Instagram Threads ve Tüm Özellikleri

25 Eylül 2023

Instagram Threads ve Tüm Özellikleri

Instagram Threads, Twitter gibi mikroblog yazılar paylaşılabilen bir sosyal medya platformudur. Threads'in tam kelime anlamı, iş parçacığı demektir. Instagram Threads uygulaması; birbirine bağlı mesajlar, zincirleme mesajlar olarak nitelendirilebilir. Instagram'da onaylı hesabı olan kişiler hesaplarını eşleştirerek aynı hesaplarını Threads'te de onaylı bir biçimde kullanabilirler. Kullanıcılar, Instagram üzerindeki kullanıcı adlarını Threads'e taşıyabilirler. Bu platform, kullanıcıların metin içeriklerini paylaşmalarını ve herkese açık sohbetlere katılmalarını sağlamak üzere tasarlanmış bir yapıya sahip. Kullanım açısından Twitter'a çok benzeyen Threads uygulaması iOS ve Android işletim sistemi kullanan telefonlara kolayca indirilebiliyor. Bundan sonra da uygulamada kullanıcılar kendi profillerini oluşturabiliyor ve isterlerse Instagram'da takip ettiği kişileri otomatik olarak takip edebiliyor. Twitter’a rakip sayılabilen Instagram Threads uygulamasını daha detaylı inceleyelim.

 

 

Instagram Threads Nedir?

 

Yukarıda biraz bahsettik ama daha net bir tanım yaparak Threads sosyal medya uygulaması nedir, öğrenelim. Bağımsız bir uygulama olmasına rağmen Instagram’a bağlı çalışan Threads, metin tabanlı bir konuşma uygulaması. Kullanıcıların Instagram bilgilerini ve platformda takip ettiği hesapları içe aktarmasına olanak tanıyan uygulama, tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de kullanıma sunuldu. Kullanıcıların diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi metin, video ve fotoğraf gibi gönderiler oluşturmasına, gönderileri beğenmesine ve gönderilere yorum yapmasına olanak sunan Threads Meta’nın Instagram ekibi tarafından geliştirildi.

 

 

Instagram Threads Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

 

Instagram Threads uygulaması, bazı önemli ve dikkat çeken özellikleri de beraberinde getiriyor. Öncelikle eğer herkese açık hesap kullanmaktan hoşlanmıyorsan profilini gizli yapabiliyorsun. Metin odaklı bir uygulama olduğu için tıpkı Twitter gibi yazdıklarını resim veya video ekleyerek paylaşabiliyorsun. Kişiler bu paylaşımları beğenebiliyor, yeniden paylaşabiliyor veya kağıt uçak simgesine tıklayarak hikayelerine ekleyebiliyor, akışta ve hatta Twitter'da paylaşabiliyor. Aynı zamanda bağlantıyı kopyalayıp spesifik kişilerle yazılanları paylaşmak da mümkün. Instagram Threads özellikleri ise şu şekilde listelenebilir:

 

  • Instagram hesabı ile giriş yapabilme ve profil bilgilerini aktarma
  • Instagram'daki kullanıcı adını koruyarak kullanabilme
  • Yazılı formatta paylaşım yapma imkânı (Tweet atma gibi)
  • Maksimum 500 karakter sınırı
  • Yapılan paylaşıma fotoğraf ya da video ekleyebilme (Medya desteği)
  • Yapılan paylaşımı Instagram Hikayeler kısmında paylaşabilme
  • Zincir oluşturabilme
  • Paylaşımları beğenebilme
  • Paylaşımları yeniden paylaşabilme (Retweet)
  • Paylaşımlara yorumda bulunabilme (Reply)
  • Başka bir kullanıcıyı paylaşıma etiketleyebilme (@mention)

 

Sıralanan bu özellikler, kullanıcı için yeni ve farklı bir paylaşım alanı açıldığına işaret ediyor. Gerçekten de geleneksel akıştan sıkılanlar için Threads güzel bir alternatif olmuş.

