MOBA Oyunlar

12 Mart 2024

MOBA Oyunlar

Oyun tek başına oynandığında keyif verdiği gibi, arkadaşlarla oynandığında da bir ayrı oluyor. Özellikle takım savaşları, güçlü taktikleri ve düştüğünde seni kaldıracak oyun arkadaşları gerektiriyor. Kıran kırana mücadelelere girmek ve bunu da takım halinde yapmak istiyorsan, MOBA oyunlar tam sana göre! Çok oyunculu ve takım tabanlı olan MOBA oyunlar, dünya üzerinde popülerliğini koruyor. E-Spor ile MOBA oyun çeşitleri daha da tanınır hale geldi. Bu oyun türü bu kadar yaygın olsa da ‘’MOBA oyunlar ne demek?’’ sorusunu yanıtsız bırakmayalım. MOBA oyunlar, taktik ve stratejinin ön plana çıktığı, aynı zamanda takım halinde kazanılıp kaybedilen oyun türü olarak özetlenebilir. Yazının devamını okuyarak ‘’MOBA oyun nedir?’’ gibi sorulara yanıt bulabilir ve MOBA oyun dünyasını keşfedebilirsin.

 

MOBA Oyun Nedir?

 

MOBA oyunları anlatmaya ‘’MOBA nedir?’’ sorusunu yanıtlayarak başlayalım. MOBA’nın açılımı  Multiplayer Online Battle Arena. MOBA oyunlar da stratejinin öncelik kazandığı savaş oyunları. MOBA oyunları bu kadar heyecanlı kılan, gerçek zamanlı savaşların yapılıyor olması. Oyun esnasında takımınla iletişimde kalmak, kazanmanın tek yolu. MOBA oyunlar genellikle beş kişilik takımlar halinde oynanacak şekilde dizayn ediliyor. Farklı evren ve hikayelerin kapılarını aralayan MOBA oyunlarda, oldukça dikkat çekici karakterler yer alıyor. Bu karakterlerin farklı oynanışları ve hikayeleri var.

 

MOBA Oyun Nasıl Oynanır?

 

MOBA oyunları oynarken, zihnin açık ve sezgilerin de kuvvetli olmalı. Bunun yanı sıra oyunu kazanmak için de takım arkadaşlarınla beraber hareket etmelisin. Çünkü MOBA oyunlar bireysellikten uzak, takım oyunları olarak geçiyor. MOBA oyunlarında iki takım yer alıyor. Bu iki takımın koruması gereken bir karargahı mevcut. Sen de bu karargahı korumalı ve aynı zamanda karşı takımın karargahını ele geçirmek için elinden geleni yapmalısın. Karargahlara giden yolda, karşı takımın adamları ve onları koruyan kuleler ile karşılaşacaksın. Beş kişinin de gitmesi gereken koridorlar bulunuyor. Koridorlarda hem rakibini yenmeli hem de küçük yaratıkları öldürerek, altın kazanmalısın. Unutma savaşın ilerleyen dakikaları için her zaman hazır olmalı ve geriye düşmemelisin.

 

MOBA Oyun Önerileri

 

MOBA oyunlar denildiğinde, kişilerin akılda beliren ilk oyunlar LOL ve DOTA 2 oluyor. Bu durum ‘’LOL MOBA oyun mu?’’ sorusunu doğuruyor. Aslında LOL yani League Of Legends en popüler MOBA oyunlar arasında. LoL ve daha fazlasının yer aldığı en iyi MOBA oyunlar listesi aşağıda seni bekliyor.

 

- Defence of the Ancients

- League of Legends

- Dota 2

- Smite

- Heroes of the Storm

- Heroes of Newerth

 

Game Pass birçok MOBA oyuna ev sahipliği yapıyor. Vodafone FreeZone’a gelerek, üç ay ücretsiz PC Game Pass aboneliği kazanabilirsin. Bu sayede, FreeZone avantajları ile pek çok MOBA ve farklı tür oyunu keşfedebilirsin.

 

Vodafone FreeZone oyun severlerin her zaman yanında! Vodafone FreeZone’a gelen oyuncular, internetinden yemeyen oyunların tadını çıkarıyor. FreeZone Genç Red tarifeleri ile Wild Rift mobil MOBA oyununu, internetinden yemeden sınırsız şekilde oynayabilirsin.

 

200’den fazla oyuna özgürce akabildiğin 3 Ay PC Game Pass hediyeli FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri Gör!

Kampanyamız sona ermiştir.