Makro Mouse Nedir? Oyunculara Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

23 Ekim 2023

Makro Mouse Nedir? Oyunculara Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

Okulda duyacağın son zil sesi ile bilgisayar başında geçireceğin özgür saatler seni bekliyor. Sen de oyun dünyasına girebilir veya bıraktığın yerden meşaleyi tekrar devralabilirsin.

 

“Ben de oyunlarda liderliğe oturmak istiyorum” diyorsan, seni makro mouse ile tanıştıralım. Kendisi çıkacağın bu oyun serüveninde sağ kolun olacak. “Macro mouse nedir?” merak edenler için hemen yanıtlayalım. Oyun sırasında bazı diziler zor çalışabiliyor, mouse macro ise bu dizileri yeniden yürütebiliyor. Özellikle savaş oyunlarında öne çıkmana yardımcı olacak macro mouse, aynı zamanda oyunların oynanışını da senin için çok kolay bir hale getirecek. Peki, makro mouse ne işe yarar?

 

Makro mouse ile iki farklı tuşta yer alan görevi tek tuşa atayabilirsin. Örneğin, bir savaş oyunu oynuyorsun. Tek makro tuşu sayesinde hem nişan hem de ateş işlemini art arda yapabilirsin. Makro mouse ile eminiz ki kıran kırana mücadeleler ile dolu Moba oyunlarda, kimse hızına yetişemeyecek. Hızına hız katacak makro mouse hakkında ihtiyaç duyabileceğin tüm bilgiler aşağıda seni bekliyor.

 

Makro Mouse Avantajları Neler?

 

Oyun dünyasında ilerleyebilmek için, ekipmanların yeterli olmalı. Sen ne kadar iyi olursan ol, bazen savaşları kazanmak için destek almalısın. Bu desteği en iyi şekilde almak isteyen geniş bir kitle var ve şu sorunun cevabını merak ediyorlar; “Makrolu mouse nedir?” Makrolar, yinelenen görevlerde yardımcı olmak için tekrarlanabilen olaylar dizisidir. Uzun veya çalıştırması zor dizileri yeniden yürütmek için makrolar kullanılıyor. Mouse makro sayesinde sen de istediğin işlemleri anında yerine getirebilirsin. Hızına hız katacak makro mouse üzerinde yer alan tuşlara, alışkanlıklarına göre atamalar yapabilirsin.  Makro mouse sayesinde, tek tuşa iki atama yapabilir veya kendine kısayollar oluşturabilirsin.

 

Makro Mouse Nasıl Oluşturulur?

 

Mouse macro nedir ? sorusuna yanıt verdikten sonra yine önemli bir konuya değinelim; macro mouse oluşturulabilir mi? Senin için hazırladığımız makro mouse oluşturma rehberi ile oyun dünyasına hızlı bir giriş yapabilirsin!

 

- Makro mouse oluşturmak için istediğin fareyi kullanabilirsin. Sonrasında yapılandırmak için seçtiğin fare ile Microsoft Fare ve Klavye Merkezi’ni açmalısın.

- Burada yeniden atamak istediğin düğmeyi seçerek, listede yer alan makroya tıkla.

- İşte yeni makro oluştur kısmındasın. Burada boş bir makro oluştur ve onu liste içerisine ekle. Aynı yerde makroya dileğin bir adı da verebilirsin.

- Şimdi düzenleyiciye tıklayarak, makroyu girmen gerekiyor.

- Makroyu girdikten sonra, tuş vuruşları ve fare tıklamaları gibi işlemler arasında yaşanan gecikmeleri kaydedebilirsin. Artık makro mouse kullanmak için, kaydettiğin makroyu seçmiş olman yeterli.

 

Vodafone FreeZone oyun severlerin her zaman yanında! Vodafone FreeZone’a gelen oyuncular, sınırsız oyunların tadını çıkarıyor ve internetinden yemeden diledikleri oyunu oynuyor. Vodafone FreeZone’a gelerek, oyun ustalarını Twitch üzerinden kesintisiz izleyebilir veya sen de Zula Mobile, Teamfight Tactics Mobile ve League of Legends: Wild Rift gibi oyunlarda kıran kırana mücadelelere katılabilirsin. 

 

Yüzlerce gaming ekipmanını indirimli alabileceğin FreeZone tarifelerini hemen incele!

 

Teklifleri Gör!