 

 

Instagram Threads Nasıl Kullanılır?

 

Threads’e giriş yapmak için tek seçenek Instagram. Instagram hesabın varsa çok hızlı bir şekilde Threads giriş yapmış olursun. Threads’i ilk açtığında Instagram kullanıcı adını göreceksin. Bundan sonra giriş yaparak gerekli ayarlamaları sağlayabilirsin. Örneğin hesabını, herkese açık veya gizli yapabilirsin. Instagram’da zaten takip ettiğin hesapları buradan da sadece birkaç dokunuşla kolayca takip edebilirsin. Yani ayrıca yeniden ilgili hesapları araman gerekmeyecek. Gönderilerini kimlerin görebileceğini seçebilir, paylaşımlarını gören diğer takipçiler için geri bildirimde bulunabilir ve Instagram hesabınla eşleştirme yapabilirsin. Özetle; kullanımı son derece kolay olan Threads ile sesini duyurmak için yeni bir sayfa açabilirsin.

 

Instagram Threads Nasıl İndirilir?

 

Instagram Threads'i kullanmak için uygulamayı indirmek önemli. Böylece sadece uygulama ikonuna tıklayarak kolayca sisteme giriş sağlayabilirsin. Aksi halde her seferinde profil bilgisi girmen gerekebilir. iOS kullanıcıları App Store'dan, Android kullanıcıları ise Google Play Store'dan Threads'i kolaylıkla indirebilirler. Instagram Threads uygulamasını indirip açtığında 'Instagram ile giriş yap' seçeneği çıkıyor. Bu butona tıklayıp ardından isteğe bağlı olarak tüm bilgilerini ya da belirli bilgilerini Instagram profilinden çekebilir ya da manuel olarak doldurmayı tercih edebilirsin.

 

Instagram Threads'e Nasıl Kayıt Olunur?

 

Öncelikle Threads'te üyelik oluşturmak için Instagram hesabını buraya bağlaman gerek. Çünkü iki platform, birbirine entegre şekilde çalışıyor. Bu işlem sırasında Instagram'daki kullanıcı adını, fotoğrafın, açıklamaların da senin onayından sonra Threads'e aktarılıyor.  Tüm üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra artık bir Threads hesabına sahip oldun, demektir.

 

Instagram ve Threads arasındaki entegrasyon nedeniyle Instagram profilinde de "@" işareti ile birlikte bir sayı görebilirsin. Bu sayı, Threads'te kaçıncı üye olduğunu gösteriyor ve aynı zamanda bir link olduğu için direkt olarak Instagram profilinden Threads profiline geçmeni sağlıyor. Eğer bu linki profilinden kaldırmak istersen bir daha ekleyemeceğine dair bir bildirim alacaksın. Bunu da dikkatle incelemeni öneririz.

 

 

Threads Profili Oluşturma ve Düzenleme

Threads profili oluşturmak için sadece Instagram hesabı ile giriş yapmak yeterli. Bundan sonra kolayca profil sayfasını düzenleyebilir, isim, biyografi ve bağlantı gibi bilgileri ekleyebilirsin. Bilmelisin ki Threads’da yapılan değişiklikler İnstagram profilini etkilemez. Threads tarafında takip ettiğin arkadaşlarını kolayca bulabilir ve içeriklerini görüntüleyebilirsin.

 

 

İçerik Oluşturma ve Paylaşma

Threads’te içerik oluşturmak da oldukça basit. Uygulamanın alt kısmında bulunan bölüme tıklayarak kısa metinler, fotoğraflar veya videolar paylaşabilirsin. Gönderilerin maksimum 500 karakter uzunluğunda olabilir ve içeriklere linkler de ekleyebilirsin. Ayrıca, diğer kullanıcıların gönderilerini beğenebilir ve yanıtlayabilirsin.

