

Online oyun oynamak, çevrimdışı oyun oynamaya göre çok daha keyifli bir aktivite. Özellikle çok oyunculu online oyunlarda hem heyecan hem de rekabet arttığından, oyun oynamak çok daha keyifli bir hal alır. PUBG Mobile dünyanın en popüler çok oyunculu hayatta kalma oyunlarından biri. PUBG Mobile oyuncuları maçları kazanmak, kademeleri atlamak ve popülerliklerini artırmak için sürekli oyunda online olmayı hedefliyor. Eğer sınırsız bir Wi-Fi bağlantın varsa doyasıya PUBG Mobile oynayabilirsin. Peki ya mobil veri kullanıyorsan? İşte o zaman durum biraz değişir ve mobil veriyi dikkatli harcamak gerekebilir. Tam da bu noktada en çok merak edilen konu PUBG Mobile kaç MB internet yer sorusu oluyor. Şimdi birlikte PUBG Mobile’ın oyunda kalma sürelerine göre kaç MB internet harcadığına detaylı şekilde bakalım.

 

1 Saatlik PUBG Mobile Oyunu Kaç MB İnternet Harcar?

PUBG kısa süre içerisinde büyük bir hayran kitlesi edinmiş ve dünya çapında oldukça popüler hale gelmiş bir oyundu. PUBG’nin piyasaya çıkışından kısa bir süre sonra yayınlanan PUBG Mobile da her yaştan oyunseverin ilgi odağı haline geldi. Oyun mobil versiyon olduğu için cep telefonu ya da tablet gibi taşınabilir cihazlarda oynanabildiği için Wi-Fi ile olduğu kadar mobil veri ile oynanma ihtimali de çok fazla. İşte tam da bu noktada oyuncular PUBG Mobile saatte kaç MB yer gibi sorularla, oyunu oynadıkları süre içerisinde ne kadar internet harcayacaklarını da merak eder. Eğer sen de bu sorunun cevabına yanıt arıyorsan doğru yerdesin.

 

Öncelikle PUBG Mobile, diğer birçok oyun gibi telefonuna indirdiğinde çok az veri harcar. Eğer oyun güncelse, yeni bir maça girdiğinde yeniden oyun indirmek ya da güncellemek gibi veri harcamaları yaşanmaz. Oyunu oynamaya başladığında seninle birlikte oyuna katılan 100 kişinin verisi indirilir. Bu veriler küçük kodlardan oluştuğu için çok yüksek MB’lı veriler değildir. Peki PUBG’de oynanan maçların ortalama 1 saat sürdüğünü hesaba katarsak PUBG 1 saatte kaç MB yer? Az önceki senaryoyu göz önüne alırsak, yani telefonuna hali hazırda indirilmiş ve güncel bir PUBG Mobile ile açtığın maçta 1 dakikada 0,5 MB internet harcarsın. Bu da 1 saatlik oyunda 20 - 30 MB arasında bir veri harcanması anlamına gelir.

 

 

PUBG ne kadar internet harcar sorusuna verilecek cevap belli koşullara göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin eğer maç sırasında 4 kişilik takım arkadaşlarınla sesli konuşmaları açarak oyun oynadığında, indirilen veri miktarı artacaktır. Böyle bir senaryoda PUBG Mobile kaç MB yer sorusunun cevabı 40 - 50 MB aralığına yükselecektir. Daha fazla veri harcanmasına neden olacak bir başka senaryo da oyuna yeni bir güncelleme gelmesi durumudur. Eğer Wi-Fi bağlantısı olan bir alanda mevcut güncellemeyi yapmadıysan, mobil veri kullanırken oyunu açtığın zaman bu güncelleme gerçekleşirse daha fazla MB harcaman gerekebilir.

 

PUBG kaç MB yer sorusunun cevabını özetlememiz gerekirse;

 

1 dakikalık oyun süresinde ortalama 0,5 MB

30 dakikalık oyun süresinde ortalama 10 -15 MB

1 saatlik oyun süresinde ortalama 20 - 30 MB

24 saatlik oyun süresinde ortalama 600 MB’lık veri harcanacağını söyleyebiliriz. Elbette bu durumun mikrofon olmadan ve güncel bir oyun ile geçerli olduğunu tekrar hatırlatalım.

 

PUBG Mobile Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Online oyunlarını mobil veri üzerinden oynayan oyuncular için GB’larının hızlı tükenmemesi oldukça önemlidir. Çünkü mobil veri sadece oyun oynamak için değil aynı zamanda sosyal medyada gezinmek, mesajlaşma uygulamalarını kullanmak ya da müzik dinlemek için de kullanılır. Hal böyle olunca da GB’ları dikkatli harcamak da önem kazanıyor. Peki PUBG Mobile oynarken daha az mobil veri harcamak mümkün mü? Eğer sen de PUBG Mobile oynarken daha az internet harcamak istiyorsan şu adımları izlemelisin;

 

  • Yüksek grafik seviyeleri her zaman daha fazla internet harcanmasına neden olur. Bu nedenle de PUBG Mobile oynarken daha az internet harcamak için oyun ayarlarından grafik seviyelerini düşürebilirsin.
  • PUBG Mobile’da oyun içerisinde sesli sohbet de bulunur. Eğer bu sohbet kısmını oyun sırasında kullanmazsan harcadığın internet miktarı da düşecektir.
  • Eğer mobil veri türü olarak 4.5G kullanıyorsan bu da çok fazla veri harcamana neden olur. Bu nedenle mobil veri türünü 4.5G’den 3G’ye düşürürsen yine daha az veri harcamış olursun.

 

Tüm bunların yanında mobil veri harcamayı düşünmeden PUBG Mobile oynamanın bir yolu daha var; FreeZone’lu olmak! FreeZone oyuncu tarifeleri kullananlar mobil olun oynarken GB harcamayı düşünmüyor. Çünkü bu tarifeler PUBG Mobile ve diğer popüler oyunlarda internetinden yemiyor. FreeZone güzellikleri arasında yer alan bu fırsatla oyun oynamak çok daha keyifli bir hale geliyor. Aynı zamanda FreeZone genç tarifeler anlaşmalı birçok markada kullanıcılarına harika fırsatlar sunuyor. Henüz FreeZone’lu olmadıysan acele et! FreeZone web sitesi ya da mağazalarımız aracılığı ile başvurunu yaparak FreeZone’un avantajlarla dolu dünyasına dahil ol. Vodafone’lu olup hattını henüz kendi üzerine tanımlamamış 26 yaş altındaki kullanıcılar için harika bir haberimiz var. Eğer sen de böyle bir kullanıcıysan hemen hattını üstüne tanımla ve birçok farklı markada birbirinden güzel indirimler kazan.

 

 

FreeZone’un Gaming avantajları ile oyunlarda AFK kalma!

Hemen İncele

‍‍