Oyun Klavyesi Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

23 Ekim 2023

Oyun Klavyesi Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Yazın gelmesiyle, oyun dünyasına hızlı bir giriş yapmaya ne dersin? Peki hangi oyunu oynarsan oyna, havalı hareketlerinle öne çıkmak ister misin? Neye ihtiyacın olduğunu biliyoruz! Tabi ki ışıl ışıl renkleri ile göz kamaştıran bir oyuncu klavyesine… Herkesin sevdiği bir oyun türü var. Sen de açık dünyalarda yeni maceralara atılmak istiyor veya rakiplerinle kıran kırana savaşmak için heyecanlanıyor olabilirsin. Oyun klavyesi sayesinde, oyun kontrolünü maksimuma çıkartarak, sen de liderler arasındaki yerini alabilirsin. Biz de, bu maceranda sana destek olmak istiyoruz. O yüzden hayallerindeki oyuncu klavyesine kavuşman için nelere dikkat etmen gerektiğini senin için listeledik! 

 

Oyuncu Klavyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Oyuncu klavyesi modelleri, o kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip ki insan araştırma yaparken kaybolabiliyor. Özellikle klavyelerde hangi özellikleri arayacağını bilmeyenler için durum daha da karmaşıklaşıyor. Oyun dünyasına giriş yapmak isteyen birçok kişinin aklında şu soru var; klavye alırken nelere dikkat etmeli?

 

Klavye alırken öncelikle kendini dinlemelisin. O sebeple, kendine soracağın ilk soru da hangi oyunları oynamaktan hoşlanıyorum olmalı. Çünkü oynadığın oyunlar, klavye kullanımını da etkiliyor. Bazı oyunlarda ileriki seviyeleri görmek için tuşlara atama yapmak zorunda kalınıyor. Bazılarında ise açık dünyanın keyfini bozmayacak, sessiz ve kompakt oyuncu klavyesi, oyun deneyimini maksimuma çıkartıyor. Buraya dikkat! Hayallerindeki oyuncu klavyesine seni götürecek ipuçları aşağıda seni bekliyor!

 

Klavye Dili

 

F klavye mi yoksa Q klavye mi ? Aralarında en yaygın olanı Q klavye. Bu sebeple sen de çoktan Q klavyeye alışmış olabilirsin. F klavye ise Türkçe için özel olarak üretilmiş bir klavye. Kullanım şeklin ve alışkanlıkların bu noktada belirleyici olacak.

 

Klavye Konforu ve Sağlık

 

Oyun oynarken saatler ne kadar da hızlı geçiyor. Oyun başından kalktığında, dirseklerin, bileğin veya omuzların bir anda ağrılarını belli etmeye başlıyor olabilir. Bu durumda, oyuncu klavyesinde konfor da aranmalı. Örneğin, bilek kısmını acıtmayacak, destekli oyuncu klavyeleri arasından seçim yaparak, bu ağrılara bir dur diyebilirsin:)

 

Klavye Tuş Özellikleri

 

Oyuncu klavyelerinde farklı multimedya özellikleri taşıyan tuşlar bulunuyor. Bu tuşlar, hız veya ses kontrolü için özel olarak tasarlanıyor. Alışkanlıklarına göre, en uygun özellikleri barındıran oyuncu klavyesini tercih etmelisin.

 

Kablolu ya da Kablosuz (Bluetooth) Klavye Seçimi

 

Bazen uzandığın yerden de oyun keyfine devam etmek istiyorsan, bağımsızlığını ilan eden bluetooth oyuncu klavyeleri tam sana göre. Senin tarzın hızlı tepki vermen gereken oyunlar ise, aradığın oyuncu klavyesi kablolu olan.

 

Vodafone FreeZone, oyun severler için gençlere özel tarifeler sunuyor. Sen de dilediğin tarifeyi seçebilir ve güzelliklerle dolu bir dünyanın kapılarını arayabilirsin. Böylelikle, League of Legends: Wild Rift, PubG Mobile gibi oyunları, ping sıkıntısı çekmeden kolaylıkla oynayabilir ve kısa sürede zirveye tırmanabilirsin.

 

Yüzlerce gaming ekipmanını indirimli alabileceğin FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri Gör!