 

 

Instagram Threads'i Silince Instagram Hesabı da Silinir mi?

 

Threads hesabı silmek için bir özellik bulunmamaktadır. Instagram'ın yetkilileri tarafından, Threads hesabını silmek isteyen kullanıcıların Instagram hesabının da kapatılacağı açıklanmıştır.

 

 

Instagram Threads ve Twitter’ın Farkları

 

İlk bakışta Threads uygulaması, Twitter'ın bir kopyası gibi görünüyor. Ama derinlemesine bakıldığında bazı farklılıklar bulmak mümkün. Instagram Threads ile Twitter farkları şöyle listelenebilir:

  • Instagram entegrasyonu: Instagram ile sıkı bir ilişki içerisinde olduğu için Threads'te ağınızı oluştururken sıfırdan başlamak zorunda değilsiniz. Instagram'daki arkadaşlarınızı ve takip ettiğiniz kişileri otomatik olarak aktarabiliyorsunuz, blokladığınız kişiler Threads'te de bloklu olmaya devam ediyor. Threads paylaşımlarınızı Instagram'a da aktarabiliyorsunuz.
  • Merkeziyetsiz destek: Yaptığınız paylaşımlar Mastodon'un da kullandığı merkeziyetsiz sosyal medya protokolü ActivityPub ile uyumlu olacak. Yani hesaplar tek bir şirket yerine farklı sunucularda tutulabilecek.
  • Görüntüleme limiti: Twitter geçtiğimiz hafta onaylı ve onaysız kullanıcıların paylaşım görüntüleme sayısını sınırlandırdı. Threads herhangi bir limit koymadı.
  • Paylaşımlar için Twitter’da karakter sınırı 280, Threads’de ise bu sınır 500.
  • Threads, Twitter’ın sunduğu bir özellik olan doğrudan mesajlaşmayı desteklemiyor.
  • Threads, kullanıcıların (doğrulanmamış olanlar da dahil) 5 dakikalık videolar yayınlamasına izin verirken, Twitter, doğrulanmamış kullanıcıları iki dakika 20 saniye ile sınırlıyor.
  • Threads, Twitter’dan farklı olarak diğer profillerin beğenilerini görüntülemek için ayrı bir sekme sunmuyor.

 

 

Genç Tarifeler ve Vodafone FreeZone Güzellikleri

 

Sosyal medyada içerik üretmek, kendini göstermek için harika bir yol. Ayrıca eğlenceyi sürekli yanında hissetmek üzere oyundan, diziye her içeriğe anlık olarak erişmek de süper! Vodafone’da da özellikle gençler için birçok avantajlı tarife ve paket bulunuyor. Sosyal medya kullanımını seviyor ve GB’larım biter endişesi taşımadan dilediğin gibi sosyal medyada gezinmek istiyorsan seni FreeZone güzellikleri ile tanışmaya davet ediyoruz. FreeZone genç tarifeler sunduğu popüler sosyal medya uygulamalarında geçerli onlarca hediye GB ile bir sosyal medya fenomeni olman için en büyük destekçin olacak. Eğer sen de FreeZone’un avantajlarla dolu dünyasına girmek istiyorsan Vodafone FreeZone web sitesini ziyaret edebilir ya da sana en yakın Vodafone mağazasına gelerek FreeZone'lu olabilirsin. 26 yaş altındaysan hemen FreeZone dünyasına gelmelisin. Instagram, Threads, TikTok, Facebook ya da Twitter gibi popüler sosyal medya araçlarını ve en çok kullanılan uygulamaları tarifene ek hediye internet ile keyifle kullanabilirsin. İçerikleri okumak, izlemek, yorumlamak, paylaşmak ve kendi içeriklerini üretmek için doya doya internet kullanmayı deneyimleyebilirsin.

 

İnternetini kafan takmadan sosyal medyada takılabileceğin sana özel FreeZone tarifelerini hemen incele!

Teklifleri gör!